Haarden

Waren haarden in het verleden de enige oplossing voor de verwarming van huizen, tegenwoordig kunnen we uit veel verschillende opties kiezen en veel van deze opties zijn efficiënter in werking en gebruik en krijgen daarom van velen de voorkeur. Zo is een centraal verwarmingssysteem met bijvoorbeeld radiatoren of vloerverwarming veel handiger in gebruik. U hoeft dan niet, zoals vroeger, in verschillende ruimtes in uw woning de haard aan te steken en ervoor te zorgen dat er steeds voldoende hout in ligt, u hoeft enkel de thermostaat omhoog te draaien om het hele huis te verwarmen. Dat is natuurlijk erg gemakkelijk, eenvoudig en efficiënt en het is dus ook niet verwonderlijk dat dit voor veel mensen de voorkeur heeft. Maar toch valt er ook wel wat te zeggen voor het gebruik van haarden. Een haard geeft immers toch ook een zeer behaaglijke warmte en het is natuurlijk ook gewoon heel erg prettig om op een koude winterdag thuis heerlijk voor de open haard te zitten. Niet alleen wordt u daar weer volkomen warm van, het zorgt ook voor een heel fijne sfeer. Haarden geven toch een bepaalde uitstraling en sfeer aan een ruimte, ze zorgen voor een fijne ambiance en voor veel gezelligheid. Dit ervaart u natuurlijk niet als u vlak bij een radiator gaat zitten. Hoewel deze natuurlijk ook de nodige warmte afgeeft, heeft deze bij lange na niet dezelfde uitstraling. Iedereen die een open haard heeft gehad, kan beamen dat deze toch voor een heel andere warmte zorgt. Om meer gezelligheid in huis te creëren en om op koude dagen lekker van wat extra warmte en comfort te kunnen genieten, zijn haarden dus ideaal. Ondanks dat ze niet erg praktisch zijn en de techniek ons veel efficiëntere verwarmingsmogelijkheden heeft gegeven, blijven ze op deze manier toch hun waarde behouden.

Haarden en kachels

Voor een goede, eenvoudige en evenwichtige verwarming van uw woning, kiest u dus niet voor haarden maar voor een centraal verwarmingssysteem met bijvoorbeeld vloerverwarming of radiatoren. Maar daarnaast kunt u natuurlijk alsnog prima een haard laten plaatsen in bijvoorbeeld uw woonkamer. Dit kan immers prima naast elkaar bestaan en zo kunt u toch af en toe genieten van de kenmerkende eigenschappen van haarden. Als u zo eens rondkijkt bij een specialist op het gebied van dergelijke producten, dan zult u zien dat er verschillende mogelijkheden zijn waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor:

  • openhaarden
  • inbouwhaarden
  • kachels

Wat is nu het verschil tussen deze verschillende producten? Openhaarden zijn, zoals de naam al aangeeft, open en de vlammen zitten dus niet verstopt achter het glas. Dat betekent dat u vrij zicht hebt op de vlammen en dat u het hout kun horen knisperen tijdens de verbranding. Dit zorgt voor veel mensen voor een sterke verhoging van de sfeer. Maar natuurlijk geven ook inbouwhaarden veel sfeer. Het verschil met de voorgaande variant is dat deze haarden meer opgenomen worden in het interieur, ze gaan er echt in op en zorgen slechts voor een stijlvol accent. Ze staan dus ook op geen enkele manier in de weg. Kachels staan dan weer wel los, maar hebben als voordeel dat er veel minder ruimte nodig is voor de ombouw. Daarnaast verwerken ze de warmte op een veel efficiëntere manier dan een open haard. Minpuntje voor veel mensen is dat het vuur slechts voor een klein deel zichtbaar is en dat dit ook nog achter het glas verstopt zit. Zoekt u vooral een extra warmtebron, omdat uw woonkamer in de winter bijvoorbeeld niet goed warm wordt, dan hebt u meer aan een kachel. Zoekt u vooral naar meer sfeer, naar knusheid en een mooie uitstraling, dan zijn haarden voor u de betere keus.

Haardencentrum Hoevelaken

Overweegt u de aanschaf van kachel of haard, dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij Haardencentrum Hoevelaken. Bij hen vindt u een zeer ruim aanbod aan verschillende modellen haarden en kachels. Door de ruime keus die zij bieden, hebben zij ongetwijfeld ook voor u een geschikt model in hun collectie. Veel mensen denken bij haarden en kachels aan het stoken op hout en dat is zeker mogelijk, maar ze kunnen ook op gas werken. Bij deze zaak vindt u zowel houtgestookte als gasgestookte exemplaren, u kunt dus kiezen wat het best bij u past, wat u het handigst en mooist vindt. Kiest u een haard uit, dan kunt u deze natuurlijk niet zomaar in uw woning plaatsen. U moet ook over een goed rookkanaal beschikken voordat u aan het stoken kunt gaan. Bij deze zaak kunnen zij u ook daarbij helpen. Zij leveren flexibele rookkanalen die zowel in oude als nieuwe woningen goed in te bouwen zijn en die zelfs bij de renovatie van een verouderde schoorsteen gebruikt kunnen worden. Voor veel mensen hoort bij haarden ook een schouw, dat maakt het plaatje voor hen helemaal af. Bij Haardencentrum Hoevelaken bieden ze diverse schouwen aan. U kunt kiezen uit verschillende kleuren, verschillende materialen en verschillende modellen en stijlen. Door de ruime keus kunt u kiezen voor een schouw die uitstekend past bij de stijl van uw interieur. Zo zorgt u ervoor dat het echt een toevoeging wordt voor uw woning. Het mag duidelijk zijn dat Haardencentrum Hoevelaken u alles kan leveren wat u nodig hebt als u een haard of kachel in huis wilt hebben. Zij zijn met recht specialist op het gebied van haarden en kachels te noemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn