Industriële meubelen

Voor je woning kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten stijlen. Wat het best bij jou past, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Wat echter wel gezegd kan worden, is dat industriële meubelen voor heel veel interieurs een goede aanvulling zijn. Door hun stoere en tijdloze uitstraling kunnen ze met heel veel andere stijlen gecombineerd worden. Je kunt er voor kiezen om je industriële meubelen te combineren met een stoere stijl, passend bij de meubels zelf. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook heel goed gebruiken in een meer romantische stijl. De uitstraling van de industriële meubelstukken zal het geheel net iets minder zoet maken. Waar kun je dit soort meubels nu eigenlijk aan herkennen? We noemden net al dat ze een stoere uitstraling hebben en dat heeft te maken met de oorsprong van de meubelstukken. Deze woonstijl is namelijk gebaseerd op producten zoals deze in het verleden in een industriële omgeving gebruikt werden. Er kan dan gedacht worden aan lampen, met een grote metalen lampenkap, die moest voorkomen dat het lampje snel zou beschadigen en die ervoor moest zorgen dat het licht goed verspreid werd. Als het gaat over industriële meubelen, dan worden er niet per definitie meubels bedoeld die echt in de industrie gebruikt zijn, maar die er wel op die manier uit zien.

Verschillende soorten industriële meubelen

We noemden hierboven al even de industriële lampen als voorbeeld van industriële meubelen. Aangezien dit het product is dat misschien wel het meest populair is binnen deze woonstijl, is het ook logisch om deze apart uit te lichten. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer producten te krijgen binnen deze specifieke categorie. Waar kun je dan allemaal aan denken? De keus is heel groot, je kunt bijvoorbeeld denken aan tafels en stoelen die op werkplaatsen gebruikt werden. Deze zijn vaak gemaakt van hout in combinatie met metaal. Dit zijn immers stevige materialen met een lange levensduur, wat op de werkvloer goed van pas komt, maar wat voor in huis ook zeker niet verkeerd is. Ook kun je bij industriële meubelen denken aan kasten, zoals voorraadkasten of ladekasten. En uiteraard behoren ook houten bankjes en voetenbankjes tot de mogelijkheden. Erg mooi voor in je woonkamer, maar ook voor onder de kapstok in je hal of voor in de slaapkamer. Ze bieden bijvoorbeeld een goede plek om je outfit voor de volgende dag op klaar te leggen. Naast industriële meubelen zijn er bovendien ook nog diverse accessoires, zoals manden, die ook zeker niet in je interieur zouden mogen ontbreken.

Vind jouw meubels bij Boxmarkt

Ben je op zoek naar originele en mooie industriële meubelen, dan is Boxmarkt een uitstekende plek om naar toe te gaan. Deze site stelt particulieren namelijk in staat om hun mooiste spullen aan te bieden aan geïnteresseerden. Je kunt dan denken aan industriële meubelen, maar ook aan:

  • design meubelstukken
  • antiek
  • glaskunst
  • schilderijen
  • erotische kunst
  • woondecoraties
  • muziek memorabilia

Doordat zij artikelen van particulieren verkopen, zijn zij volkomen afhankelijk van wat hen op dat moment aangeboden wordt. Je vindt bij hen dus zeker geen vaste collectie, maar juist een altijd variërend aanbod van de mooiste objecten. Het is daarom aan te raden om hun site regelmatig in de gaten te houden, dan is de kans het grootst dat jij net dat unieke object vindt waar jij naar op zoek bent. Kies je voor Boxmarkt, dan weet je zeker dat je geen dertien in een dozijn meubel of kunstwerk krijgt. Nee, je krijgt iets origineels en bijzonders. Als jij zoekt naar echte, originele industriële meubelen, dan is Boxmarkt dus de site om naar toe te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn