Een zinco tuig voor uw paard!

Denkt u aan een kunststof tuig, dan is de kans aanzienlijk groot dat een Zilco tuig als eerste in u opkomt. Het van originele Australische merk Zilco is producent van kunststof mentuigen van het eerste uur. Bij de Lemerij hebben ze onder andere veel onderdelen en tuigen van het topmerk Zilco. Een Zilco tuig is van absolute topkwaliteit en heeft als bijkomend voordeel dat ze onderhoudsarm en licht van gewicht zijn. Een Zilco tuig is in allerlei maten te verkrijgen: Shetlander, pony, cob, paard en extra grote paarden. Zelfs voor ezeltjes heeft Zilco tuig! Een Zilco tuig is ook eenvoudig aan te passen naar bijvoorbeeld een tweespan of tandem. Alle onderdelen zijn los te verkrijgen. Dit geeft zekerheid dat u nog lang zult genieten en kunt profiteren van een Zilco tuig van de Lemerij. 

Zilco tuig; ontzettend sterk en super comfortabel

Uitgezonderd traditioneel gerij zijn de kunststof tuigen van Zilco overal voor te gebruiken. De tuigen zijn ontzettend sterk en comfortabel, dit is een reden waarom veel samengestelde wedstrijdmenners voor het merk Zilco kiezen. Met Zilco tuig hoeft men niet bang te zijn dat er een streng knapt. Dat maakt een Zilco tuig eveneens geschikt voor het beleren van jonge paarden en pony’s. DeLemerij.nl biedt diverse lijnen van Zilco aan. Deze diverse lijnen zijn:

  • Zilco Tedex tuigen
  • Zilco Classic tuigen
  • Zilco Elite tuigen
  • Zilco SL tuigen
  • Zilco ZGB (George Bowman) tuigen 

De verschillende soorten tuigen van Zilco

Zoals dus eerder vermeld is zijn er diverse soorten tuigen van ZIlco dat de Lemerij verkoopt. Een daarvan was Zilco Tedex tuigen.

Het tedex tuig is gemaakt van zacht en flexibel nylon. Het tuig is licht en makkelijk te verstellen. Het tuig is een zeer sterk en degelijk en zeer geschikt als trainings- of recreatie tuig. Meer voordelen van een Tedex tuig is dat het ontworpen is om mennen het veiliger en simpeler te maken, ook is de Tedex tuig relatief goedkoop en toch goed ontworpen, het is fijn in gebruik en zeer sterk. 

Een andere soort Zilco tuig was de Zilco ZGB George Bowman tuig. Het ZGB tuig is ontworpen voor de zwaarste marathon omstandigheden, echter zijn deze tuigen ook uitermate geschikt voor huifwagens en andere commerciĆ«le vervoersrijtuigen en recreatie gebruik. Door de eenvoudige ombouw van enkelspan naar tweespan is dit bij uitstek het combinatie tuig. Naast het gebruik voor marathon wedstrijden is dit ook zeer geschikt voor Trainers, recreatie en voor bijvoorbeeld rouw-/ trouw koetsen. De snelsluitingen zijn standaard op dit soort tuig voor een snelle en veilige op een aftuig mogelijkheid, zeker in noodsituaties. Het ontwerp is ook veel complexer dan bij een ander soort Zilco tuig. Meer kenmerken van dit ontwerp hiervan zijn: 

  • De borst heeft doorlopende vaste strengende aan het eind bij de koets versteld kunnen worden met verschillende aansluitmogelijkheden voor alle typen rijtuigen 
  • Zeer sterke 50mm strengen met versterkte gaten 
  • Verschillende streng aansluitingen van panieksluiting tot strop
  • Onafhankelijke neuriet met een afneembare sperriem
  • Verstelbare leidselogen aan de borstriem, deze kan extreem in versteld worden om zo een mooie lij van de hand naar de mond te volgen of om het paard te kunnen trainen in een lage hoofdhouding

Een Zilco tuig; het beste voor uw paard!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn