EPDM folie kan overal in huis gebruikt worden

Bent u bezig met klussen in en rond uw huis en zoekt u folie voor onder de dakpannen of het aanleggen van een vijver? Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw dak lekt, of dat u gewoon een hele nieuwe dakbedekking wilt aanleggen. Het geweldige EPDM folie van Interexpress is dan voor u DE oplossing. Deze nieuwe soort synthetisch rubber is enorm sterk en kan gebruikt worden voor een groot aantal toepassingen. U kunt hierbij denken aan dakbedekking, maar ook het aanleggen van waterafvoeren of vijvers. Het fijne aan EPDM folie is dat het water afstotend is, wat het perfect maakt voor deze toepassingen.

Eigenschappen van EPDM folie

EPDM staat voor ethyleen propyleen dieen monomeer, wat staat voor een groep chemische stoffen die synthetische rubbers omvatten. De voornaamste positieve eigenschappen zijn:

  • kan heel goed tegen hitte
  • kan heel goed tegen blootstelling aan zon
  • is uitstekend voor isoleren
  • kan heel goed tegen erosie van weesomstandigheden

Dit samen genomen maakt deze stof dus perfect om te gebruiken buitenshuis. De hittebestendigheid maakt het perfect voor het afvoeren van warm water, maar dit zorgt er ook voor dat het niet door de hitte van de zon wordt vervormd. Hier sluit op aan dat EPDM folie goed tegen blootstelling aan de zon kan. Wat hiermee wordt bedoeld is dat het niet snel verkleurd of vervormd door de verschillende invloeden die de zon kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan normaal rubber dat helemaal uitdroogt als het lange tijd in de zon ligt. Dit soort rubber zou dan al snel geen water meer kunnen vasthouden en dan zou het dus gaan lekker. Wanneer dit op uw dak gebeurd hebt u een groot probleem. Daarom is EPDM folie perfect om te gebruiken onder uw dakpannen, zo hoeft u niet vaak het dak op om lekkages te repareren. Daarnaast heeft EPDM perfecte isolerende eigenschappen. Het kan daarom heel goed gebruikt worden in elektrische bekabeling of het beschermen van andere elektrische netwerken. Denk bijvoorbeeld aan schrikdraad van een weiland. Ook is het folie bestendig tegen allerhande andere weersomstandigheden. Kortom, het is perfect om buiten te gebruiken voor waterdicht maken van het huis. Hiernaast heeft EPDM folie een hoge elasticiteit, zelfs op hele lage temperaturen en hele hoge temperaturen. Dit bereik van temperaturen ligt zo ver uit elkaar dat het bij natuurlijke weersomstandigheden altijd elastisch blijft. Hierdoor is het mogelijk om het folie heel strak over een oppervlakte te trekken. Ook maakt het dus gelukkig niet zoveel uit als je een iets te klein stuk hebt afgesneden, want je kan het gewoon een beetje oprekken. Als laatste is EPDM folie uitstekend bestending tegen allerhande zuren, basen en zouten. Zoals u misschien weet zitten er soms dit soort stoffen in de regen of lucht door de uitstoot van industrie. Zelfs door deze stoffen zal uw dak dus niet gaan lekken. Echter, EPDM heeft geen goede oliebestendigheid. Dit betekend dat het niet goed olie kan vasthouden, het kan er bijvoorbeeld gewoon doorheen lopen. Daarnaast heeft het ook geen goede adhesie eigenschappen.

Toepassingen van EPDM

Door de uiteenlopende eigenschappen van EPDM is dit soort folie in een heel breed scala toepasbaar. Het wordt sterk aanbevolen voor gebruik buitenshuis, zoals al vele voorbeelden hierboven hebben aangetoond. Maar ook voor zware mechanische belasting wordt het vaak gebruikt. Het wordt dus zowel door particulieren als in het bedrijfsleven gebruikt. Hieronder ziet u een overzicht met enkele veel gebruikte toepassingen van EPDM.

  • Een eerste voorbeeld van een mogelijke toepassing van EPDM folie is voor drinkwater toepassingen. Doordat EPDM folie veel chemicaliĆ«n en oplossingsmiddelen afstoot kan het goed gebruikt worden om drinkwater te isoleren en daarmee voor deze besmettende stoffen te beschermen.
  • Ook wordt EPDM folie veel gebruikt voor isolatie en afsluitende ringen. Denk bijvoorbeeld aan het rubbertje dat u in uw keuken bij de afvoer hebt of bij de afvoer van de wasmachine en afwasmachine. Door de waterbestendige eigenschappen van EPDM folie is het hier uitstekend geschikt voor.
  • Een ander toepassing, die veel wordt gebruikt, is het waterdicht maken van elektrische bekabeling. Het is hier natuurlijk geschikt voor door de waterafstotende werking van de stof. Maar wat het helemaal geschikt maakt is dat dit gecombineerd wordt met de isolerende werking.
  • Ook wordt EPDM veel gebruikt bij dakbedekking. Zoals hierboven al is aangegeven is het hier perfect voor door de waterafstotende werking. Hierdoor kan het lekkages voorkomen. Dit samengenomen met het feit dat het bestand is tegen vrijwel alle weersomstandigheden maakt EPDM folie de perfecte oplossing voor dakbedekking.
  • Een andere veelgebruikte toepassing van EPDM folie is in motorvoertuigen. EPDM folie is zelfs het meest voorkomende rubber in deze voertuigen. Het wordt het bijvoorbeeld gebruikt om af te dichten, om ramen af te sluiten, of in de slangen van het koelsysteem.

Bent u overtuigd van de mogelijkheden van dit folie? Wilt u het zelf ook proberen? Bij Interexpress kunt u nu voor de beste prijzen alle vormen van EPDM folie aanschaffen. U kunt een kijkje nemen op onze website, of u kunt ons bellen en mailen voor meer informatie. Als u liever eerst eens een kijkje wil nemen en de materialen wil voelen kunt u ook langskomen bij ons in wapenveld. Hier staan onze medewerkers voor u klaar om u te helpen en om al uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen wij u helpen met adviezen wat betreft het soort folie en de hoeveelheid die u nodig hebt.

Meer van Interexpress.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn