Pro deo advocaat inschakelen

In Nederland heeft iedereen recht op een advocaat. Maar niet iedereen heeft voldoende financiële middelen om deze advocaat te betalen. Daarom is er de mogelijkheid om een pro deo advocaat in te schakelen. Wat houdt dat precies in? Sommige mensen denken dat een pro deo advocaat een speciale advocaat is die alleen maar pro deo zaken op zich neemt. Echter, dat is niet het geval. Een advocaat die pro deo werkt, wordt alleen in bepaalde zaken betaalt door de overheid omdat de financiële middelen van de cliënt niet toereikend zijn om de advocaat te kunnen betalen. Er zijn echter wel veel advocaten die veel pro deo zaken op zich nemen en er zijn ook advocaten die eigenlijk nooit pro deo werken. In bepaalde juridische gebieden hebben advocaten meer te maken met mensen die niet voldoende financiële middelen hebben om een advocaat te betalen en daar zijn vaak ook meer advocaten werkzaam die worden betaald door de overheid. Een pro deo advocaat inschakelen doet u in het geval dat u in omstandigheden bent terecht gekomen waarbij u juridische bijstand nodig heeft. Dat kunnen tal van zaken zijn. Bij gratisadvocaatprodeo.nl bent u op het juiste adres als u op zoek bent naar de beste pro deo advocaat die u direct van dienst kan zijn. Om in contact te komen met een van onze advocaten hoeft u enkel het contactformulier in te vullen dat u vindt op de homepage van onze website. Zo komt u direct in contact met een gratis advocaat. Zaken waarin een pro deo advocaat u bij kan staan zijn:

  • Diefstal en winkeldiefstal
  • Rijden onder invloed
  • Invordering rijbewijs
  • Arbeidsrecht
  • Familierecht

Een pro deo advocaat helpt u gratis

Het aanvragen van een pro deo advocaat is makkelijk. Uw advocaat dient de aanvraag in bij de Raad van Rechtsbijstand. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u een eigen bijdragen. De schatting voor dit bedrag kan worden gemaakt door de advocaat. Als u te veel verdiend, heeft u geen recht op een pro deo advocaat en dan moet u zelf voor de kosten zorgen. De kosten voor onze advocaten worden altijd met de advocaat zelf besproken. Neem daarvoor ook contact met ons op. Er zijn vele situaties denkbaar waarin u hulp van een advocaat nodig heeft. Het recht op juridische bijstand is in Nederland opgenomen in de grondwet en daarom zult u dus altijd een advocaat in kunnen schakelen. We noemden zoeven al een aantal voorbeelden op van zaken waarin wij u bij kunnen staan. Wij zullen een aantal zaken nader bespreken. De eerst genoemde situatie is de situatie wanneer u te maken heeft met diefstal. U bent op heterdaad betrapt en heeft een boete opgelegd gekregen. Echter, u bent het hier niet mee eens, want u was niet van plan de spullen te stelen. Ze waren bij toeval in uw zak gevallen. Dat is heel vervelend en dan heeft u recht om tegen de strafbeschikking die u is opgelegd in beroep te komen. Hiervoor kunt u een pro deo advocaat inschakelen. Wanneer u in beroep wilt komen tegen een strafbeschikking dan is daar enige haast bij. U dient een beroep namelijk altijd binnen twee dagen in te dienen. Daarom moet u er voor zorgen dat u wanneer u deze straf heeft opgelegd, zo snel mogelijk contact op wordt opgenomen met de pro deo advocaat. De advocaat zal uw zaak altijd zo nauwkeurig mogelijk in kaart proberen te brengen. Het is hierbij van het grootste belang dat u zorgt dat u alle informatie geeft die er voor handen is. Het is namelijk niet alleen niet bevorderlijk voor uw zaak wanneer u geen volledigheid van zaken geeft, het is tevens strafbaar.

Rechtsbijstand

Een ander voorbeeld van een zaak waarbij u een pro deo advocaat nodig kunt hebben, is bij een scheiding. Wanneer u gaat scheiden komt er veel op u af en daar staat uw hoofd vaak helemaal niet naar. Op het moment dat er conflicten ontstaan over de verdeling van bijvoorbeeld bepaalde bezittingen, dan kunt u een pro deo advocaat in de arm nemen. U heeft daar beide in bepaalde gevallen recht op. Vaak ontstaan er hevige conflicten na een scheiding die niet makkelijk worden opgelost en daarom is het zaak dat er een objectieve partij naar de zaak kijkt om de zaak tot een goed einde te brengen. Wanneer er bij een scheiding minderjarige kinderen betrokken zijn, is het helemaal van belang dat u er voor zorgt dat de juiste keuzes worden gemaakt. Schakel een gratis advocaat of een pro deo advocaat in om uw zaak tot een goed einde te brengen. Zeker in dit laatste voorbeeld is het erg vervelend wanneer zaken niet goed zijn geregeld. Niemand wil dat kinderen lijden onder een scheiding, maar dat gebeurt vaak wel. Om deze emotionele schade tot het minimum te beperken is het belangrijk dat u er voor zorgt dat er goede maatregelen worden getroffen. Ga naar onze website als u graag de beste advocaten in wilt schakelen die u bij kunnen staan in uw zaak. Wij hebben onze service hoog in het vaandel staan en werken enkel en alleen met de beste advocaten die zowel pro deo als op betaalde basis voor uw zaak kunnen pleiten. Neem contact op en wij bespreken de mogelijkheden. Wij gaan graag snel met u aan de slag. De beste juridische hulp vindt u hier. Vele tevreden mensen zochten onze hulp. Onze vele jaren ervaring maakt het mogelijk altijd goede juridische hulp aan te kunnen bieden.

Meer van Gratisadvocaatprodeo.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn