Hulp bij alcoholprobleem

Zoek je hulp bij een alcoholprobleem voor jezelf of voor iemand in je omgeving, dan ben je bij SolutionS op het juiste adres. Misbruik van alcohol kan tot verslaving leiden. Wat is een verslaving, hoe ontstaat een alcoholverslaving en wanneer zoek je hulp bij een alcoholprobleem? Dat zijn een aantal belangrijke vragen waar ik je graag het antwoord op geef. Een alcoholprobleem ontstaat niet van de ene op de andere dag, maar er zijn wel mensen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een alcoholverslaving. Deze mensen moeten extra opletten wanneer zij alcohol nuttigen. Verslavingsgevoelige mensen kunnen erg snel verslaafd raken aan verdovende middelen en alcohol kunnen we scharen onder de verdovende middelen. Hulp bij een alcoholprobleem kan worden gezocht wanneer een verslaving de overhand neemt. Wanneer kunnen we spreken van problematisch gedrag? Dat is dan direct de volgende relevante vraag die we onszelf kunnen stellen. Wanneer mensen iedere dag drinken en niet meer zonder kunnen, spreken we van een alcoholverslaving en moet er hulp bij een alcoholprobleem worden gezocht. Je kunt iemand die verslaafd is aan alcohol herkennen aan bepaalde gedragingen en ook we fysieke kenmerken. Mensen die verslaafd zijn, zijn niet betrouwbaar. Hun enige doel is de volgende verdoving, het volgende glas, en daarbij raken ze ieder gevoel voor integriteit kwijt. Een verslaving maakt een ander empathisch mens, tot een steeds ongevoeliger wezen die nietsontziend zijn volgende shot najaagt. Drank maakt meer kapot dan je lief is, is een gezegde dat vaak wordt gebezigd en niet voor niets. Het is belangrijk om te beseffen dat mensen die verslaafd zijn onberekenbaar zijn en zich over het algemeen niet aan hun afspraken houden. Leven met een verslaafde is moeilijk en niet prettig. Hulp bij een alcoholprobleem kan echter niet worden afgedwongen. Dat is belangrijk om te weten. 

Hulp bij alcoholprobleem; weer op het rechte pad

Hulp bij een alcoholprobleem wordt vaak pas gezocht op het moment dat de kwaliteit van het leven van de verslaafde flink achteruit is gegaan. Hulp bij een alcoholprobleem is dan vaak het laatste redmiddel en een daad van wanhoop. Toch kan juist dat dieptepunt een goede basis vormen om weer om te klimmen naar een leven vrij van alcohol en vrij van verslavingen. Een alcoholprobleem aanpakken via www.solutions-center.nl is een goede keuze als je duurzaam van een verslaving wilt afkomen. Bij SolutionS wordt gewerkt met het twaalf stappen plan waarbij de alcoholist leert om naar zijn eigen aandeel in de situatie te kijken waarin hij zich nu bevindt. Stap voor stap zal de verslaafde zijn problemen onder ogen komen, dag voor dag om zo langzaam beter te worden en weer in harmonie met zijn vrienden en naasten te leren leven. Hulp bij een alcoholprobleem is gevraagd als:

  • Het leven onstuurbaar is geworden;
  • Er geen controle meer over het alcoholgebruik bestaat;
  • Fysieke en mentale klachten voor gevaarlijke situaties zorgen.

Een beter leven

Leven met een verslaving is een leven dat vraagt om aandacht en zelfreflectie. Een verslaving ligt, ook nadat met nuchter is, altijd op de loer. Mensen die lijden aan een verslaving, zullen dan ook goed op moeten passen en moeten zorgen dat ze bewust zijn van hun gedrag. Een verslaving komt vaak via de achterdeur, het besluipt je en zorgt dat voor chaos. Alert blijven is dus van groot belang. Wil je meer weten over de mogelijkheden van hulp bij een alcoholprobleem? Neem dan eens contact op. Ook als je meer wilt weten over het gedrag van verslaafde kun je contact opnemen. SolutionS staat voor je klaar om je te helpen op de weg naar een beter leven.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn