Gastouderbureau Almelo

Veel ouders werken tegenwoordig allebei. Moeders en vaders zijn het grootste deel van de week, zo niet de hele week van huis. Jonge kinderen worden dan naar de dagopvang gebracht waar ze kunnen spelen terwijl hun ouders aan het werk zijn. Een gastouderbureau is een bijzondere variant van de kinderdagopvang, waar een gezin fungeert als kleinschalige opvang. Kenmerkend voor gastouderbureau’s en ook voor gastouderbureau Almelo is de kleine omvang van de groep kinderen die wordt opgevangen. Daardoor is er veel individuele aandacht voor de kinderen. Ook het contact tussen ouders en gastouderbureau Almelo gaat door de kleinschaligheid gemakkelijker dan bij een normale kinderdagopvang. Alle medewerkers van gastouderbureau Almelo beschikken over pegagogische kennis zodat zij zowel u als de gastouders kunnen ondersteunen bij de opvang van uw kinderen. Gastouderbureau Almelo heeft daarnaast jarenlange ervaring met het selecteren van gastouderbureau’s, het koppelen van ouders aan gastouders en het onderbrengen van kinderen bij de geschikte gastouder. Daarom kunt u er zeker van zijn dat uw kind bij een  van de gastouders in goede handen is. Opvang is mogelijk in Twente en de Achterhoek. Op de website vindt u de precieze locaties in deze regio’s. Zo is er altijd een gastouder bij u in de buurt die uw kinderen op kan vangen op de momenten dat dat nodig is. Bovendien is het ook mogeijk om zelf een gastouderbureau te starten via Gastouderbureau Almelo. Gastouderbureau Almelo helpt graag beginnende gastouders op weg door jarenlange expertise in te zetten om nieuwe gastouders een vliegende start te geven. Op de website vindt u de eerste criteria waar u aan moet voldoen om zelf een gastouderonderneming te beginnen. Als u zich hierin herkent en geïnteresseerd bent kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons. Lees hieronder meer over de werkwijze en voordelen van gastouderbureau Almelo.

Werkwijze gastouderbureau Almelo

Bij gastouderbureau Almelo staat het welzijn van het kind voorop. Wij willen ouders het gevoel geven dat zij hun kind in alle vertrouwen bij een gastouder kunnen achterlaten. Daarom toetsen onze medewerkers strikt de gastouders die zich aansluiten bij gastouderbureau Almelo. Als u interesse hebt in het plaatsen van uw kind bij een gastouder kunt u contact met ons opnemen. Dan maken wij een persoonlijke afspraak met u om uw wensen en vragen door te spreken. Het is daarna mogelijk met meerdere gastouders een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo leert u de gastouders kennen, zodat u zeker weet bij wie uw kind zijn of haar dagen doorbrengt. Als u met een gastouder in zee wilt gaan regelen onze medewerkers de verdere afwikkeling van zaken. U kunt via de website contact opnemen door het webformulier in te vullen. Dan neemt gastouderbureau Almelo contact met u op. U kunt ook het nummer dat u op onze website vindt bellen of een e-mail sturen naar het e-mailadres dat op de website staat. Voor een uitgebreide beschrijving van onze werkwijze verwijzen wij u ook naar onze website. Als uw kinderen al bij een gastouder zijn geplaatst maar er verandert iets in de opvang of uw persoonlijke situatie kunt u ons ook bereiken per e-mail of telefoon. Wij zoeken dan samen met u naar een passende oplossing.

Voordelen van gastouderbureau Almelo

Als u op zoek bent naar een plek waar u uw kinderen kunt onderbrengen op de dagen dat u van huis bent, kunt u natuurlijk kiezen voor een normale dagopvang waar veel kinderen samen onder de vleugels van de leiding zitten. Het is echter ook mogelijk te kiezen voor een meer persoonlijke benadering. Op de kinderdagopvang zien kinderen meerdere gezichten en is het soms moeilijk wennen van huis te zijn. Een gastouder bootst het gezin na, waar op vaste tijden dezelfde personen aanwezig zijn. Bovendien zijn ook dezelfde kinderen aanwezig, waardoor uw kind makkelijker went aan de nieuwe omgeving. U profiteert daarnaast van de vele voordelen als u kiest voor een gastouder via gastouderbureau Almelo:

  • altijd één aanspreekpunt
  • scherpe prijs voor kwalitatief goede opvang
  • 24 uur per dag opvangmogelijkheden
  • kleinschalige gastoudergezinnen
  • persoonlijke aandacht voor uw kind

Daarnaast bent u er van verzekerd dat alle gastouders die zich hebben aangesloten bij gastouderbureau Almelo voldoen aan de wettelijke eisen voor gastouders. Zo hebben alle gastouders minimaal een MBO-opleiding afgerond, een EHBO-diploma behaald en zijn ze goed in de omgang met kinderen. Gastouderbureau Almelo hecht bovendien grote waarde aan de individuele begeleiding van kinderen in de geselecteerde gastoudergezinnen. Dat houdt in dat alle gastouders op de hoogte worden gebracht van de ontwikkeling van uw kind en uw kind passende speel- en leermogelijkheden aanbieden in het gastgezin. Op de website vindt u alle tarieven bij elkaar, alsmede meer informatie over gastoudergezinnen. Op basis van het aantal kinderen en uw persoonlijke situatie wordt een geschikt uurtarief berekend. Verder kunt u hier terecht voor informatie over de rol die een gastouder inneemt in de opvoeding. Aangezien uw kind een significant deel van de tijd bij een gastouder zal verblijven neemt de gastouder op die momenten de rol van ouder over. Ouders kunnen uiteraard aangeven wat zij belangrijk vinden in de opvoeding van hun kind. Gastouderbureau Almelo streeft er dan ook naar de normen en waarden van ouders aan te laten sluiten op de opvang van kinderen bij een gastouder. Idealiter wordt er een gastoudergezin gezocht waar deze naadloos op elkaar aansluiten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn