Zelf kosten huis verkopen zo laag mogelijk maken

Twee maanden geleden heb ik een ander huis gevonden. Niet dat ik op zoek was hoor, ik kwam toevallig via een advertentie op een huizenwebsite terecht waar ik een huis zag staan met een leuk stukje grond achter het huis, met een schuur en prachtige overkapping. Aangezien ik graag buiten zit, ook in de winter, leek dit me wel interessant. Ik ben gaan kijken en raakte verliefd op de mogelijkheden. Daarom besloot ik om met de bank te praten, mijn eigen huis te koop aan te bieden en vervolgens een bod te doen. Aangezien ik vrijgezel ben, heb ik niemand om mee te overleggen, dus het was allemaal snel geregeld. De bank ging akkoord, de verkoper ging akkoord, nu moest alleen mijn huis nog verkocht worden. Via Makelaarskosten.nl kwam ik een aantal makelaars tegen die ik uitgenodigd heb zodat ik even een gesprek met ze aan kon gaan. Binnen een dag wist ik welke makelaar ik wilde hebben. Ik wilde de kosten voor het huis verkopen zo laag mogelijk houden en vond de makelaar die daarbij paste. De kosten van een huis verkopen zo laag mogelijk houden had namelijk niets te maken met courtage of opstartkosten, mijn focus lag heel anders.

Kosten huis verkopen en de lasten

De kosten bij een huis verkopen gingen mij namelijk niet zozeer om het bedrag dat naar de makelaar gaat. Ik had al een bod gedaan op een ander huis dat geaccepteerd was. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk van mijn huis af zodat ik niet met dubbele lasten zou komen te zitten en gewoon direct kon verhuizen. Waar veel makelaars het constant hadden over de kosten van mijn huis verkopen, was er een makelaar die het heel anders aanpakte. Hij begon met de kennis die hij opgedaan had van de lokale huizenmarkt, wist minstens vijf stellen die interesse zouden hebben in mijn huis en beloofde mijn huis stapsgewijs in advertenties op te nemen zodat er groeiende interesse zou zijn. Daar kon ik wat mee, want zo zouden de kosten tijdens mijn huis verkopen zo laag mogelijk zijn. Hij durfde net niet hardop te zeggen dat hij mijn huis binnen drie weken zou kunnen verkopen, maar je kon het bij wijze van spreken in zijn ogen zien. En zo was het. Binnen drie weken was het voorlopig verkoopcontract getekend, waren de verhuisdozen ingepakt en kon ik vertrekken. De kosten tijdens mijn huis verkopen zo laag mogelijk houden was vooral snel verkopen zodat ik geen dubbele lasten zou hebben en dat heeft de makelaar goed begrepen.

Direct de eerste groep

De makelaar was al langere tijd actief in de regio waarin mijn vorige huis staat en heeft een lange lijst met mensen die op zoek zijn naar een bepaald soort huis. De eerste groep mensen die hij benaderde had direct interesse en in die groep heeft hij ook de uiteindelijke koper gevonden. In overleg met mij is het huis nooit op Funda geplaatst of op een andere website. De geïnteresseerden kwamen met het bieden namelijk al direct boven de vraagprijs uit. Door de kosten van het huis verkopen laag te houden, had ik genoeg ruimte om gewoon direct akkoord te geven.

  • De kosten voor de makelaar vielen mee,
  • het wachten tot ik het nieuwe huis in kon viel mee
  • en zelfs de kosten bij de bank vielen op deze manier veel lager uit.
  • Makelaarkosten

Nu heb ik dus redelijk spontaan een andere woning, waar ik heerlijk buiten kan zitten nu ik een open haard onder de overkapping heb laten bouwen van het geld dat ik overhield.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn