Hout voor steigerhouten meubelen

Het is belangrijk dat uw interieur goed past bij wie u bent, u moet zich er op uw gemak voelen en u wilt zich natuurlijk ook echt op uw plek voelen in uw eigen woning. Houdt u van een stoere, robuuste en natuurlijke stijl? Dan zijn steigerhouten meubelen de juiste keus voor u. Deze meubelstukken zijn zeer veelzijdig en passen in veel verschillende soorten stijlen. Doordat steigerhouten meubelen van zichzelf al veel karakter hebben, hoeft u er zelf nog maar weinig aan te doen. Deze karakteristieke uitstraling ontstaat door het soort hout wat er gebruikt wordt voor de vervaardiging van deze meubels. In het begin werden er vooral oude steigerplanken gebruikt voor het maken van deze meubelstukken, maar het spreekt voor zich dat deze op een gegeven moment gewoon op waren. Natuurlijk was er toen nog wel steeds veel vraag naar steigerhouten meubelen, ze zijn immers enorm populair. Daarom worden ze nu ook steeds vaker van nieuw steigerhout gemaakt. Nieuwe planken hebben als voordeel dat ze nog niet beschadigd zijn en dat vinden veel mensen een voordeel. Sommige mensen vinden dit jammer, zij vinden de kleine beschadigingen door gebruik juist voor zoveel karakter zorgen. Dit is natuurlijk geen enkel punt, als u de steigerhouten meubelen zelf gaat gebruiken, zullen deze plekjes vanzelf ontstaan. Wat nieuwe planken met de gebruikte gemeen hebben, is de robuuste en karaktervolle uitstraling. Of de steigerhouten meubelen nu gemaakt zijn van nieuw of tweedehands hout, ze zullen altijd veel karakter hebben en goed staan in menig interieur.

Diverse steigerhouten meubelen

Veel mensen denken bij steigerhouten meubelen vooral aan tafels en deze worden er inderdaad veel van gemaakt. U kunt dan denken aan grote eettafels, maar wist u dat er ook salontafels van dit materiaal gemaakt worden? Hiermee haalt u een echte blikvanger in huis. De meeste salontafels zijn bescheiden en lijken vooral gemaakt om niet op te vallen, maar een exemplaar dat gemaakt is van dit soort hout, zal zeker in positieve zin de aandacht naar zich toe trekken. Daarnaast zijn er echter nog veel meer soorten steigerhouten meubelen verkrijgbaar. Zo kunt u uw woonkamer bijvoorbeeld ook inrichten met een mooi dressoir of televisietafel gemaakt van steigerhout. Dit is weer eens iets heel anders. Ook buffetkasten en sidetables zijn te krijgen, waardoor u dus een groot deel van uw woonkamer en uw hal in zou kunnen richten met steigerhouten meubelen. Het aanbod is echter nog een stuk uitgebreider dan dit. Wist u namelijk dat er ook voor uw slaapkamer mooie meubelstukken van steigerhout te krijgen zijn? U kunt dan denken aan bedden, maar ook aan kledingkasten en nachtkastjes. En ook voor uw badkamer zijn er geschikte meubelen, zoals spiegelkasten en badkamermeubels. Met andere woorden, in iedere ruimte van uw huis kunt u deze robuuste stijl doortrekken. Zelfs in de accessoires kunt u dit tot uitdrukking laten komen, door ook te kiezen voor accessoires gemaakt van steigerhout. Bijvoorbeeld een spiegel met een lijst van dit materiaal of een stevig dienblad. Ook een mooie wandplank die ruimte biedt aan fotolijstjes en andere decoratie is een leuke optie, net als een stoere hanglamp. Daarnaast worden er ook nog opbergkisten, krukjes, stoere lampen en wandborden van dit materiaal gemaakt. U kunt het stoere karakter dus tot in de kleinste details terug laten komen. Bovendien kunt u dit niet alleen binnenshuis doen, ook voor in uw tuin zijn er mooie steigerhouten meubelen verkrijgbaar. Wat dacht u van een tuinset, een tuintafel of een hoekbank? Of zelfs een complete loungeset? Ook barsets en ligbedden zijn mogelijkheden en om alles in stijl te houden zijn er ook plantenbakken van dit materiaal verkrijgbaar. Het grote voordeel van steigerhouten meubelen voor in uw tuin, is dat hout goed tegen verschillende weersomstandigheden kan en het wel een stootje kan hebben.

Kies voor ECO Steigerhout

Zoals gezegd zijn steigerhouten meubelen momenteel erg populair en u kunt ze dan ook op verschillende plaatsen aanschaffen. ECO Steigerhout is echter de beste plaats om dit te doen. Een reden om voor hen te kiezen, is dat zij echt gespecialiseerd zijn in deze artikelen en u bij hen daarom een zeer groot assortiment steigerhouten meubelen en accessoires vindt. Daarnaast is een groot pluspunt van dit bedrijf dat zij proberen het milieu zo min mogelijk te belasten bij het produceren van hun artikelen, zij hebben niet voor niets de term ECO in hun bedrijfsnaam staan. De manier waarop zij dit doen is door:

  • alleen gebruik te maken van FSC gecertificeerd hout of hergebruikt hout, zodat er gegarandeerd geen oerbossen gekapt zijn voor het maken van hun steigerhouten meubelen
  • zoveel mogelijk gebruik te maken van papier en verpakkingsmateriaal dat gerecycled is
  • al hun leveranciers te selecteren op basis van hun milieustandpunten
  • afvalstoffen zoveel mogelijk her te gebruiken, zo verwarmen zij hun fabriekshal met behulp van afvalhout en zaagsel

Natuurlijk is geen enkel bedrijf perfect en ook bij het vervaardigen van hun steigerhouten meubelen zijn er altijd nog verbeterpunten op ecologisch gebied. Hier zijn zij dan ook altijd mee bezig, ze proberen echt om hun ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk te maken. Naast dit belangrijke punt van duurzaamheid en het al eerder genoemde punt van het grote aanbod, kiest u ook voor hen omdat zij alle steigerhouten meubelen zo snel mogelijk bij u bezorgen en omdat zij geen verzendkosten rekenen. Zo komt u niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Daarom kiest u dus voor ECO Steigerhout.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn