Van het stotteren afkomen

Wist u dat 250 duizend mensen stotteren in Nederland? Dat is een ongelofelijk aantal mensen dat dagelijks gebukt gaat onder dit nare probleem dat voor veel schaamte en ellende zorgt. Het is dus een zeer grote belasting om te stotteren en het belemmert je iedere dag doordat je wordt blootgesteld aan mensen die het nodig vinden om grappen te maken over de manier waarop je praat of stottert. Pesten komt heel erg veel voor bij mensen die stotteren en dat maakt dat het probleem heel erg veel facetten van het leven aantast. Jongeren kunnen geïsoleerd raken doordat zij stotteren en zich niet meer goed buiten en met andere mensen durven te begeven. Veel mensen die stotteren hebben veel dingen geprobeerd om van het probleem af te komen en vaak zonder het gewenste resultaat. Deze mensen zijn welkom bij ons om gebruik te maken van de Del Ferro methode. Stottervrij leren leven doet u door een cursus te volgen bij Del Ferro. Leonard Del Ferro ontwikkelde deze methode en daar dankt de methode dan ook zijn naam aan. Na zijn carrière als operazanger vestigde de zanger zich als zangpedagoog in Amsterdam. Hij gebruikte een speciale middenrif techniek die hij zelf ontdekt had. Hij was namelijk tot de conclusie gekomen dat stotteren werd veroorzaakt door het ongecontroleerd bewegen van het middenrif en meer specifiek; de middenrifspier. Later hebben vele onderzoeken deze conclusie bevestigd en dit heeft er dan ook voor gezorgd dat de methode steeds meer gebruikt werd door mensen die van het stotteren af wilden komen. Voordelen van de methode:

  • u leert vanaf het eerste moment normaal te spreken
  • u pakt het probleem bij de kern aan zodat u op de techniek terug kunt vallen
  • u hoeft niet langer gebukt te gaan onder de nare reacties van mensen
  • u kunt de Del Ferro methode altijd toepassen
  • na verloop van tijd zult u zich de techniek zich volledig eigen maken

Stotteren; een psychische en fysieke probleem

De dochter van Leonard Del Ferro leidt tegenwoordig het instituut dat de zanger oprichtte. Deze bevinden zich in verschillende landen waaronder in Duitsland. De middenrifspier is belangrijk. Als hij niet gecontroleerd beweegt, zal men beginnen te stotteren. Dat is precies het probleem dat moet worden aangepakt. De del Ferro methode is al dertig jaar een succesvolle methode en vele mensen kwamen van het stotteren af doordat zij gebruik maakten van deze methode. Stotteren is een fysiek probleem van het middenrif, maar het kan wel ontstaan door een psychisch trauma en in veel gevallen is er ook wel een trauma aan vooraf gegaan. Dat kan zijn in de kindertijd, maar dat kan ook later zijn gebeurd. Tal van wetenschappen hebben bewezen dat de methode zeer goed werkt en daarom doen mensen die stotteren er verstandig aan om contact met ons op te nemen en een cursus te volgen. Vele mensen die stotterden kozen voor deze methode. Door gebruik te maken van deze techniek kunnen mensen vanaf het eerste moment vloeiend spreken. De Del Ferro methode is geen wondermiddel. De eis is dat u zeer gedisciplineerd aan de slag gaat. Ook psychische en emotionele aspecten van het stotteren worden behandeld in onze kliniek. Iedereen die een stotterprobleem heeft, wil daar graag zo snel mogelijk vanaf komen. Dat is heel erg belangrijk en dat doet u me Del Ferro. Een stotterprobleem wordt zoals gezegd vaak veroorzaakt door een traumatische ervaring en hoewel het probleem fysiek is, of door een fysieke disfunctie wordt veroorzaakt, is het wel van belang dat er ook voldoende aandacht wordt besteed aan het psychologische aspect en daarvoor bent u bij Del Ferro tevens op het juiste adres. Wij pakken het probleem van alle kanten aan.

De gevolgen van jaren lang schaamte

Mensen die jaren lang hebben gestotterd, hebben er vaak naast het stotterprobleem allerlei andere problemen bijgekregen omdat zij een ontwijkende persoonlijkheid hebben ontwikkeld waarin het voor hen steeds moeilijker werd om deel te nemen aan de maatschappij. Zeker bij jonge mensen kunnen deze jaren een zeer grote impact hebben en daarom moet hier veel aandacht aan worden besteed door een psycholoog. Ons team van Del Ferro bestaat uit zeer ervaren mensen die samen aan de slag gaan met u. Wij helpen u niet alleen van het stotteren af maar wij zorgen er ook voor dat u zich weer meer zeker van uzelf voelt door het psychische aspect ook aan te pakken. U kunt een cursus volgen bij Del Ferro om van het probleem af te komen. Een van de grote voordelen van het doen van een cursus bij ons is dat deze volledig wordt vergoed door de verzekering. Mocht u vragen hebben over de cursussen en de data waarop deze beginnen, dan kunt u op de website kijken en tevens kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u altijd graag te woord en bedienen u van advies. Een eerste gesprek zullen wij altijd alleen met u voeren. In dit gesprek zullen wij u een aantal vragen stellen om een beter beeld te krijgen van uw situatie. Op die manier proberen wij uw situatie in kaart te brengen zodat wij zo goed mogelijk met u aan de slag kunnen. Wij werken meestal in groepen waarin we samen aan de slag gaan met de Del Ferro methode. De methode kan worden toegepast op ieder moment en zorgt er voor dat u overal weer normaal kunt spreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn