Naamborden bij de voordeur

Wij hebben er onlangs met ons hele gebouw voor gekozen om uniform naamborden bij de voordeur te plaatsen. Deze hebben we besteld via NaambordenCentrale, waar we op de site naambordencentrale.nl een selectie hebben gemaakt uit:

  • Naamborden van messing
  • Naamborden van aluminium
  • Naamborden van RVS
  • Naamborden van glas

Uiteindelijk is er een keuze gemaakt voor naamborden bij de voordeur van messing, die qua materiaal dicht in de buurt komen van het deurbeslag. De deurklinken, sloten en scharnieren zijn van ongeveer hetzelfde materiaal als de naamborden bij de voordeur en dat maakt dat het een mooi en rustig geheel is geworden in de uitstraling naar buiten toe.

Klassieke naamborden bij de voordeur

Omdat we in een monumentaal pand wonen en we te maken hebben met binnenruimtes waarop de voordeuren samenkomen, hebben we ervoor gekozen om klassieke messing naamborden bij de voordeur te laten plaatsen. Wel strak qua vormgeving, maar met een sierlijke letter en in dezelfde stijl geschreven. We hebben als collectief hierin gehandeld en eerst een offerte gemaakt om te zien hoe we de kosten begroot zouden kunnen krijgen. Het lijkt een kleine aanpassing, maar met 19 naamborden bij elke voordeur is het nog best een uitdaging te noemen om iets te vinden dat past, dat goedkeuring kan wegdragen van alle instanties die zich met monumenten bemoeien tegenwoordig en om het ook nog eens mooi te laten ogen. We konden het in ieder geval snel eens worden over het materiaal, het lettertype en de manier van de tekst omschrijven, waarbij we hebben gekozen voor voorletters en achternamen. Niet iedereen is ervan gecharmeerd om direct getutoyeerd te worden door jan en alleman. Er wonen veel alleenstaanden en samenwonen in het pand, dus het woord familie is niet echt van toepassing voor een achternaam en wanneer er een nieuwe inwoner komt, is het direct vanaf de officiële papieren mogelijk te maken om nieuwe naamborden bij de voordeur te organiseren, waardoor iemand zich toch net even wat meer welkom voelt in het nieuwe pand. Wij zien naamborden bij de voordeur als een wat stijlvollere manier van welkom heten dan een welkommat voor de deur. Die ligt overigens in de weg bij het schoonmaken en daar hebben we met de naamborden bij de voordeur geen last van. De naamborden worden altijd rechts van de deur gehangen, boven de deurbel, zodat in één handeling bij het aanbellen te zien is dat bezoek zich op de juiste plek bevindt. We hebben overwogen om de naamborden op de voordeur te hangen, maar als naamborden de voordeur beschadigen met schroeven of ander bevestigingsmateriaal, dan is dat niet mooi. We zijn zo uiteindelijk in goede orde aan nieuwe naamborden voor ons pand gekomen en iedereen is er gelukkig en tevreden mee.

Goede kwaliteit en service

Het bestellen van de naamborden is op rolletjes verlopen. Omdat we voor een uniforme uitstraling gingen heeft NaambordenCentrale ons heel snel en goed kunnen helpen. We hebben een lijst aangeboden met daarop alle huisnummers, de voorletters en de achternamen van de personen die op dat adres woonachtig zijn. We hadden overlegd dat alle namen onder elkaar gezet zouden worden op de naamborden, op volgorde van links naar rechts, zoals wij ze op de lijst hadden aangeleverd. De contactpersoon van de NaambordenCentrale heeft vervolgens van alle naamborden een drukproefje gestuurd, zodat we konden controleren of de juiste namen met de juiste voorletters bij de juiste huisnummers vermeld stonden. Daarbij hebben we direct gekeken of alle naamborden uniform waren, met hetzelfde lettertype en we konden zien hoe alles er uiteindelijk uit kwam te zien. Daarna ging de bestelling snel. Inmiddels hangen alle naamborden op hun plek en is iedereen er content mee.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn