Manuele therapie in Sittard bij FysioQ.nl

Pijn is niet prettig en te lang rondlopen met fysieke klachten is een heel slecht idee. Je zult er dan ook voor moeten zorgen dat wanneer je last hebt van fysieke klachten, je er voor zorgt dat je snel voor een goede behandeling kiest. Bij manuele therapie in Sittard wordt er altijd eerst gekeken naar beperkingen van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat de manueel therapeut een aantal oefeningen zal doen om te kijken waar bepaalde bewegingen van het lichaam worden belemmerd. Op het moment dat er hier blokkades zijn, dan kan er beter worden vastgesteld waar een bepaalde klacht vandaan komt. De bedoeling manuele therapie in Sittard is om je lichaam weer in balans te brengen. Er kan manuele therapie worden ingezet ter bevordering van een goede houding van het lichaam of ter verbetering van je houding en daarmee zal je ook voorkomen dat er klachten ontstaat als gevolg van een verkeerde houding. Ook is een doel van manuele therapie, het beter laten functioneren van de gewrichten. Manuele therapie in Sittard heeft veel positieve effecten op het lichaam. Een aantal van die effecten zijn:

  • verbeterde houding
  • Soepelere gewrichten
  • Minder pijn

Manuele therapie in Sittard en advies

Nadat de therapeut een aantal oefeningen met je heeft gedaan om te ontdekken waar er beperkingen zitten in het bewegingsapparaat, zal er een plan worden gemaakt en kan de manuele therapie in Sittard beginnen. Omdat manuele therapie in Sittard erg is gericht op jouw lichaam en bewegingen, is een belangrijk onderdeel van de manuele therapie in Sittard ook de beweging van het lichaam. Wanneer jij dus last hebt van bepaalde klachten, dan is het heel erg belangrijk om er voor te zorgen dat je goed meewerkt en de oefeningen die de manueel therapeut te geeft, ook uitvoert. Een onderdeel van de manuele therapie in Sittard is dan ook advies en dat advies moet je goed opvolgen. Als je graag snel van je klachten af wilt komen, of ervoor wilt zorgen dat klachten zich niet ontwikkelen als gevolg van een verkeerde houding, dan is het raadzaam om eens te kijken naar de mogelijkheden van manuele therapie in Sittard. Er zijn een aantal klachten waarvoor je kunt uitreiken naar manuele therapie in Sittard zoals pijnklachten aan de rug of schouders, duizeligheid die ontstaat wanneer je je nek beweegt, maar ook bij klachten aan de kaak kun je uitreiken naar een manueel therapeut. 

Snel geholpen en snel van je klachten af bij FysioQ

Mocht jij zelf last hebben van een van de klachten die hierboven ter sprake kwamen, dan is het zeker een aanrader om eens contact op te nemen met de therapeuten van FysioQ. Je wordt hier namelijk heel erg snel geholpen. Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden of een andere vraag hebben, neem dan contact op en je zal op al je vragen een antwoord krijgen. Bij klachten kun je snel terecht en zal er altijd een behandelplan op maat worden gemaakt. Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat wanneer je last hebt van bepaalde klachten zoals pijn aan de rug, nek of aan de schouders, dat je tijdig contact opneemt. In de regel geldt namelijk dat hoe langer je rondloopt met bepaalde klachten, hoe langer het vervolgens ook zal duren voordat je weer van je klachten afkomt. Klachten en pijn; het zijn tekenen van het lichaam dat er iets niet in orde is en dat je in actie moet komen. Het lichaam is een belangrijk instrument dat je hele heldere signalen geeft; het is enkel aan jou om naar die signalen te luisteren en er voor te zorgen dat je ze niet negeert. Neem dus contact op en zorg dat je snel van je klachten af komt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn