Excel cursus

Heb jij wel eens een Excel cursus gevolgd? Als jij regelmatig met dit programma moet werken, dan is het zeker een goed idee om dit eens te doen! Maar ook als jij bijvoorbeeld vaak berekeningen moet maken, tabellen moet maken of lijsten, dan kun je hier veel baat bij hebben! Veel mensen weten wel dat dit programma standaard op hun computer zit, maar ze benutten dit vaak zelden volledig. Als iemand het al gebruikt, dan is het vaak alleen voor het maken van een tabel. En natuurlijk kan dit handig zijn, maar wie eenmaal een Excel cursus gevolgd heeft, zal kunnen bevestigen dat het zonde is dat je er niet meer mee doet. Het biedt echt heel veel mogelijkheden en het kan je leven echt een stuk gemakkelijker maken als je weet hoe je alle mogelijkheden zo optimaal mogelijk kunt benutten. Of je het nu dus voor je werk nodig hebt of dat je privé veel zaken bij wilt houden in de computer, het is altijd van toegevoegde waarde om een Excel cursus te volgen!

Excel cursus voor beginners en gevorderden

Als je nog nooit eerder een Excel cursus gevolgd hebt, dan is het raadzaam om te beginnen met een lesprogramma voor beginners. Het is dan van belang de basis te leren kennen, zonder dat je meteen overspoeld wordt met alle vele mogelijkheden die deze software biedt. Als je voor het eerst alle opties bekijkt, dan kun je hier echt van schrikken. Het kan je afschrikken, zodat je eigenlijk niet meer durft te beginnen. Maar als je stap voor stap alles leert, dan zul je zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is en dat ook jij er prima mee uit de voeten kunt. Een van de dingen die je tijdens een beginners Excel cursus zeker zult leren, is het maken van eenvoudige berekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld alle getallen die je in een bepaalde kolom geplaatst hebt bij elkaar op laten tellen of je kunt er het gemiddelde van laten berekenen. Hier zijn eenvoudige formules voor. Heb je alle basisprincipes onder de knie, dan kun je verder gaan met de meer gevorderde lesstof. Hierin komt onder meer aan bod:

  • het maken van lijsten
  • het werken met draaitabellen
  • alle functies en macro’s

Op die manier kun je het dus helemaal van binnen en van buiten leren kennen en er op zie manier uitstekend mee leren werken. Een Excel cursus kan handig zijn voor wie bedrijfsmatig hiermee aan de slag moet, maar het is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld het bijhouden van je persoonlijke financiële zaken.

Uitstekende opleider

Wil jij een Excel cursus volgen in Leiden of hier in de buurt, dan is HR-ICT een uitstekende keus hiervoor! Zij bieden zowel voor beginners als voor gevorderden lessen aan. De opleidingsdagen voor beginners zijn klassikaal en gaan altijd door. Je kunt je hiervoor eenvoudig aanmelden via vandijkcomputeropleidingen. Op deze site vind je de lesdagen en kun je een dag kiezen die jou past. Een Excel cursus voor gevorderden is beschikbaar in drie verschillende varianten, elke variant heeft een eigen thema. Binnen dit thema kan het lesprogramma nog aangepast worden aan de wensen van de deelnemers, zodat het zo goed mogelijk aansluit bij wat jij wilt leren. Kijk voor de mogelijkheden die zij wat dit betreft bieden ook even op hun website. Zij bieden bovendien niet alleen klassikale lessen, maar ook incompany trainingen, waarbij zij langskomen bij jouw bedrijf. Als jij een groep werknemers hierin wilt laten scholen, dan is dit natuurlijk een uitstekende optie! Voor een Excel cursus ben je bij HR-ICT dus aan het juiste adres!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn