Heb je een sloopauto in Amsterdam?

Om die vraag te kunnen beantwoorden moeten we eerst even terug naar de basics: wat is een sloopauto? Amsterdam is de grootste stad van Nederland, dus zijn er gegarandeerd ook een heleboel auto’s te vinden. En auto’s, net als alle andere gebruiksvoorwerpen, slijten, takelen af, raken beschadigd, et cetera. Hoe voorzichtig je ook rijdt (of juist niet), op termijn zal je auto mankementen en kuren krijgen. Vaak zijn deze nog prima te verhelpen, vooral in het begin, maar op den duur gaat de slijtage zich opstapelen of krijgt je auto in een botsing de laatste genadeklap. Een auto wordt een sloopauto wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Oftewel: is je auto total loss, dan ben je de bezitter van een sloopauto. Amsterdam heeft, zoals gezegd, veel inwoners, dus veel auto’s, dus ook een aardig aantal sloopauto’s. Waar veel mensen en veel auto’s zijn, is immers veel verkeer en waar veel verkeer is, gebeuren ongelukken en raken auto’s beschadigd. Of ze slijten simpelweg door ouderdom en regelmatig gebruik. Hoe een auto ook aftakelt, uiteindelijk is het resultaat hetzelfde: is repareren duurder dan de auto waard is, dan heb je te maken met een sloopauto. Amsterdam heeft een aantal autoslopen of autokerkhoven in haar directe omgeving. De vraag is echter: hoe krijg je een sloopauto uit Amsterdam weg? Een sloopauto kun je vaak niet zomaar even wegrijden. Verder is er een hoop wet- en regelgeving verbonden aan het wegslepen van een sloopauto. Amsterdam heeft daarbovenop ook nog eens heel smalle straatjes en steegjes, met name in de historische binnenstad. Een sloopauto uit Amsterdam weghalen of zelfs binnen Amsterdam vervoeren is dan ook een hels karwei – een klus die je in je eentje waarschijnlijk niet zomaar voor elkaar zult krijgen.

Hoe haal je een sloopauto uit Amsterdam weg?

Heb je een sloopauto in Amsterdam staan, dan kun je wel wat professionele hulp gebruiken. Gelukkig zijn er bedrijven die zich specialiseren in het ophalen van tweedehands, schade- en sloopauto’s. En dat niet alleen! Sloopauto.net heeft zich niet alleen in dit soort klussen gespecialiseerd, ze hebben tevens een schat aan ervaring in het weghalen van een sloopauto uit Amsterdam. De chauffeurs van Sloopauto.net zijn gespecialiseerd en getraind in het navigeren door de nauwe straten en stegen van Amsterdam. Zo kunnen ze moeiteloos bij jouw sloopauto in Amsterdam komen en je voertuig wegslepen naar de sloop. Zoals je misschien wel kan raden vergt het ophalen van een sloopauto in Amsterdam een hoop vaardigheid en geduld. Daarom is het belangrijk een professioneel bedrijf in de arm te nemen om je te helpen met je sloopauto in Amsterdam. ‘Professioneel?’ hoor ik je al denken, ‘en hoeveel mag dat dan gaan kosten?’ Dat is het mooiste van dit alles: het kost jou, als eigen van een sloopauto in Amsterdam, helemaal niets. Sterker nog, jij kunt je sloopauto aanbieden op de website van Sloopauto.net, waarna je een bod krijgt op je auto – zelfs op je sloopauto. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Enschede, Vlissingen of Maastricht, waar je auto zich ook bevindt, Sloopauto.net is meer dan bereid je tweedehands, schade- of sloopauto op te komen halen wanneer het jou uitkomt. Je kunt ze bellen, sms’en of e-mailen om een afspraak te maken: ze zijn vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en staan bekend om hun uitstekende, vriendelijke en behulpzame klantenservice. Bied je een sloopauto aan, dan neemt de autosleepservice van Sloopauto.net de auto mee naar de sloop, waar het voertuig vervolgens gedemonteerd, ofwel gesloopt wordt. Je kunt ook een schadeauto aanbieden: een schadeauto kan met de nodige reparaties weer rijvaardig worden gemaakt en bruikbaar voor de openbare weg. Schadeauto’s moeten – in tegenstelling tot sloopauto’s – aan de volgende eisen voldoen om schadeauto’s genoemd te worden:

 • de auto mag niet ouder zijn dan het bouwjaar 2000
 • de auto mag niet van een merk zijn als Fiat, Citroën of Alfa Romeo
 • de auto mag niet veel blikschade hebben
 • alle papieren van de auto moeten in jouw bezit zijn

Wanneer je je auto aanmeldt op Sloopauto.net kun je óf op een online formulier, óf via de telefoon heel eenvoudig al deze informatie doorgeven. Heb je een sloopauto in Amsterdam, dan kan die altijd aan Sloopauto.net worden aangeboden: ze nemen hem graag van je over!

Inkoper en wegsleepservice

Wat voor auto je ook hebt – hetzij tweedehands, schade- of sloopauto – in Amsterdam, Groningen of Maastricht, Sloopauto.net helpt je van je auto af. Bij Sloopauto.net zijn namelijk een heleboel gespecialiseerde, erkende en ervaren auto-inkopers aangesloten. Zij weten als geen ander wat een auto – al dan niet beschadigd – waard is, hoe een auto getaxeerd moet worden en wat een redelijk en marktconform bod is. Via Sloopauto.net ben je dus altijd verzekerd van het hoogst mogelijke bod in de huidige markt voor jouw auto. Voor een directe taxatie kun je Sloopauto.net bellen op 06-42521479. Voor een uitgebreidere taxatie kun je een online formulier invullen. Hier worden om de volgende gegevens gevraagd:

 • jouw voor- en achternaam
 • jouw e-mailadres
 • jouw telefoonnummer
 • het merk van je auto
 • het bouwjaar van je auto
 • het kenteken van je auto
 • wat voor schade of mankementen je auto heeft, of andere opmerkingen die je over de auto zou willen maken
 • één of meerdere foto’s van je auto

Ook wanneer je Sloopauto.net belt is het belangrijk dat je zo veel mogelijk van deze informatie bij de hand hebt. Vervolgens krijg je een bod en haalt Sloopauto.net je auto op. Zo eenvoudig is het!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn