Wat u kunt verwachten van een bouwtechnische keuring

“Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is een zeer verstandige beslissing wanneer u een al bestaande woning wilt gaan aankopen. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat er niets mis is met de woning. U zult hier zelf natuurlijk kritisch naar kijken, maar het is zeker niet verkeerd om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren door een expert. U kunt dit op verschillende momenten laten doen.

  • Voordat u een bod doet
  • Tijdens de onderhandelingen
  • Na het ondertekenen van het koopcontract

Een vraag die wij vaak krijgen is wanneer nu het beste moment is om te kiezen voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Het is lastig om een antwoord te geven op deze vraag. Natuurlijk is het een goede keuze om dit zo snel mogelijk te doen. Stel dat er iets kleins mis is met de woning, maar u wilt hier wel uw bod op aanpassen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn om hier een goede beslissing in te kunnen maken. Met een keuring laten doen voordat u ook maar een bod uitbrengt is dit al goed mogelijk. Niet iedereen bedenkt echter op tijd dat zij een bouwtechnische keuring willen uitvoeren of ze willen hier nog even mee wachten om te zien of het bod wel serieus genomen wordt. Er komen natuurlijk kosten kijken bij een bouwtechnische keuring en niet iedereen vindt het fijn om dit geld uit te geven wanneer het huis nog niet in een serieuze staat van de aankoop is.

Wanneer kiest u voor een bouwtechnische keuring

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is eigenlijk altijd verstandig, maar wanneer u dit precies laat doen, dat is uiteindelijk aan u. Vindt u het fijn om een bod te doen die echt past bij het huis en de eventuele mankementen die het heeft en die u zelf nog niet ontdekt heeft? Of wacht u er liever mee tot het laatste moment mee? Na het ondertekenen van een koopcontract krijgt u wettelijk drie dagen bedenktijd. In deze periode kunt u dus alsnog van gedachten veranderen. Dit is zeker iets wat we iedereen kunnen aanraden. Na het ondertekenen van uw koopcontract bent u zeker niet verplicht om dit ook echt door te laten gaan. Als u een bouwtechnische keuring laat uitvoeren tijdens deze periode, dan kunt u dus alsnog besluiten om de koop niet door te laten gaan. En dit gebeurt vaker dan u misschien denkt. Het is dus zeker niet gek om hiervoor te kiezen.

Altijd een goede beslissing

Wanneer u er ook voor kiest om de bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, het is altijd een goede beslissing om dit te laten doen. Al is het maar voor uzelf om te weten wat er echt nog moet gebeuren aan de woning. U kiest er natuurlijk niet zomaar voor om een woning aan te schaffen en u wilt dit wel op de juiste manier aanpakken. Met de hulp van het bedrijf Homekeur weet u zeker dat u dit inderdaad juist doet. Bij het bedrijf Homekeur staan ze voor u klaar om samen met u te gaan kijken naar de woning. Zij bieden hier de juiste bouwtechnische keuring waar u naar op zoek bent. We kunnen u dan ook absoluut aanraden om eens een kijkje te gaan nemen op de website van dit bedrijf. Vindt u het lastig om te beslissen wanneer u de bouwtechnische keuring het beste kunt laten uitvoeren of wat bijvoorbeeld de kosten zijn die hierbij komen kijken? Neem dan snel contact op met de medewerkers van dit bedrijf!”

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn