Waarom BMW 7 serie winterbanden van groot belang zijn

Je weet ongetwijfeld dat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn. De meeste ongelukken in de winter gebeuren door glijpartijen en te weinig zicht, maar het verplichten van winterbanden gaat de Nederlandse overheid te ver. Wanneer je echter over de grens gaat met de auto, dan wordt het een heel ander verhaal. Word je hier aangehouden en heb je geen winterbanden onder de auto tijdens winterse omstandigheden, dan heb je een probleem. Veroorzaak je een ongeluk, dan heb je een heel groot probleem. Dat is waarom ik het vandaag eens wil hebben over de BMW 7 serie winterbanden. De BMW 7-serie is immers een krachtige uitvoering van de BMW en het is een auto waarin je graag wilt rijden. Het is tevens een auto die bijzonder geschikt is als zakenauto vanwege de zakelijke uitstraling, maar vergis je niet in de capaciteit van de motor onder de motorkap. Wil je ook tijdens de winterse omstandigheden veilig en vertrouwd kunnen rijden – met de prestaties die je van jouw BMW verwacht – dan zijn de BMW 7 serie winterbanden een harde eis.

Wanneer zijn BMW 7 serie winterbanden nodig?

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt te liggen, dan zijn BMW 7 serie winterbanden al een verstandige keuze. Vaak wordt er verwezen naar ‘winters wegdek’. Hiermee wordt het volgende bedoeld:

  • Minustemperatuur;
  • Gladheid op de weg;
  • Neerslag in de vorm van ijzel of sneeuw.

In alle gevallen gaat het dus om gladheid. Dit brengt extra risico met zich mee, waardoor het gevaarlijker wordt om te rijden op de weg. Maar omdat Nederland niet zoveel winterse dagen heeft en relatief vlak is, worden de BMW 7 serie winterbanden niet verplicht gesteld. De ANWB raadt het gebruik van winterbanden echter wél zeer sterk aan en het wordt meer dan eens de oplossing genoemd voor het fileprobleem. In de winters staat er namelijk veel meer file in Nederland dan in de zomer. Dat heeft niet alleen te maken met verminderd zicht; het heeft vooral te maken met gladheid en weinig grip waardoor meer ongelukken gebeuren. Let erop dat het niet alleen om gladheid gaat: zomerbanden zijn niet gemaakt voor lage temperaturen. De BMW 7 serie winterbanden zijn hier wél voor gemaakt en behouden daarom de vorm en elasticiteit waardoor de prestaties van de banden veel beter blijven. De banden zijn overigens gewoon via het internet te bestellen bij JD Banden en Velgen bijvoorbeeld (jdbandenvelgen.nl).

Veiligheid in de winter

Wanneer het gaat om veiligheid in de winter, dan gaat het natuurlijk niet alleen om BMW 7 serie winterbanden. Het gaat ook om het volledig ijsvrij maken van de autoruiten voordat er gereden wordt. Het gaat om uitgerust achter het stuur zitten en rijden met schone lampen om genoeg licht te hebben. Realiseer vooral dat het rijden in winterse omstandigheden veel zwaarder is. Er wordt meer van je gevraagd als bestuurder. Probeer daarom afleiding te voorkomen. Vertel andere mensen in de auto dat je je in moet spannen om iedereen veilig thuis te krijgen. Aan de kant met de mobiele telefoon, geen dingen op de bijrijdersstoel tijdens het rijden en volledige focus op de weg. De BMW 7 serie winterbanden zijn een sterk begin, maar uiteindelijk zal je zelf het stuur in handen moeten nemen en ben je zelf verantwoordelijk voor de risico’s. Tijdens de wintermaanden is het goed om wat extra aandacht te besteden aan de veiligheid en de auto, want dit zorgt ervoor dat er minder ongelukken gebeuren en zorgt ervoor dat je een stuk prettiger kunt blijven rijden.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn