Schoolcadeau voor de kinderen in de klas

Mijn jongste zoon is in september jarig als de scholen alweer beginnen. Vorige schooljaar zijn de regels op school verandert. Het uitdelen van een traktatie moet gezond en verantwoord zijn. Snoep en koek mag je dus niet meer geven aan kinderen. Ik vond het feest van een traktatie dat je iets lekker mocht meenemen. Nu kan dat dus niet meer. Ik zag het niet zo zitten om met een doosje rozijnen of mandarijnen aan te komen. Hier maak je kinderen toch niet blij mee? Dus ik bedacht me dat ik het anders ging doen. Ik ging op zoek naar een klein schoolcadeau voor alle kinderen. Een klein presentje waar de kinderen mee kunnen spelen is mijn alternatief. Alle kinderen uit de klas vonden het superleuk. Misschien nog leuker dan een lekkernij.

Een schoolcadeau in plaats van snoep en koek

Ik begrijp dat we er allemaal om moeten denken dat onze kinderen een gezond lichaam hebben. Gezond eten en voldoende bewegen moeten we allemaal en onze kinderen dus ook. Niet zo gek dat een traktatie dus niet meer mag. Mijn kind vond dit echt jammer en was er teleurgesteld over. Het idee van een schoolcadeau vond hij geweldig, zijn humeur was meteen verbeterd. Samen doken we achter de computer en zochten een leuk geschenk uit voor de kinderen van zijn klas.

Mijn kind geeft een leuk cadeau als traktatie

Het is een verandering op school. Misschien is het nodig want ik zie dat er ook kinderen zijn die te zwaar zijn voor hun leeftijd. Voor de kinderen die dat niet zijn is het wel jammer dat de traktatie nu anders moet worden samengesteld. Gelukkig bedacht ik een oplossing waar alle kinderen blij van worden. Een schoolcadeau voor elk kind. Dit is dan een cadeau waar de kinderen echt iets van leren. Het juiste speelgoed daagt de kinderen uit en is goed voor de ontwikkeling. Een cadeau kan je ook nog eens feestelijk inpakken en maakt veel indruk op kinderen. Kinderen spelen veel langer met een leuk stuk speelgoed dan dat ze plezier hebben van een snoepje. Je kind vindt het waarschijnlijk ook nog eens superleuk om zijn eigen traktatie uit te delen en zal dit met trots doen. Een leuke traktatie is dan ook iets wat kinderen zich blijven herinneren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels van school. Het is heel vervelend als je een leuk geschenk meeneemt en je dit niet mag geven. Dat is een grote teleurstelling voor alle kinderen en dat wil je voorkomen.  Een ander groot voordeel is dat als je eten uitdeelt je altijd rekening moet houden met allergie├źn en bepaalde voedingstoffen die kinderen niet mogen eten.  Dat is niet het geval als je een leuk cadeau uitdeelt. Waarom wil je een schoolcadeau geven in plaats van snoep en koek:

  • Het is een stuk gezonder voor de kinderen.
  • Geef de kinderen iets waar ze van leren.
  • Speelgoed daagt kinderen uit en verbeterd de ontwikkeling.
  • Verzin eens een ander origineel creatief cadeau.
  • Een leuk cadeau maakt veel meer indruk op kinderen.
  • Verpak het cadeau altijd op een feestelijke manier.
  • Door een geschenk hoef je geen rekening te houden met allergie├źn.

Voor de verjaardag van mijn kinderen neem ik altijd een klein schoolcadeau mee om uit te delen. Op de school van mijn kinderen is er een streng voedingsbeleid waardoor snoep of koek niet meer mag worden gegeven. Dat vind ik jammer maar daarom kies er dan voor om een schoolcadeau te geven aan de kinderen. Wil je ook een klein cadeau geven, lees meer op de website van SpeelgoedFamilie: https://speelgoedfamilie.nl/kleinecadeaus/prijsspecials/schoolcadeautjes.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn