Het meest populaire online spel: freecell

fairplayspelletjes - freecellWie is er niet bekend met freecell? Als jij een computer hebt, dan heb je hier waarschijnlijk regelmatig dit spel op gespeeld. Tegenwoordig kun je het ook online spelen, wat meerdere voordelen heeft. Zo kun je het nu overal spelen zonder dat je je laptop of computer mee hoeft te nemen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie en wil je graag alle werkgerelateerde dingen thuis laten? Dan kun je toch nog op je mobiel dit fantastische spel spelen bij Fairplay Spelletjes. Het andere grote voordeel hiervan is, is dat je doordat je het online speelt, je het ook tegen andere spelers op kunt nemen. Je vrienden bijvoorbeeld die ook graag freecell spelen of tegen een van de vele online spelers. Het spelen van het spel is daarnaast helemaal gratis! Je kunt kiezen voor:

  • nu spelen
  • vrienden uitdagen
  • een willekeurig iemand uitdagen

Is het een tijdje geleden dat je dit spel gespeeld hebt? Dan wil je misschien wel beginnen door in je eentje het spel te spelen en zo je vaardigheid weer op te bouwen. Dat kan natuurlijk! Door te spelen en te winnen, op wat voor manier dan ook, win jij nieuwe Fairplay munten. Dit maakt het spelen van freecell nog leuker dan dat het al die tijd al was!

Voor als je freecell niet kent

Ben jij een van de weinige personen die nog nooit van freecell gehoord heeft? Dan leggen we je graag uit hoe dit spel in elkaar steekt. Het is gebaseerd op het al even bekende patience. Een ander kaartspel dat je op bijna iedere computer vindt en dat door de jaren heen door miljoenen mensen gespeeld is. Bij het spel freecell is het de bedoeling dat je de kaarten ordent door ze op de juiste manier van stapel naar stapel te verplaatsen. De kaarten die je op elkaar legt moet aflopend en opeenvolgend zijn, dus een 7 kan alleen onder een 8 en de kleuren moeten afwisselen, een zwarte zeven kan dus alleen op een rode 8. Als je jouw kaarten niet kwijtraakt of je hebt meer ruimte nodig? Dan gebruik je de vier (lege) cellen linksboven in het scherm. Het aantal lege cellen en vakken op het veld bepalen hoeveel kaarten je tegelijk kunt verplaatsen. Heb jij dus een grote groep kaarten die je wilt verplaatsen? Dan moet je er eerst voor zorgen dat daar ook daadwerkelijk ruimte voor is. Het spelen van freecell lijkt misschien makkelijk, maar er gaat meer achter schuil dan je denkt!

Het winnen van freecell

Uiteindelijk gaat het er ook bij dit spel om dat je wint. Dit doe je door alle kaarten oplopend per soort bij elkaar te krijgen. Dit gebeurt rechtsboven op je scherm. Hier leg je dus eerst alle A’s per soort neer. Hierna volgen de tweeën, drieën, enzovoort. Het doel is natuurlijk om in een zo kort mogelijke tijd alle kaarten hier weg te werken. Heb jij dit voor elkaar gekregen? Dan heb je het spel gewonnen! Speel jij het spel tegen iemand anders? Een van je vrienden bijvoorbeeld of een willekeurige tegenstander? Dan moet je er niet alleen voor zorgen dat je het veld leeg ruimt, maar ook dat je dit in een snellere tijd doet dan je tegenstander. Daag je vrienden dus uit en bekijk wie het snelste is. Dit geeft een erg leuke extra dimensie aan het spelen van freecell. Je speelt freecell natuurlijk bij Fairplay Spelletjes omdat je hier Fairplay munten kunt winnen en tegelijkertijd het spel nog steeds gratis kunt spelen. Registreer je dus vandaag nog en begin met spelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn