Het installatiebedrijf Lelystad, de helden na de verhuizing

“Soms heb je geluk, en soms heb je gewoon domme pech. Mijn vriendin en ik besloten in de zomer van 2016 te verhuizen naar het droomhuis dat we al langere tijd op het oog hadden. We hadden alles berekend en met ons budget zouden we direct kunnen verhuizen en hielden we wat budget over voor verbouwingen en eventuele acute aanpassingen. We hadden echter geen idee dat we het geld zo acuut nodig zouden hebben. Bij de eerste vorst kwamen we erachter dat we de panelen in de keuken beter niet hadden kunnen verwijderen. Alle leidingen vroren kapot door de oostenwind en de ravage was niet te overzien. Sterker nog, als we het niet snel op zouden lossen, moesten we het huis uit omdat het onbewoonbaar geworden was door de waterschade. Gelukkig kwamen we installatiebedrijf Lelystad tegen.

Het installatiebedrijf Lelystad kwam snel te hulp

Er zijn situaties waarin het even niet uitmaakt hoe duur een vakman is. Je wilt gewoon snel geholpen kunnen worden zodat je verder kunt met het opruimen en wegwerken van de schade. Het installatiebedrijf Lelystad kwam dezelfde dag al om de schade op te nemen. Zij raadden ons aan om éérst te zorgen dat er extra isolatie aan de buitenmuur bevestigd zou worden, zodat de leidingen niet verder zouden bevriezen. Daar hadden wij natuurlijk nooit aan gedacht. Een dag later kwam installatiebedrijf Lelystad om de leidingen te vervangen, en de monteurs hadden zelfs een paar sterke tips over het opruimen van de schade en het water, zodat het werk een stuk sneller geklaard was. Daar houdt het verhaal echter niet mee op. Toen de monteurs klaar waren en we samen aan de koffie zaten, kwamen we erachter dat we enorm veel geld zouden besparen wanneer we installatiebedrijf Lelystad nog eens aan het werk zouden zetten in ons huis. De monteurs kwamen er zelf mee! In de winter van 2016 schoten de energierekeningen overal omhoog. De kosten voor het verwarmen, maar ook de kosten van het warme water zelf. Wij hebben daar nooit last van gehad omdat vlak voor de winter installatiebedrijf Lelystad op ons verzoek nog eens langs kwam. Op advies van de monteurs hadden we gekozen om een zonneboiler te laten installeren door het bedrijf. Het vrije dak aan de goede kant van het huis was bijzonder geschikt om alle zonnestralen op te vangen, ook in de winter. Daardoor zou het verwarmen van het water gratis worden, en dat werd het! Daarnaast werden er wat aanpassingen gedaan zodat we ook wat energie op zouden kunnen slaan. Hiermee gaan we volgend jaar aan het werk en de kans is groot dat we weer kiezen voor installatiebedrijf Lelystad.

Een paar handige tips om bevriezing tegen te gaan

We hebben goedkeuring gekregen van installatiebedrijf Lelystad om een paar van de tips te delen om zo het bevriezen van de leidingen tegen te gaan. Zorg er altijd voor dat de leidingen niet tegen de buitenmuur aankomen. Zeker niet de leiding voor het koude water. Lopen de leidingen voor het warme water en het koude water parallel, zorg er dan voor dat de leidingen niet separaat geïsoleerd worden. Tot slot is het verstandig om bij bijzonder koude nachten of harde wind bij vorst de deurtjes van de kasten open te laten staan. Althans, de deurtjes van de kastjes waar de leidingen doorheen lopen. Zo wordt de kans op bevriezing van de leidingen namelijk direct al een stuk kleiner en dat bespaart je heel veel ellende. Zeker op het gebied van het schoonmaken en het vervangen van een complete vloer.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn