Heb ik een standaard dekzeil of dekzeil op maat nodig?

De kans is groot dat je een dekzeil nodig hebt omdat je iets wilt bedekken. In dat geval hoef je alleen de lengte en breedte van het te bedekken gebied te meten. Vaak heb je echter een dekzeil op maat nodig om een driedimensionaal object te bedekken. Meet in dat geval de lengte en breedte van de bovenkant van de oppervlakte dat je moet bedekken. Vervolgens moet je bedenken hoe ver je het zeildoek over het object wilt laten vallen. Als je het zeildoek nodig hebt om bijvoorbeeld aan alle kanten 1 meter extra te bedekken, voeg je gewoon 2 meter toe aan de lengte- en breedtemeting zodat het zeildoek op alle vier de zijden 1 meter naar beneden valt. Als je het hele object moet bedekken, meet dan vanaf de bovenkant van het object tot op de grond, doe dit maal 2 en tel de uitkomst vervolgens op bij de lengte- en breedtematen voor de bovenkant. Een ander belangrijk ding om te overwegen is dat dekzeilen worden geleverd in wat bekend staat als standaard maten. Standaard maten geven de grootte van een dekzeil aan voordat het wordt gezoomd met de oogjes. Dit betekent dat de uiteindelijke afmeting van het dekzeil tot 30 cm korter kan zijn dan de opgegeven maat. Je moet hier rekening mee houden bij het bestellen van je dekzeil. Het is natuurlijk het beste om voorzichtig te zijn, dus als je denkt dat alles krap is, kun je het beste een iets grotere maat bestellen om te voorkomen dat het zeildoek niet groot genoeg is. Of nog beter, een dekzeil op maat bestellen. Misschien heb je een nieuw dekzeil nodig voor je boot, je auto of iets anders? In dat geval kun je BB Zeilmakerij contacteren voor een dekzeil op maat van hoge kwaliteit.

Welk soort dekzeil op maat heb ik nodig?

Goed om te weten is dat het standaard dekzeil en het dekzeil op maat gecategoriseerd en gemeten wordt met gram per vierkante meter (GSM). Dit is in feite een maat voor het gewicht en de dikte van het materiaal waaruit het dekzeil is vervaardigd. Hoe hoger het GSM-nummer, hoe zwaarder, dikker en robuuster het dekzeil. Dekzeilen bestaan uit 4 hoofdtypes, die tevens als dekzeil op maat te verkrijgen zijn:

  • Budget dekzeilen – Budget dekzeilen zijn meestal te verkrijgen de kleuren blauw en olijfgroen. Ideaal voor al die klussen in huis en de tuin, want ze zijn sterk, duurzaam en geschikt voor gebruik binnen of buiten. Gebruik dit om meubels/ vloeren te bedekken tijdens het versieren, tuinmeubelen en -uitrusting, tuinmaterialen en afval te vervoeren, als stofhoes bij het maken van doe-het-zelf of zelfs als een schoonbladervel voor de kinderen.
  • Topgrade dekzeilen – Topgrade dekzeilen zijn speciaal gemaakt van supersterk, strak geweven polyethyleen en bieden uitstekende en langdurige bescherming tegen de elementen.
  • Monotex-dekzeilen – Monotex-dekzeilen zijn precies wat je nodig hebt voor industriĆ«le toepassingen. Deze zeilen zijn gemaakt om sterk te zijn! Dit soort dekzeilen wordt vaak gebruikt door aannemers, om steigers te bedekken of als tijdelijke dakbedekking enz.
  • Supergrade dekzeilen – Supergrade dekzeilen zijn de sterkste dekzeilen ooit! De duurzaamheid van dit soort dekzeil vloeit voort uit het tri-laminaatweefsel.

Vakkundige zeilmakerij

Een professioneel dekzeil op maat vind je bij BB Zeilmakerij. Alle dekzeilen van dit bedrijf zijn waterdicht, rotvrij en UV-bestendig. Het bedrijf is al meer dan 5 jaar actief en staat erom bekend kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel te dragen. Als je een dekzeil op maat nodig hebt voor je boot, auto, bromfiets, tuinmeubelen, enz. kun je het professionele team van BB Zeilmakerij contacteren via zeilmakerij-dronten.nl. Zij helpen je graag verder met jouw wensen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn