Vorstvrij houden van onze oprit

Als man op middelbare leeftijd, ben ik ’s winters vaak bang om te vallen. Dit komt vanwege de koude temperaturen en dat de wegen hierdoor behoorlijk glad kunnen zijn. Hoe ouder je wordt hoe breekbaarder je wordt, zeggen ze wel eens. Dit geldt voor mij precies zo. Een val is zo gemaakt. Een val kan lelijk af lopen. Dit heb ik al eens mee gemaakt met mijn vrouw, die van een stoepje viel en haar heup brak. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig heb ik nog de beschikking over een auto en ben ik capabel genoeg om nog auto te kunnen rijden. Mijn reactievermogen is wellicht wel iets achteruit gegaan in de loop der jaren. Het is voor mij belangrijk om auto te kunnen blijven rijden, om op deze manier niet achter de geraniums te belanden. Mijn oprit is vrij lang en aan het begin van mijn oprit staat mijn brievenbus. Hier vind ik iedere ochtend de krant. Ik lees graag de krant om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, en om te weten wat er in de wereld gebeurd. Tegelijkertijd is het halen van de krant voor mij een soort ochtendgymnastiek. Ik houd ervan om ’s ochtends vroeg al even lekker buiten te kunnen lopen. Buiten kunnen zijn vind ik erg belangrijk. Mijn kleinzoon komt geregeld op bezoek. We hadden het er over dat ik best op zag tegen de winterperiode. Met name dat bij vorst mijn oprit snel verandert in een soort glijbaan. Mijn kleinzoon zei dat het dag- en nacht vorstvrij houden van mijn oprit mogelijk is, gedurende de winter. Ik heb wel een paar zoutzakken staan in de schuur, maar ik durf eigenlijk al niet zo goed de deur uit om te strooien. Mijn kleinzoon zei dat er bedrijven bestaan die je oprit vorstvrij houden, door het aanleggen van opritverwarming. Mijn oren klapperden. Ik wist niet wat ik hoorde. Het vorstvrij houden van mijn oprit door middel van opritverwarming? Hij vertelde dat een vriend van hem opritverwarming had laten plaatsen, en het vorstvrij houden van zijn oprit nu bijna kinderspel was geworden. Als het in de winter sneeuwt, dan ben ik vaak bezig met de sneeuwschuiver om de oprit begaanbaar te maken. Dit kost me veel tijd, en eigenlijk heb ik hier de energie ook niet voor. Het vorstvrij houden van mijn oprit middels opritverwarming, daar had ik direct wel oren naar.

Het voorkomen van gevaarlijke situaties, het vorstvrij houden van de oprit

De voordelen van het aanleggen van opritverwarming, en het daarmee vorstvrij houden, zouden zijn:

  • Het voorkomen van gevaarlijke situaties
  • Het niet meer hoeven kopen van strooizakken met zout
  • Sneeuwruimen is voorgoed verleden tijd
  • Het scheelt aanzienlijk veel tijd en inspanning
  • Het behouden van de mobiliteit van mijn vrouw en ik, gedurende de winter

Mogelijk zouden er nog meer voordelen kunnen zijn van het vorstvrij houden, maar dit waren de voordelen die ik met mijn kleinzoon op papier zette. Zo kon ik het er eens even rustig over hebben met mijn vrouw. Zoals gezegd had mijn vrouw al eens haar heup gebroken, en was ik er wel haast zeker van dat ze oren zou hebben naar het makkelijk vorstvrij houden van onze oprit. Het vorstvrij houden van onze oprit zou voor ons allebei een uitkomst bieden in de winter. Mijn kleinzoon zou vragen aan zijn vriend welk bedrijf bij hem opritverwarming had geïnstalleerd. Al snel kreeg ik het telefoonnummer van de firma Electric Comfort B.V.  Het leek hem een verstandige keus om aan te kloppen bij deze firma, omdat:

  • De firma heeft 13 jaar ervaring op dit gebied
  • Uit het klantenonderzoek dat ieder jaar wordt gehouden, blijkt de grote tevredenheid
  • Ze een uitstekende service bieden
  • Electric Comfort B.V. biedt een comfortabel gevoel voor een acceptabele prijs

Ik belde naar dit nummer om te horen hoe het vorstvrij houden van mijn oprit precies mogelijk zou zijn. Een vriendelijke medewerker stond me te woord. Hij legde mij uit dat er sensoren geplaatst zouden worden onder de oprit. De sensoren registreren vervolgens de temperatuur en de luchtvochtigheid. Afhankelijk hiervan wordt de verwarming wel of niet ingeschakeld. Ik vroeg de medewerker bij welke temperatuur het vorstvrij houden van mijn oprit wordt ingeschakeld. Ik kreeg te horen dat ik zelf in zou kunnen stellen onder welke omstandigheden ik de verwarming in zou willen schakelen, voor het vorstvrij houden van de oppervlakte.

De keus was snel gemaakt

Ik heb een offerte opgevraagd om te berekenen wat het vorstvrij houden mij zou gaan kosten. Een keurig op maat gemaakte offerte kreeg ik vervolgens onder ogen. Met mijn vrouw heb ik al snel besloten om de opritverwarming te laten aanbrengen door de firma Electric Comfort B.V. Inmiddels hebben we al de hele winter kunnen profiteren van onze opritverwarming. Wij zijn erg tevreden met het resultaat en genieten weer enorm van de wintermaanden. Wij kunnen iedereen aanraden om gebruik te maken van de diensten van Electric Comfort BV. Deze firma heeft zich overigens niet alleen gespecialiseerd in opritverwarming, maar bieden diverse diensten aan op het gebied van verwarming. Denk aan tegelverwarming, terrasverwarming of bijvoorbeeld ook laminaatverwarming. Wij denken er nog over om eventueel ook terrasverwarming aan te schaffen. We zien tenminste niet meer op tegen een nieuwe winterperiode. Wij zien de winters nu met meer vertrouwen tegemoet komen. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn