Schuldhulp

“Veel mensen in Nederland krijgen te maken met schuldproblematiek. Soms privé, maar in andere gevallen ook zakelijk. Het is dan altijd verstandig om schuldhulp in te schakelen. Je kunt natuurlijk zelf tijdenlang aanmodderen en hopen dat de problemen zichzelf oplossen, maar de kans dat dat gebeurt is uiteraard bijzonder klein. Als je er zelf nog gemakkelijk uit zou kunnen komen, dan was je natuurlijk überhaupt niet zomaar in de financiële problemen terecht gekomen. Het is daarom echt belangrijk om een specialist op het gebied van schuldhulp in te schakelen, want anders kom je straks nog in een situatie van faillissement terecht. Dat heeft zakelijk natuurlijk de nodige gevolgen, maar ook privé kan dit grote gevolgen hebben. Als je bijvoorbeeld een eenmanszaak hebt, dan zijn alle schulden die je voor de zaak hebt gemaakt, ook op je privévermogen te verhalen. Zo kan een dergelijke situatie dus jouw hele leven volkomen op de kop zetten, je kunt alles wat je hebt kwijtraken als je niet vroegtijdig de juiste stappen zet. Merk jij dus dat het niet goed gaat met de zaken, begin je schulden op te bouwen en wil je voorkomen dat de situatie nog erger wordt? Schakel dan schuldhulp in!

Twee mogelijkheden bij schuldhulp

Op het moment dat jij een specialist in schuldhulp inschakelt voor jouw onderneming, zijn er eigenlijk twee opties. Het kan zo zijn dat jij zelf besloten hebt dat je niet door wilt gaan met je bedrijf of het kan blijken uit onderzoek dat jouw onderneming niet levensvatbaar meer is, dat er simpelweg onvoldoende afzetmarkt is om in de toekomst nog weer winst te kunnen gaan maken. Een andere optie is dat jij nog wel door wilt en dat je bedrijf in principe ook nog levensvatbaar is, dan kunnen er maatregelen getroffen worden om een doorstart te maken. Wat de uitkomst ook is, een professional op het gebied van schuldhulp kan jou hierbij helpen. De hulp is altijd gericht op het voorkomen van de tussenkomst van de rechter en het voorkomen van terecht komen in de wettelijke schuldsanering. Als dat namelijk gebeurt, heb je zelf weinig invloed meer op het traject en houd je weinig opties over. Door het zelf op tijd aan te pakken, hou je de zaken nog zoveel mogelijk in eigen hand. Zo heb je zelf nog invloed over hoe het traject van schuldhulp verloopt.

Oxyz

Zoals gezegd is het verstandig om een specialist op het gebied van schuldhulp in te schakelen, zoals Oxyz. Zij zijn echte professionals en bieden gemeende ondersteuning en hulp. Als je bij hen een traject ingaat, dan is een volledige schuldsanering altijd het doel. Het spreekt voor zich dat je hiervoor over voldoende financiële middelen moet kunnen beschikken, anders kun jij je schulden immers niet afbetalen. Je kunt op verschillende manieren aan het nodige geld komen, via:

  • BBZ krediet
  • afloscapaciteit
  • lening of schenking van familie

Zonder gebruik te maken van deze mogelijkheden, zal de schuldhulp zinloos zijn, je zult er dan niet zomaar uitkomen. Wat houdt elk van deze opties nu in? Het laatste zal waarschijnlijk wel duidelijk zijn. Bij afloscapaciteit wordt er gekeken naar je vaste lasten en vervolgens wordt daar nog een bedrag iets boven bijstandsniveau bij opgeteld, zodat je ook geld hebt om van te leven. De inkomsten die dan overblijven, zijn de afloscapaciteit. Een BBZ krediet kan bij de gemeente aangevraagd worden. Zo kijkt Oxyz naar wat jij af zou kunnen lossen en hiermee doen zij voorstellen aan je schuldeisers. Zo kun je in overleg bepalen hoe de schulden afgelost gaan worden. Met dergelijke schuldhulp zou het zeker moeten lukken om weer uit de financiële problemen te komen. Schakel dus Oxyz in!”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn