Graszoden

Veel mensen vinden het belangrijk om een mooie tuin te hebben en een groen grasveld hoort daar zeker bij. Is uw gazon niet zo mooi meer of wilt u een nieuw gazon aanleggen? Dan hebt u natuurlijk verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor het gebruik van graszaad, maar ook voor graszoden. Met beide kunt u er voor zorgen dat u een mooie, groene tuin krijgt. En dat is natuurlijk wel zo prettig, u wilt immers graag lekker buiten kunnen zitten en dan genieten van een mooie tuin. Met bijvoorbeeld graszoden zorgt u ervoor dat uw grasveld er mooi bijligt. Zwarte of dorre plekken zijn natuurlijk helemaal niet mooi, dat wilt u graag voorkomen of verhelpen. Pas als het echt egaal groen is, kunt u genieten van het mooie resultaat. Met graszoden een strak gazon aanleggen is niet alleen mooi voor u, het is ook fijn voor uw kinderen. Een grasveld is immers veel fijner om op te spelen dan grint of stenen. Het is lekker zacht aan hun voeten en het geeft hen de kans om lekker te ravotten, een balletje te trappen of gewoon met hun speelgoed te spelen. Ook voor uw kinderen is het dus fijn als u kiest voor het aanleggen van een mooi grasveld met behulp van graszoden. Zo hebben zij buiten een fijne plek om te kunnen spelen en dat zullen zij zeker kunnen waarderen.

Voordelen van graszoden

Waarom zou u nu voor graszoden kiezen en niet voor graszaad? Daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren. In de eerste plaats loopt u met graszaad het risico dat vogels het zaad wegpikken voordat het uit kan gaan groeien tot gras. Dat is natuurlijk erg zonde. U investeert natuurlijk geen geld in dit zaad om vervolgens de vogels ervan te zien genieten. U kunt dan zelf weer helemaal opnieuw gaan beginnen. Dat is uiteraard een flink risico van het gebruik van zaad. Ook kan er onkruid tussen opkomen, waardoor het jonge gras verdrongen wordt. U zult dan ook continu door de tuin moeten om dit te verwijderen. Een ander risico is dat het weer vaak net te droog of te nat is voor het graszaad om goed wortel te schieten. Bij te droog weer, kunt u natuurlijk gaan besproeien. Dit is wat extra werk, maar dan is het nog steeds mogelijk dat uw opzet slaagt. Bij te nat weer hebt u echter gewoon heel erg pech, u kunt er zelf helemaal niets aan doen dat het graszaad wegspoelt of verzuipt. Het spreekt voor zich dat u dit probleem met graszoden niet hebt. Aangezien deze al geworteld zijn, zijn te droge of te natte weersomstandigheden geen probleem. Een ander nadeel van graszaad is dat u lang moet wachten voordat u eindelijk een mooi gazon hebt. Bij graszoden kunt u hier meteen van genieten. U legt de zoden eenvoudigweg op hun plek en u hebt de klus geklaard. Zo kunt u heel erg snel genieten van uw nieuwe gazon. Het mag duidelijk zijn dat graszoden vele voordelen hebben ten opzichte van graszaad, namelijk:

  • graszoden bieden veel sneller resultaat
  • ze geven niet het risico dat u voor niets hebt ge├»nvesteerd omdat vogels roet in het eten gooien
  • te natte of te droge weersomstandigheden zijn niet meteen een probleem
  • onkruid krijgt geen kans

Al met al zijn er dus genoeg redenen waarom u juist voor graszoden zou kiezen en er niet voor zou kiezen om zelf aan het inzaaien te gaan.

Online bestellen

Wilt u ook graag een mooi grasveld bij uw huis aanleggen en lijkt het gebruik van graszoden u ook ideaal? Dan zijn er natuurlijk verschillende plaatsen waar u terecht kunt om dit te kopen. Een echte aanrader op dit gebied is de online verkoper Graszodenkopen.nl. Zij bieden u verschillende voordelen ten opzichte van andere verkoopkanalen. Zo liggen hun prijzen een stuk lager dan bij tuincentra, waardoor u voor hetzelfde geld veel meer grasveld krijgt. Een ander voordeel is dat hun graszoden altijd van een uitstekende kwaliteit zijn en dat ze nooit langer dan 24 uur van tevoren gestoken zijn. U weet dus zeker dat u verse zoden krijgt en dit is voor het uiteindelijke resultaat van groot belang. Een ander voordeel van deze zaak is dat zij altijd snel leveren. Bestelt u voor een uur ’s middags, dan worden de graszoden al de volgende dag bij u thuis bezorgd. U hoeft er dus zelf verder niet om te rijden, u hoeft geen kar te regelen om ze op te kunnen halen. Nee, u kunt gewoon thuis wachten tot ze gebracht worden, waarna u er zelf meteen mee aan de slag kunt gaan. Hoe gaat het bestelproces nu verder in zijn werk? U geeft op de site aan voor hoeveel vierkante meter u graszoden nodig hebt. Daarnaast geeft u uw postcode op, zodat de verzendkosten berekend kunnen worden, of u geeft aan dat u uw bestelling zelf wilt komen afhalen in Drouwen. Daarnaast geeft u nog aan of u zoden met of zonder bewapening wilt en of u schaduwgras wilt. Ook kunt u aangeven of u ook aanlegbemesting en onderhoudsbemesting wilt ontvangen. Op basis van deze gegevens wordt er berekend hoe duur uw bestelling wordt. U kunt dit vervolgens bestellen en meteen online betalen of betalen bij aflevering. Het kopen van graszoden via deze teler gaat dus heel eenvoudig en transparant. U weet meteen waar u aan toe bent en komt niet voor verrassingen te staan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn