Verkoop uw huis via de makelaar, kosten zijn nu voordelig, maak hier gebruik van!

Na de crisis trekt de woningmarkt sinds 2014 voor het eerst weer wat aan. Er worden weer huizen gekocht en verkocht. Dit komt onder andere door steunmaatregelen die zijn getroffen door de overheid. Met Prinsjesdag is er weer steun gegeven aan het woonakkoord. Het is belangrijk dat er beweging zit in de woningmarkt omdat woningbouw zorgt voor meer werkgelegenheid. Als er meer vraag is naar woningen, is er meer vraag naar arbeid. Als er meer mensen aan het werk zijn is dit positief voor iedereen. Degene die een baan heeft verdient zijn eigen geld en de overheid heeft weer iemand minder om een uitkering aan te moeten betalen. Verder is het belangrijk voor de mogelijkheden van starters dat zij huizen kunnen kopen. In Nederland is er op veel plaatsen een tekort aan huurwoningen. Het vervelende is alleen dat mensen die net een baan hebben gevonden wel zouden willen kopen, maar zij komen hier vaak niet voor in aanmerking. Hierdoor blijven huurwoningen bezet, terwijl deze zouden moeten doorstromen naar mensen die ze echt nodig hebben. Tot slot is het belangrijk dat er beweging in de woningmarkt zit, zodat mensen kunnen verhuizen naar woningen die goed aansluiten bij hun wensen. Om ervoor te zorgen dat er meer beweging is op de woningmarkt heeft de overheid zich beziggehouden met een passend beleid. Daarom heeft de Eerste kamer ingestemd voor het woonakkoord. Dit woonakkoord zorgt aan de hand van een aantal maatregelen voor dynamiek in de woningmarkt. Als u bijvoorbeeld uw huis te koop heeft staan, maar het blijkt moeilijk te verkopen omdat het wat vervallen is kunt u baar hebben bij de lagere BTW regeling van het woonakkoord. U kunt nu uw huis laten opknappen met een laag btw tarief, u betaalt tot juli 2015 slechts 6 % btw op arbeidskosten bij een verbouwing in plaats van de normaal geldende BTW van 21 %. Verder is er een regel die zorgt voor de mogelijkheid van hypotheekrenteaftrek tot 15 jaar na de verkoop van uw huis. Wanneer u een restschuld overhoudt aan de verkoop van uw huis kunt u dit aftrekken van de aangifte van uw inkomstenbelasting. Een andere steunmaatregel is de verlaging van overdrachtsbelasting. U hoeft nu maar 2 % van de verkoopwaarde te betalen, in plaats van 6 %. Nu is het nog van belang dat u uw huis goed kunt verkopen, dit kunt u doen met de hulp van een makelaar. Kosten die hierbij komen kijken zullen nader worden besproken.

Waarom zou u ook lage makelaar kosten willen?

U wilt vast graag worden geholpen met de verkoop van een makelaar. Kosten die hierbij komen kijken kunnen misschien een reden zijn om het liever zelf te regelen. Toch doet u er heel goed aan om een makelaar in te schakelen. Maar waarom is het verstandig om een makelaar in te schakelen? Maar liefst 90% van de Nederlanders die hun huis willen verkopen kloppen aan bij een makelaar. Dit komt omdat makelaars zich specialiseren in het verkopen van huizen en daar kunt u als verkoper uw voordeel mee doen. Een verkopend makelaar zorgt voor dat uw huis in de schijnwerpers komt. Ze zijn goed in het optimaliseren van de positieve dingen die uw huis biedt en kunnen zorgen voor de beste prijs voor uw huis. Zij zijn er ook bij gebaat om een goede prijs te ontvangen omdat de makelaar een procentuele beloning krijgt van de verkoopprijs. Verder kunt u voor onderhandelingen terecht bij uw makelaar. Kosten zijn hier niet aan verbonden en u bespaart u zelf heel veel moeite door het uit te besteden. Ook kunnen makelaars u helpen bij het maken van een koopovereenkomst en zullen zij rondleidingen verzorgen voor potentiele kopers. Tot slot is het erg handig om een makelaar in te schakelen zodat je toegang hebt tot het netwerk van de makelaar.

Makelaar kosten

Makelaar kosten kunnen verschillen per makelaar, dit komt doordat zij hun eigen tarieven mogen vaststellen. Om deze reden is het van belang dat u makelaar kosten vergelijkt voordat u zomaar naar de eerste en de beste makelaar gaat met willekeurige makelaar kosten. Makelaar kosten zijn opgebouwd uit opstartkosten bij woningverkoop en de makelaarscourtage. Opstartkosten zijn de kosten die nodig zijn om uw huis in de verkoop te zetten. Hieronder vallen bijvoorbeeld kosten voor het vaststellen van de vraagprijs van een woning en het maken van een goede advertentie zodat uw woning veel aandacht krijgt. Andere makelaar kosten is de courtage, ook wel de beloning van de verkoop genoemd. In ruil voor de diensten die de makelaar biedt voor de verkoop van het huis willen zij een percentage van de verkoopprijs ontvangen als beloning. De diensten die geleverd zijn voor de verkoop zijn bijvoorbeeld de bezichtigingen van uw huis regelen en de onderhandelingen met de kopers voor u doen. Als u toch wilt besparen op makelaar kosten kunt u kiezen voor een All-in tarief. Hier maakt u gebruik van het netwerk van de makelaar maar voert u zelf de bezichtigingen en onderhandelingen uit. Als u hiervan gebruikt maakt hoeft u alleen makelaar kosten te betalen voor opstartkosten. Als u uw huis op Funda wilt zetten heeft u een makelaar nodig die uw huis in de verkoop kan zetten. Dus als u uw huis wilt verkopen kunt u terecht bij een makelaar. Kosten die u hiervoor maakt wegen zeker op tegen de voordelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn