Glasvezel internet iets voor u?

Ergert u zich ook altijd zo aan langzaam internet? Wilt u ook gewoon snel uw bestanden kunnen uploaden in de cloud? Bent u voor uw werk afhankelijk van het internet? Om deze redenen, en nog veel meer, is glasvezel internet een uitstekende oplossing. Glasvezel internet is niet alleen vele malen snellen, het is ook nog eens veel betrouwbaarder. Wij van DSD business internet bieden nu professionele glasvezel abonnementen voor zakelijke gebruikers. We kunnen door heel Nederland onze diensten bieden voor scherpe tarieven. Doordat wij samenwerken met landelijke giganten zoals KNP, Eurofiber en Tele2 zijn wij in staat om uitstekende kwaliteit te leveren en omdat we werken met Wholesale overeenkomsten met deze spelers zijn wij in staat om u te garanderen van de scherpste prijzen. Als u er zeker van wil zijn dat glasvezel internet ook bij u een optie is kunt u de check doen op onze website. Ook kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen op de website, hiermee krijgt u een idee van de diensten die wij bieden en de prijzen die wij vragen. U kunt dan nog zelf beslissen of u met ons in zee wil of niet. Om een iets duidelijker beeld te krijgen van wat glasvezel nou eigenlijk is zullen we dit iets gedetailleerder uitleggen. We hebben het bij DSD business internet zo gemakkelijk mogelijk gemaakt voor u om deze fantastische nieuwe vorm van internet aan te schaffen voor uw bedrijf. Allereerst raden wij het u aan om even de glasvezel check op onze website te doen. Hiermee kunt u voor verschillende providers kijken of zij glasvezel internet leveren op uw locatie. Maar door de enorme toename in het aantal glasvezel kabels van de afgelopen jaren is het internet op bijna elke plek in Nederland te leveren. Daarnaast kunt u op onze website een telefoonnummer vinden dat u gratis kunt bellen en waar u direct glasvezel internet kunt aanschaffen. Maar u kunt ook eerst een vrijblijvende en geheel gratis offerte aanvragen op de website. Wij geven u dan een overzichtelijk beeld van wat wij kunnen leveren en tegen welke prijs. Als u alleen wat informatie wil over de mogelijkheden kunt u ook op onze site een informatie pakket aanvragen. U kunt hiervoor naar ‘zakelijk glasvezel’ gaan op de website en dan klikken op het kopje ‘informatie aanvragen’.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet bestaat uit haar dunne vezel van glas, deze techniek wordt de laatste tijd veel gebruikt in de telecommunicatie. Door deze methode van internet bekabeling kan de internetsnelheid vele malen verdubbeld worden. Dit komt voornamelijk doordat de vezels van glas vele malen langer zijn dan die van andere methodes, waardoor de informatie minder weerstand en verlies hoeft door te maken. Daarnaast zorgt het glas voor reflectie, waardoor de informatie nog sneller verstuurd kan worden. Glasvezels voor datacommunicatie kunnen grotendeels in twee groepen worden verdeeld: Meergolvige en enkelgolvige. Dit onderscheid is niet gebaseerd op de eigenschappen van de glasvezels zelf, maar op de verschillende golflengtes die ze hebben.

 

  • Meergolvige: deze glasvezels worden gebruikt voor gemiddelde tot snelle internetverbindingen die een redelijke (gemiddelde) afstand moeten afleggen.
  • Enkelgolvige: deze glasvezels worden gebruikt voor grote afstanden en voor super snel internet. De vezels zijn dunner en langer dan de meergolvige en de golflengtes zijn hoger, waardoor de internet snelheid hoger kan worden. Het gebruik van deze soort kabels voor glasvezel internet is echter wel prijziger dan de meergolvige.

 

Bij DSD business internet maken wij gebruik van beide soorten glasvezel internet, afhankelijk van de afstand en gevraagde snelheid. De reden dat glasvezels in staat zijn om veel sneller internet te garanderen dan andere methodes heeft te maken van enkele van de eigenschappen van het materiaal. Deze eigenschappen zijn:

  • glasvezels zijn onbrandbaar
  • glasvezels zijn slechte warmte geleiders
  • glasvezels zijn sterk en buigbaar, normaal is glas broos en breekbaar maar wanneer je het smelt en je er draden van trekt krijg je deze tegenovergestelde eigenschappen
  • glasvezel is volledig ongevoelig voor storing van buitenaf, zoals bijvoorbeeld radio golven

Doordat glasvezel onbrandbaar is hoeft er minder rekening worden gehouden van warme plekken bij het aanleggen van de bekabeling. Omdat ze sterk zijn hebben ze een veel langere levensduur. En doordat ze ongevoelig zijn voor stroringen van buitenaf heb je veel minder internet uitval. Een mogelijk nadeel van glasvezel internet voor de overheid is echter dat ze dit soort dataverkeer ook niet kunnen onderscheppen en afluisteren.

Wat is DSD business internet

DSD business internet is een bedrijf dat een breed scala bedrijfsmatige oplossingen levert. Wij opereren landelijk en concentreren ons voornamelijk op grote bedrijven en overheidsinstellingen. Ons portfolio omvat bijvoorbeeld netwerkdiensten gebaseerd op ADSL, SDSL en glasvezel. Ook bieden wij meerdere ondersteunende diensten die te maken hebben met het hosten van website, het beschermen van uw computers en het beveiligen van uw netwerken. Hiernaast nemen wij ook veel lokale en nationale projecten aan voor het aanleggen van glasvezel internet. Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen en goede initiatieven. Wij hebben gemerkt dat het mogelijk is om de prijs enorm te doen dalen door de vraag te combineren met andere aanvragers en het project samen uit te voeren. Zo kunnen de kosten ook gedeeld worden. Op deze manier kunnen de projecten ver onder de marktprijs gerealiseerd worden. Voorbeelden van projecten die op deze manier zijn uitgevoerd zijn Breedband Helmond, Glasvezel Eindhoven, Citynet Amsterdam. Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u de website bezoeken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn