Leer rijden met een accu auto

Bent u op zoek naar een leuk cadeautje voor uw kind? Dan is een accu auto een leuke en leerzame optie. Deze speelgoedauto, net groot genoeg om plaats te bieden aan één of twee kinderen, is een goede manier om alvast kennis te maken met het besturen van bewegende voertuigen. Uw zoontje of dochtertje zal hiermee alvast leren om te sturen, om afstand te houden van anderen, om bochtjes te draaien en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Een accu auto zou u dus kunnen zien als mogelijkheid om op jonge leeftijd alvast de beginselen van het autorijden onder de knie te krijgen. Doordat de snelheden laag liggen, kunnen er weinig ongelukken gebeuren. Het is dus heel erg veilig. Iedereen weet dat kinderen niets liever willen dan hun ouders nadoen en met een accu auto kunnen ze net doen alsof ze zelf autorijden. Dit zal zeker bij hen in de smaak vallen en ze zullen hier veel plezier aan beleven. Doordat een accu auto best lang meegaat, kunnen ze er ook heel lang plezier van hebben. De meeste modellen zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar oud. Hoe lang ze er mee kunnen spelen, hangt natuurlijk af van hoe snel ze groeien. Maar daarna kunt u het autootje rustig doorgeven aan kleine kinderen van familie of vrienden. Zo kan er dus heel lang plezier beleefd worden aan een accu auto. Op het gebied van de accu auto valt er heel veel te kiezen, namelijk:

  • verschillende voltages van de accu’s
  • verschillen in maximumsnelheid
  • het model en de kleur van het autootje
  • wel of niet uitgerust met een afstandsbediening
  • de grootte van de accu auto

Keus op het gebied van de accu auto

Op de hierboven genoemde verschillen zullen we hier wat nader ingaan. De grootte van het autootje is natuurlijk afhankelijk van het model en kan verschillen tussen eenpersoons of tweepersoons. De meeste zijn geschikt voor slechts één kindje, aangezien ze toch het liefst zelf sturen en het daarom beter is dat er om de beurt gereden wordt of dat alle kindjes zelf een hebben. Tweepersoonsmodellen zijn echter wel verkrijgbaar. Op het gebied van het model is er verder nog meer te kiezen. Zo kan er gekozen worden voor een speelgoedmodel, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die precies lijken op bestaande automerken. Er kan dan bijvoorbeeld gedacht worden aan een accu auto in het model van een Mercedes Benz of een Lotus, maar ook een Mini Cabrio is mogelijk, net als een Jeep of een Jaguar. In dergelijke uitvoeringen lijkt het natuurlijk nog een stuk echter en nog meer op een echte auto. Wat kleur betreft is er de keuze uit veel verschillende kleuren. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een autootje met opdruk. Mogelijkheden zijn dan bijvoorbeeld plaatjes van Minnie Mouse, Hello Kitty of Spiderman, om maar een paar voorbeelden te noemen. Het mag duidelijk zijn, op het gebied van uiterlijk is er dus veel te kiezen. Maar ook technisch gezien valt er echt wat te kiezen. Er kan dus gekozen worden voor verschillende voltages, waarbij de mogelijkheden zes volt of twaalf volt zijn. Waarom is dit nu belangrijk? Dit is van belang met oog op het terrein waarop gereden gaat worden. Wordt er alleen met de accu auto op verhard terrein gereden, zoals een oprit, schuur of de weg, dan is zes volt voldoende. Hebt u echter een groot grasveld en verwacht u dat deze ook gebruikt zal gaan worden voor het spelen met het autootje? Dan is twaalf volt echt noodzakelijk. Hiermee wordt het namelijk mogelijk om ook op onverhard terrein te rijden. Daarnaast bestaat er ook verschil in de maximumsnelheid die behaald kan worden. De mogelijkheden variëren van een maximum tussen de drie en de zes kilometer per uur. Wat u vertrouwd vindt, is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw situatie en van uw kind. De snelheden liggen echter nooit zo hoog dat u het zelf lopend niet bij zou kunnen houden. Vindt u het nog niet vertrouwd om uw kleine helemaal alleen te laten rijden? Dan kunt u ook kiezen voor een exemplaar met een afstandsbediening. Op die manier hebt u de touwtjes in handen en kunt u zelf de accu auto besturen. Is uw zoon of dochter eenmaal groot genoeg om echt helemaal zelf te gaan rijden, dan is dit ook mogelijk.

Koop bij Cars4Kids

Als u een accu auto wilt gaan kopen voor uw kleine, dan kunt u dit het beste doen bij Cars4Kids. Zij zijn namelijk echt specialist op dit gebied en u kunt er dan ook zeker van zijn dat u bij hen alleen de beste exemplaren vindt. Bovendien hebt u bij hen ook heel veel keus op het gebied van de accu auto. Zij bieden veel verschillende modellen aan, waardoor er voor iedereen een geschikt exemplaar te vinden is. U kunt hun complete collectie online bekijken, maar als u de accu auto voor aanschaf liever eerst in het echt wilt zien, dan is dit ook mogelijk. Zij hebben namelijk een grote showroom, waarin u alle exemplaren rustig kunt bekijken. Ondanks het grote aanbod, is het vinden van de juiste accu auto op hun website nooit een probleem, vanwege het handige selectiemenu dat zij hebben. Hierin kunt u aangeven welke kleur, maximumsnelheid en voltage uw voorkeur hebben. Hierdoor wordt het vinden van de meest geschikte accu auto echt een fluitje van een cent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn