Zorg voor uw bijstand met meerbijstand.nl

De bijstand is ontstaan om mensen die niet genoeg inkomen hebben om in hun onderhoud te verzien een handje te helpen. Met de bijstand is een basis inkomen vastgesteld waarmee alle inwoners in Nederland in principe de basisbehoeften kunnen betalen. De bijstand is het laatste vangnet voor mensen die geen werk hebben, dit krijgen de mensen die geen recht meer hebben op andere uitkeringen zoals de WW. De bijstand maakt het de mensen die tijdelijk geen werk hebben mogelijk om de periode te overbruggen waarin ze zoeken naar nieuw werk. In deze zoektocht worden de werklozen ondersteund door de gemeente, die bijvoorbeeld sollicitatie cursussen geeft maar mensen ook concreet helpt met het zoeken naar vacatures. Meerbijstand.nl is een organisatie die u kan helpen bij het uitzoeken van welke soort bijstand voor u geldt en ook kan informeren over alle haken en ogen die bij het ontvangen van een uitkering komen kijken. Meerbijstand.nl is een instelling die valt onder Blad advocaten kantoor. Hier werken allemaal advocaten die veel ervaring hebben met zaken die te maken hebben met het UWV en de sociale dienst. De kunnen met hun ervaring dus veel voor u betekenen als u vragen heeft over de bijstand.

Vragen waar meerbijstand.nl u mee kan helpen

Er zijn veel situaties waarin meerbijstand.nl iets voor u kan betekenen. Een van deze is bij het voorkomen van problemen met uw bijstand. Als u precies weet wat u wel en niet mag doen tijdens het krijgen van een bijstandsuitkering dan kan dit u veel gedoe en geld schelen. Enkele dingen die u hiervoor moet weten bijvoorbeeld de onderstaande zaken.

 • U heeft alleen recht op bijstand als u voldoet aan alle voorwaarden zoals deze zijn opgesteld door de overheid. Als u hier niet aan voldoet en toch een uitkering ontvangt dan zult u alles, inclusief een boete, moeten terugbetalen als de gemeente hier achter komt. Meerbijstand.nl kan u ook helpen om bezwaar aan te tekenen tegen een beslissing als u denkt dat deze niet terecht is.
 • Er komen rechten en plichten kijken bij het ontvangen van een uitkering. Meerbijstand.nl kan u hierover informeren. Een voorbeeld van rechten is dat u een basis toelage krijgt per maand en dat de gemeente u helpt met het vinden van nieuwe betaald werk. Maar er zijn ook plichten, zoals de sollicitatieplicht en een maximum vakantie periode per jaar.
 • Ook kan meerbijstand.nl u helpen met het regelen van de bijstand. Dit doet u altijd bij de gemeente waar u woont. Hier kunt u informatie opvragen over een bijstandsuitkering, maar ook kunt u hier de hoogte van uw bijstand laten berekenen. Hierin wordt rekening gehouden met uw inkomstenbronnen en uw bestaande vermogen.
 • Wat ook handig is om te weten, en waar meerbijstand.nl u mee kan helpen, is dat de bijstand om de zoveel tijd veranderd. Aan het begin van elk jaar wordt namelijk een nieuwe norm vastgesteld voor iedereen die bijstand ontvangt. Hierin wordt rekening gehouden met uw leefsituatie en uw leeftijd. Meerbijstand.nl kan u helpen te begrijpen waarop uw bijstand is gebaseerd, maar ook om de bijstand zo hoog mogelijk te laten worden.
 • Daarnaast hebben veel mensen ook recht op bijzondere of aanvullende bijstand. Meerbijstand.nl kan u hier mee helpen. Als u bijvoorbeeld een schuld moet afbetalen of ergens anders een bedrag voor nodig heeft dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Dit is een eenmalige lening bij de overheid. Het moet echter wel een gegronde oorzaak zijn. Meerbijstand.nl kan u helpen om de aanvraag er zo goed mogelijk uit te laten zien en de kans te vergroten dat u de bijzondere bijstand krijgt.
 • Ook kunnen ze u helpen met een bezwaar in te dienen. Het hangt hier van de beslissing van de gemeente af wat u moet doen maar hier kunnen de advocaten u helpen.
 • Bij het verminderen van uw uitkering kan meerbijstand u ook helpen. Het belangrijkste hierbij is dat u snel contact opneemt met een van hun advocaten, want binnen zes weken met er bezwaar ingediend worden, anders heeft het geen zin meer.

Redenen om meerbijstand in te schakelen

Er zijn veel dingen waarvoor u de hulp van meerbijstand.nl in kan schakelen. We zullen enkele voor u opnoemen:

 • als uw aanvraag voor bijstand is afgewezen
 • als uw aanvraag voor bijstand buitenbehandeling is gewezen
 • als uw bijstand is opgeschort
 • als u een boete heeft gekregen
 • als u een maatregel brief heeft gekregen
 • als u individuele inkomstentoeslagen moet betalen

Hiernaast zijn er meer dingen waar meerbijstand.nl u mee kan helpen, eigenlijk kunt u voor elke vraag die bijstand aangaat bij meerbijstand.nl terecht. U kunt de hulp van meerbijstand.nl inschakelen door het simpele formulier op hun website in te vullen. Als u uw vraag hier stelt dan zal een van de advocaten die er werkt zo snel mogelijk contact met u opnemen. U hoeft enkel uw persoonlijke gegevens en telefoonnummer in te vullen. Hiernaast kunt u ook uw vraag specificeren door deze uit te leggen in een optioneel uitleg vakje. Als u gebruik wil maken van meerbijstand.nl dan gaat een van de advocaten met u om de tafel om te kijken welke opties er zijn voor het financieren van deze hulp. Meestal is het zo dat men in aanmerking komt voor de rechtsbijstand die door de overheid gefinancierd wordt. Dit zal altijd eerst uitgezocht worden, zodat u niet met onvoorziene kosten komt te zitten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn