Kosten voor energie vergelijken

Iedereen wil natuurlijk graag zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de vaste lasten. Toch zijn er weinig mensen die regelmatig de tarieven voor energie vergelijken bij de verschillende leveranciers. Dit is zonde, want sinds de energiemarkt open gebroken is, zijn er echt grote verschillen. Het loont dus zeker de moeite om hier wat tijd in te steken en uit te zoeken of u zou kunnen besparen. Veel mensen weten best dat er verschillen in prijzen zijn, zij hebben alleen niet het idee dat dit zo ver uit elkaar ligt dat energie vergelijken echt veel voordeel op kan leveren. Dit is in veel gevallen echter absoluut wel het geval. Ook als mensen dit wel weten, zijn ze toch nog vaak niet bezig met de tarieven voor energie vergelijken. Dit heeft over het algemeen te maken met het feit dat ze dit te veel werk vinden. Als u dat allemaal zelf uit moet zoeken, dan is het ook inderdaad veel werk. U moet dan de websites van alle verschillende energieleveranciers langs en u moet de verschillende tarieven noteren. Dit is echter nog niet genoeg, hiermee kunt u nog niet de aanbieders van energie vergelijken met elkaar. Er zit namelijk verschil in de tarieven voor vastrecht en verbruik bij de verschillende leveranciers en afhankelijk van uw situatie kan het veel verschil maken voor wie u kiest. Vaak kiezen leveranciers voor een hoog vastrecht in combinatie met lage verbruikstarieven of net andersom. Het valt niet op voorhand te zeggen welke energieaanbieder voor u het gunstigst is, aangezien dit afhangt van uw verbruik. Verbruikt u veel stroom en gas, dan is het meestal verstandig om te kiezen voor een hoger vastrecht en lagere verbruikstarieven. Verbruikt u juist heel weinig, dan hebt u meer baat bij een laag vastrecht. Door uw lage verbruik hebt u dan immers niet echt last van de hogere verbruikstarieven. Het is dus wel mogelijk om zelf aan de slag te gaan met energie vergelijken, maar het zal ook duidelijk zijn dat het veel werk is en het veel tijd kost om voor iedere energiemaatschappij uit te rekenen hoe hoog uw jaarlijkse kosten daar zouden zijn.

Prijzen voor energie vergelijken hoeft u niet zelf te doen

Gelukkig is het helemaal niet nodig om zelf aan de slag te gaan met de tarieven voor energie vergelijken. Er zijn immers heel goede vergelijkingssites die dit werk voor u kunnen doen. Wilt u zeker weten dat u een goed en betrouwbaar advies krijgt, dan is het aan te raden om te kiezen voor Energievergelijking. Zij zijn namelijk honderd procent onafhankelijk, waardoor u zeker weet dat niet van te voren al vast staat wie als beste uit de bus komt bij het energie vergelijken. Het advies dat u zult krijgen is echt geheel onafhankelijk en dat maakt het kiezen voor de voordeligste leverancier een stuk eenvoudiger. Wilt u op deze manier tarieven van energie vergelijken, dan zult u toch nog een klein beetje zelf moeten doen. U zult de volgende stappen moeten zetten:

  • invullen wat uw postcode en huisnummer is
  • aangeven of u beschikt over een stroommeter voor enkeltarief of voor dubbeltarief
  • uw jaarlijkse verbruik opgeven of aangeven met hoeveel mensen u in huis woont
  • uw huidige energieleverancier selecteren

Als u deze stappen hebt gezet, dan kan de site de verschillende aanbieders van energie vergelijken met elkaar en uitrekenen hoeveel geld u kwijt zou zijn bij iedere aanbieder. De resultaten van deze berekening krijgt u in een helder overzicht te zien, zodat het voor u meteen duidelijk is wie het voordeligst is, hoeveel u bij hen zou betalen op jaarbasis en dus ook hoeveel u zou kunnen besparen ten opzichte van uw huidige energieleverancier. Natuurlijk kan het zijn dat u bepaalde voorkeuren heeft op het gebied van stroom en gas, zo kan het natuurlijk zo zijn dat u alleen maar groene stroom af wilt nemen. Dit kunt u selecteren en vervolgens krijgt u alleen nog die maatschappijen te zien die dit aanbieden. Zo wordt de prijzen van energie vergelijken wel heel erg gemakkelijk.

Gemakkelijk overstappen

Ook als mensen weten dat de prijzen van energie vergelijken niet moeilijk hoeft te zijn en ook als ze weten dat ze bij een andere aanbieder goedkoper uit zouden zijn, aarzelen toch nog velen over het daadwerkelijk overstappen. Zij zijn bang dat dit heel veel werk is, dat er veel formulieren ingevuld moeten worden of dat het veel geld kost. Dit is echter allemaal niet het geval. Bij Energievergelijking kunt u namelijk voor meer terecht dan alleen voor tarieven van energie vergelijken, u kunt bij hen ook gebruik maken van de overstapservice. Gaat u bij hen de prijzen van energie vergelijken en komt u erachter dat u beter over zou kunnen stappen, dan kunt u dat meteen bij hen aangeven. Zij gaan dan uw huidige contract voor u opzeggen en het nieuwe voor u afsluiten. Dit doen zij bovendien gratis. Het kost u zelf dus geen tijd en geen geld en het is dus helemaal niet veel werk. U was immers toch al op deze site voor de prijzen van energie vergelijken, u hoeft dan alleen nog maar een aantal gegevens aan te vullen en alles wordt voor u geregeld. Zo kunt u snel gaan besparen en meer geld overhouden voor andere dingen. Prijzen van energie vergelijken en overstappen naar een voordeligere leverancier regelt u dus gemakkelijk, gratis en erg snel via Energievergelijking.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn