Nu voor uw hond: runderpens!

Ben jij een hondeneigenaar? Dan komt dit je vast wel bekend voor: Honden zijn gek op veel (voor ons) vieze luchtjes. Een product dat bij veel mensen bekend staat om z’n sterke geur, is pens. Terwijl de meeste honden kwijlend door het huis lopen bij het ruiken van pens, gruwelt een groot deel van de mensen van de doordringende lucht. Buiten het feit dat pens voor de meeste honden een ware traktatie vormt, bevat pens ook vele gezondheidsvoordelen voor je hond. Pens kan je echter in veel diverse vormen kopen. Bij Animal Food Express hebben ze een breed assortiment aan aanbod voor de pens! Neem dus gauw een kijkje op de website om uw hond te verwennen!

De diverse soorten van runderpens

Bij Animal Food Express bieden ze veel diverse soorten vuile pens aan, waaronder de runderpens! De runderpens is een stuk voeding dat zeker weten geschikt is om te gebruiken in een BARF menu voor je liefste viervoeter. Wissel de runderpens echter wel af met bevleesde botten, spiervlees en orgaanvlees voor een nog completer menu. Mocht je liever een gemalen runderpens willen bestellen, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk. Alles voor de viervoeters! De gemalen runderpens past ook onwijs goed in een gezond en gevarieerd menu van een hond en is ook makkelijker te gebruiken dan de gewone runderpens. 

Maar waar komt de pens eigenlijk vandaan? Herkauwers zoals een geit, schaap, hert en de rund zijn herbivoren die hun eten, nadat het in de maag is geweest nogmaals in de mond kauwen. Deze dieren hebben niet een maag zoals de mens, nee, zij hebben er maar liefst vier! Deze magen hebben zij nodig om moeilijk verteerbaar voedsel als planten en grassen, optimaal te kunnen benutten. Hiervoor heeft een herkauwer onder andere verteringsenzym, maagzuur en aminozuren tot zijn beschikking. De herkauwer slikt het voedsel eerst bijna zonder kauwen in. Het komt dan in de eerste maag: De pens. De grote inhoud van de pens is bedoeld zodat de koe of het schaap in een korte tijd veel voedsel naar binnen kan werken, zodat de roofdieren niet veel tijd hebben voor een aanval. Wanneer dit is binnengekomen gaat het dier op een rustig plekje liggen om het opgenomen voedsel te herkauwen: Het ingeslikte eten wordt daarvoor terug gebracht naar de mond, zodat het opnieuw gekauwd kan worden. Als het eten goed gekauwd is gaat het naar de tweede maag, dit is de netmaag. 

De voordelen van runderpens voor honden

Maar natuurlijk wil je weten wat je je lieve trouwe viervoeter te eten geeft. Precies om deze reden geef ik hier een aantal voordelen hiervan. Wellicht dat je je nu zeker weet of jij dit aan je hond gaat geven! 

  • Honden hebben minder ontlasting omdat runderpens voor honden beter verteerd wordt dan brokken
  • Maag-, darm- en huidproblemen worden aanzienlijk minder (Deze klachten wijzen op een gebrek aan vers vlees)
  • De eetlust verbetert! (Erg goed dus wanneer je hond niet zo’n eter is!)
  • Je hond krijgt een betere weerstand door evenwichtige darmflora
  • Je hond krijgt een betere en geurloze vacht 
  • Minder verharen met vlees voor honden 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn