Waarom een zoutkamer bezoeken?

Halotherapie bij de haloclinic in Zaandam, oftewel verblijven in een zoutkamer, heeft vele voordelen voor de gezondheid. Om te beginnen hebben mensen met allerhande klachten met betrekking tot de longen enorm veel baat bij halotherapie, omdat de longen worden gereinigd. Voorbeelden van klachten gerelateerd aan de longen, die kunnen verminderen dankzij het verblijven in een zoutkamer zijn:

  • Astmatische klachten
  • Bijholteontsteking
  • COPD-achtige klachten
  • Cystic fibrosis

Daarnaast kan halotherapie ook de klachten verminderen van bijvoorbeeld eczeem en psoriasis. Dit lijken op het eerste gezicht geen klachten gerelateerd aan de longen, maar als je longen niet goed hun werk doen doordat er zich vuil in heeft opgehoopt, dan kun je wel degelijk huidklachten ontwikkelen. 

Hoe helpt een zoutkamer bij eczeem?

Eczeem oplossen kan soms erg lastig zijn. De oorzaak ervan is wat lastig te achterhalen, waardoor je simpelweg niet goed weet waar te beginnen. Het inademen van medicinaal zout in een echte zoutkamer kan goed helpen bij eczeem doordat het onder andere de volgende effecten heeft: Het verwijdert bacteriĆ«n uit het lichaam, het vermindert de kans op ontstekingen van de huid, het laat grotendeels de jeuk verdwijnen, het verbetert het zuurstoftransport in het lichaam en vergroot de bloedtoevoer. Al deze zaken hebben een positieve invloed op de huid en dus op eczeem. Als jij of je kind veel last heeft van de gevolgen van eczeem of eczeem-achtige klachten heeft, dan is het zeker de moeite waard om therapie in een zoutkamer te proberen. Als je dit bij de haloclinic doet is bovendien de allereerste behandeling helemaal gratis. Je kunt dan kijken wat het met je doet en of je het vindt bevallen, voordat je besluit meerdere behandelingen te ondergaan. 

Alternatieve behandeling voor astma

Als jij of je kind astma heeft kan dit voor veel klachten zorgen in het dagelijks leven. Het kan je flink beletten in hetgeen je wilt doen, en het vele hoesten kan zelfs voor anderen lastig zijn. Misschien houdt je je partner wel uit zijn slaap door jouw astma! Als je liever geen medicijnen slikt omdat je gelooft in een meer natuurlijkere aanpak van je klachten, probeer dan eens de zoutkamer van de haloclinic. Super veel mensen gingen je al voor en met succes. Astma is een heel vervelende ziekte, maar er is relatief gemakkelijk iets aan te doen. Echter moet je wel openstaan voor een meer natuurlijke, en dus alternatieve geneeswijze. Halotherapie (verblijven in een zoutkamer) is namelijk in feite een alternatieve geneeswijze. Er komen totaal geen medicijnen aan te pas en in de meeste gevallen zal jouw eigen dokter dit om die reden niet aanraden. Dokters zijn ervoor opgeleid jou precies dat pilletje te geven dat jouw klachten kan verminderen, maar een zoutkamer is volledig natuurlijk! Het medicinale zout van de haloclinic reinigt de longen en de luchtpijp vanbinnen, waardoor veel mensen ontzettende verbetering merken met betrekking tot hun klachten. Ze kunnen vrijer ademen, hoesten minder, hebben een betere huid en zijn in het dagelijks leven niet meer zo met hun klachten bezig. En dat is precies wat de haloclinic wil bereiken: meer rust en vrijheid, zonder aan jouw klachten te hoeven denken. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn