Met de juiste beveiligingscamera kom je verder.

Vaak zie je op televisie en dergelijke beelden vanaf een beveiligingscamera geschoten die van slechte kwaliteit zijn, maar hoe kan dit? Dat zou namelijk toch eigenlijk niet mogen of zelfs kunnen? Helaas is dit wel het geval en profiteren de dieven en dergelijken hier enorm van, hun gezicht valt vaak niet goed te herkennen en hierdoor komen zij onder hun delict uit. Echter, wanneer je beveiligingsapparatuur van Directveilig bestelt loop je hier geen risico op. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan de beste beveiligingscamera’s. Er zit meestal ook een live volg systeem bij, hierdoor kun je meteen zien wat er afspeelt voor je woning. Ideaal!

Waarom zou ik een bewakingscamera aanschaffen?

Een goede vraag, waarom zou je ook een bewakingscamera aanschaffen? Wat heeft dit voor nut? Maak je hier niet alleen maar onnodige kosten mee? Nee, zeker niet. 

  • Een bewakingscamera voor de deur of voor de woning werkt preventief. Een bewakingscamera schrikt af, overtreders zien ze hangen en denken meteen aan alles wat ze gaan doen, dat dat op film zal komen te staan. Een mogelijke dader zal hierdoor vaak zijn plannen gaan staken omdat dit risico gewoon te hoog is om betrapt te worden
  • Een camera identificeert. Mochten de daders of dader zich niet irriteren aan de camera’s, kun je hen bijna altijd wel identificeren na een delict als bijvoorbeeld een inbraak. Dit maakt het voor de politie veel eenvoudiger om deze aan te houden. Bovendien zal de dader die weet dat hij gefilmd werd, minder snel terug komen. Het risico om dan wel herkend te worden is vele malen groter. 
  • Een andere reden waarom je een beveiligingscamera zou moeten aanschaffen is het feit dat je bewijsmateriaal verzamelt. Een winkeldiefstal, inbraak of een overval: de beelden geven niet alleen de politie maar ook jou een onweerlegbaar bewijs. Camerabeelden hielpen al heel wat overtreders veroordelen. 

Waar kan ik het beste mijn beveiligingscamera plaatsen?

Nog een goede vraag! Ben je eindelijk overtuigd dat het het beste is als je toch een beveiligingscamera aan gaat schaffen? Fijn! Maar wat nu? Nu heb je een beveiligingscamera gekocht, maar waar moet je deze plaatsen? Wat is de beste plek voor een camera? Voor het plaatsen van een beveiligingscamera zijn eigenlijk dikwijls twee vuistregels, wanneer je je hier aan houdt, moet het helemaal goed komen met hetgeen dat jij extra wil beveiligen. 

De eerste regel is: Richt je camera’s op de waardevolle voorwerpen en gebouwen dat je wil beveiligen. De daders zullen niet gaan voor iets van een paar euro, ze zullen gaan voor de grote bedragen, erg logisch! Wat er dus ook gebeurt en wat ze ook mee nemen, jij hebt bewijs van de camerabeelden!

De tweede regel luidt: Richt je camera’s op de toegangswegen naar deze voorwerpen. Zo speel je ook in op mogelijk gevaar en krijg je duidelijke beelden van de dader. Wanneer je de beveiligingscamera alleen richt op de voorwerpen of het gebouw, zul je waarschijnlijk een half of zelfs geen gezicht zien, op de weg naar het voorwerp of het gebouw zullen ze vast en zeker de fout maken om zich om te draaien met hun gezicht richting de camera en zo kan je ze makkelijker identificeren. 

Volg je deze twee regels, dan is je beveiligingscamera correct geplaatst en zul je je belangrijke voorwerpen of dergelijke goed en extra beveiligen.

https://www.directveilig.nl/camerasysteem/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn