Wilt u meer weten over een vast contract?

Wilt u meer weten over een vast contract? Dan bent u bij Rocket Lawyer aan het goede adres. Het bedrijf is er om mensen te helpen met juridische problemen. Het bedrijf wil juridische diensten begrijpelijk, betaalbaar en gemakkelijk maken. Het bedrijf biedt diverse diensten voor de klant en zorgen voor de juiste juridische ondersteuning. Voor het bedrijf is het belangrijk dat iedereen de toegang heeft tot een gemakkelijke en betaalbare juridische dienstverlening. 

Vast contract

Wanneer u meer wilt weten over een vast contract of hier hulp bij nodig heeft, kunt u terecht bij Rocket Lawyer. Een vast contract kan de werkgever helpen om een betere werkgever te zijn. In een vast contract wordt weergegeven wat het personeel van de werkgever mag verwachten en andersom. Deze wordt vaak ondertekend om een wederzijdse voordelige relatie tussen werkgever en werknemer op te bouwen.

Een vast contract is dus een overeenkomst tussen de werkgever en werknemer waarbij een werknemer in dienst treedt bij een werkgever. Hierin worden afspraken opgesteld die beide partijen zijn overeengekomen. Deze ondertekende arbeidsovereenkomst kan problemen als werkgever helpen te voorkomen. Een vast contract zorgt ervoor dat een werknemer precies weet wat er verwacht wordt en hoe zaken geregeld zijn. Daarnaast bepaald het voor de werkgever wanneer deze verantwoordelijk is en welke acties er worden ondernomen. Een vast contract wordt ook wel: arbeidscontract, arbeidsovereenkomst genoemd. 

Het is niet verplicht om als werkgever een arbeidscontract op te stellen, bij het in dienst stellen van een nieuwe werknemer. Maar er wordt een groot risico genomen wanneer dit niet gebeurd. 

Er zijn verschillende redenen om een vast contract op te stellen, het kan werkgevers helpen doordat:

 • Overeengekomen afspraken zijn vastgelegd
 • Vaste contract taken en verantwoordelijkheden en loonbetalingsplicht worden vastgelegd
 • Juridische ondersteuning bij ontslag en andere arbeidsgeschillen

Meer informatie

Een vast contract kunt u in veel situatie gebruiken. In sommige situaties is er een speciaal type contract nodig, bijvoorbeeld wanneer hoe gaat om een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd voor een directeur grootaandeelhouder. Maar ook wanneer het gaat om en bestuurder of een manager. In het vaste contract worden de volgende punten besproken:

 • Functie of werkzaamheden van werknemer
 • Begindatum vast dienstverband
 • Overeengekomen werkdagen en -tijden
 • Plaats waar de werknemer en werkzaamheden uitvoert
 • Bruto loon
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aantal wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen
 • Optie voor proftijd
 • Geheimhoudingsbeding
 • Wijzigingsbeding
 • Afspraken over ziekte verzuim

Hiernaast worden er nog veel meer zaken besproken in een vast contract. U kunt eenvoudig een online een gratis vast contract opstellen bij dit bedrijf. Aan de hand van het beantwoorden van enkele vragen stelt het bedrijf een document voor u samen. Dit kost u maar 10 minuten van uw tijd. 

Het vast contract generator van het bedrijf begeleidt u door het proces van een op maat gemaakt vast contract opstellen. Het is belangrijk om hierbij na te denken over een aantal zaken zoals wat voor vast contract u wilt opstellen, welke cao er van toepassing is, wordt er gebruik gemaakt van proeftijd, welk loon, hoeveel werkuren en nog veel meer andere zaken welke op de website uitgebreid beschreven worden. 

Wilt u meer informatie over juridische onderwerpen of hebt u hulp nodig met het opstellen van een juridisch document dan kunt u contact opnemen.

https://www.rocketlawyer.com/nl/nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn