Legionella preventie bij BioLab

Wist je dat legionella zich altijd in je waterleiding bevindt? Veel mensen denken dat legionella iets is wat soms voorkomt, maar dat is niet zo. Het is er altijd, het vormt alleen niet altijd een gevaar. Legionella wordt pas gevaarlijk als het in een groter volume voorkomt in de waterleiding. Daarom moet er altijd worden gezorgd voor legionella preventie. Bij BioLab ben je helemaal aan het juiste adres als je zoekt naar een partij die kan zorgen voor legionella preventie. De bacterie legionella heeft maar een doel voor ogen, en dat is om zich te vermenigvuldigen; een typische eigenschap van een bacterie, en daar moet je dus goed op toegerust zijn. Legionella preventie bestaat uit verschillende facetten en handelingen die er voor moeten zorgen dat de bacterie zich niet kan vermenigvuldigen. Op die manier zal er geen gevaarlijke dichtheid ontstaan van de bacterie in de waterleiding en hoef je je geen zorgen te maken. Legionella preventie wordt periodiek uitgevoerd, dat is nodig om er voor te zorgen dat de groei van de bacterie steeds weer wordt ingeperkt. In de leiding zijn vaak bepaalde gevoelige plekken aanwezig, waar de bacterie zich relatief makkelijk kan vermenigvuldigen. Je kunt je voorstellen dat BioLab extra let op deze risicovolle plekken. Bij legionella preventie zullen je leidingen altijd eerst worden onderzocht. Op deze manier komen de experts van biolab.nl er snel achter waar de risicovolle punten in de leiding zich bevinden en dan kan daar rekening mee worden gehouden. BioLab: 

  • Werkt met de beste experts
  • Voert periodieke controles uit
  • Biedt de beste tarieven

Legionella preventie en beheersplan

Zoals ik eerder ter sprake bracht is het van groot belang dat er wordt gezorgd voor een legionella beheersplan. Dat komt omdat de legionella zich in de juiste omstandigheden heel erg makkelijk kan vermenigvuldigen. Dat betekent ook dat periodieke controles noodzakelijk zijn. Een keer schoonmaken is niet bepaald voldoende en dat weten ze bij Biolab maar al te goed. Legionella preventie kan worden geboden in de vorm van een afgemeten legionella beheersplan. Iedereen is verplicht om een risicoanalyse uit te laten voeren. Deze analyse dient er toe om te kijken in hoeverre de leidingen een risico vormen en wat de maatregelen zijn die genomen moeten worden op het gebied van legionella preventie. BioLab zorgt voor de beste legionella preventie en kan een beheersplan opstellen om te voorkomen dat de bacterie een risico zal vormen. 

Een eigen bedrijf? neem de juiste maatregelen

Heb je een eigen bedrijf, dan ben je je er vast van bewust dat je bepaalde maatregelen moet treffen om de veiligheid van het water de waarborgen. In de wet is dan ook bepaald dat iedereen met een eigen bedrijf moet zorgen voor een analyse van het water. Biolab kan je helemaal ontzorgen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het water. Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het laten opstellen van een beheersplan dat er voor zorgt dat legionella zich niet kan verspreiden, dan kun je altijd een offerte aanvragen online. Op die manier krijg je meteen een idee van de kosten die zijn verbonden aan de preventie van legionella. BioLab is de beste en onafhankelijk partij die kan zorgen voor de preventie van legionella in de leiding. Bij Biolab werken zo’n vijfentwintig kundige medewerkers die er alles aan doen om jou helemaal te ontzorgen en dat doen zij met evenveel deskundigheid als plezier. Mocht je verder nog vragen hebben over de mogelijkheden, dan kun je altijd even contact opnemen met een medewerker en dan helpen de medewerkers van Biolab.nl je graag verder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn