Waar vind je de mooiste campings?

Jullie willen volgend jaar met het gezin op een fijne kampeervakantie en zijn daarvoor op zoek naar mooie campings. Als jullie fan zijn van een natuurlijke omgeving en kleinschalige locaties dan kun je het beste kijken op de website van kgc. Dit staat voor Karaktervolle Groene Campings. Bij kgc hebben ze de allermooiste plekjes in Nederland verzameld waar je kunt kamperen, en allemaal bevinden ze zich middenin of tegen de natuur aan. Kamperen in de natuur is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar het is lastig om deze groene locaties te vinden tussen het overweldigende aanbod van gigantische campings zonder enige persoonlijkheid. Daarom gebruiken steeds meer mensen de website van kgc om hun kampeervakantie te boeken. De kampeerterreinen die ze daar selecteren voldoen allemaal aan de strenge eisen die ze hanteren, namelijk:

  • Een ligging in de natuur
  • Een maximum aantal standplaatsen (en dus kleinschalig karakter)
  • Goede kwaliteit sanitair
  • Een persoonlijk en zeer gastvrij karakter

Bij alle kampeerlocaties die bij kgc zijn aangesloten vind je de ouderwetse, Hollandse gastvrijheid. Je voelt je er meteen op je gemak, en geniet van de kleinschaligheid. Doordat een camping van kgc altijd een maximum aantal standplaatsen heeft kun je er van uitgaan dat je persoonlijk onthaald wordt. Daarnaast speelt natuurlijk ook de groene locatie een rol. Veel mensen zijn dol op kamperen, maar doen dit het liefst op een plek middenin de natuur, die niet bol staat van de bouwwerken en activiteiten. Oftewel: Een plek waar ze echt helemaal tot rust kunnen komen.

Hoe boek je deze groene campings?

Wil je graag een kampeervakantie binnen Nederland boeken op een van deze groene campings? Dan kun je de handige zoekfunctie op de website van kgc gebruiken om de voor jou ideale camping te vinden. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op provincie. Zo vindt je gemakkelijk een leuke camping bij jou in de buurt, of juist in de provincie waar je graag naartoe op vakantie wilt. Het aanbod groene campings is in de ene provincie wat groter dan de andere. Elke provincie heeft immers zijn eigen karakter, en de ene provincie is nu eenmaal daadwerkelijk groener dan de andere. In Gelderland vindt je bijvoorbeeld het grootste aanbod. Dit is een erg groene provincie, maar hij is ook voor iedereen gemakkelijk te bereiken omdat het heel centraal in Nederland ligt. Misschien dat deze provincie daarom wel zo populair is..?

De schoonheid van kamperen in Nederland

Ons eigen landje beschikt over prachtige natuur, iets wat veel mensen vergeten die doorgaans in het buitenland op vakantie gaan. Kamperen op een van de campings van kgc laat je zien hoe mooi Nederland precies is. Ons land is enorm groen en staat bol van de prachtige wandel- en fietsroutes. Als jij dus dol bent op de natuur dan doe je er goed aan jouw camping op de website van kgc te zoeken. Deze campings hebben weliswaar doorgaans geen zwembad, maar je komt er ook niet om te zwemmen en te liggen bakken in de zon. Nee, je komt er voor de natuur. Bij kgc hebben ze begrepen dat de fijnste vakantie middenin de natuur is, en het liefst op een gastvrije en gemoedelijke camping. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn