Re integratie 2e spoor

Als werkgever krijg je vroeg of laat te maken met zaken als re integratie 2e spoor. Om hier goed mee om te kunnen gaan, moet je natuurlijk eerst weten wat dit precies is. Het is altijd fijn om alle feiten op een rijtje te hebben, zodat je ook weet waar over gesproken wordt. Wat is dit nu precies en in welke situaties krijg je hiermee te maken? Re integratie 2e spoor is iets waar je mee te maken kunt krijgen op het moment dat een van jouw werknemers langdurig ziek is. Iedere werkgever in Nederland is verplicht om zich bezig te houden met het reïntegreren van ziek personeel na langdurige ziekte. Op welke manier dit aangepakt moet worden, dat kan per situatie verschillen. Dat is afhankelijk van de klachten die de betreffende persoon heeft en aan de wensen van deze persoon, maar het heeft ook te maken met de mogelijkheden die er al dan niet binnen jouw bedrijf zijn of gerealiseerd kunnen worden. Re integratie 2e spoor heeft dus te maken met het weer aan het werk kunnen gaan van werknemers na langdurige ziekte.

Re integratie 2e spoor na 1e

Voordat er begonnen kan worden met de re integratie 2e spoor, moet er eerst het eerste gevolgd worden. Wat is nu het verschil? Het verschil zit in het feit dat bij het eerstespoortraject er geprobeerd wordt om de betreffende persoon weer bij jou in het bedrijf aan het werk te laten gaan. Dit kan zijn in dezelfde functie als voorheen, als dit nog mogelijk is of mogelijk kan worden gemaakt door het doen van wat aanpassingen. Een andere optie is dat er binnen jouw onderneming gezocht wordt naar een andere functie waarin deze persoon wel kan functioneren. Als dit niet gelukt is, dan wordt er pas ingezet op re integratie 2e spoor. Hierbij wordt er gekeken buiten jouw onderneming, er wordt dus een andere werkgever gezocht. Jij bent verplicht om hier aan mee te werken volgens de wet en het is natuurlijk ook prettig om te weten dat een medewerker weer op een goede plek terecht komt, een plek die past bij de mogelijkheden die hij of zij op dat moment nog heeft. Een langdurige ziekte kan immers zijn sporen nalaten, waardoor het gewoon niet mogelijk is om weer op dezelfde plek terug te keren. Bij re integratie 2e spoor wordt er dus verder gekeken dan jouw bedrijf.

Hulp bij het traject

Als het aankomt op re integratie 2e spoor, maar ook al bij het eerste, dan kun jij wel wat hulp gebruiken. Het is voor beide partijen prettig als er een neutraal persoon aanwezig is om te proberen een zo goed mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Een bedrijf dat jullie hier bij kan begeleiden, is Proficiënt Verzuimbegeleiding. Zij zijn een goede keus omdat zij:

  • vele jaren ervaring hebben
  • een landelijke dekking bieden
  • heldere en inzichtelijke rapportages opstellen
  • een goede kwaliteit bieden voor een aantrekkelijke prijs

Als jij met een situatie te maken hebt waarbij re integratie 2e spoor aan de orde zou kunnen komen, dan is het goed om hen alvast te contacteren. Hun werkzaamheden zijn door het UWV als adequaat beoordeeld, zij hebben tot nu toe al heel veel opdrachtgevers en hun werknemers kunnen helpen bij het vinden van passend werk na langdurig ziekteverzuim. Wil jij meer weten over wat zij kunnen bieden? Dan moet je eens kijken op proficientgroep.nl of je kunt natuurlijk ook gewoon even contact met hen opnemen. Het traject van re integratie 2e spoor leg je succesvol af met behulp van Proficiënt Verzuimbegeleiding!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn