Een hot tub

Mensen ontspannen op zeer uiteenlopende manieren. De een kan al helemaal tot rust komen van een avondje op de bank voor de televisie, terwijl anderen er wat meer voor nodig hebben. Een korte vakantie doet vaak wonderen, maar ook een dagje naar de sauna is heerlijk als je wilt ontspannen. In een saunacomplex zijn vaak meerdere sauna’s te vinden waar je heerlijk in kunt liggen zweten. Daarnaast zijn er vaak stoombaden, kruidenbaden en zwembaden. Ook zijn er vaak een koud dompelbad en een hot tub. Als je naar een sauna gaat, moet je een handdoek, een badjas en slippers hebben. Dit kun je zelf meenemen, maar je kunt het ook altijd huren bij de receptie. Een rondje in de sauna begin je met een warme douche, waarna je een voetbad kunt nemen. Daarna neem je plaats in de sauna of in het stoombad. Daarna moet je lichaam afkoelen: dit kan met een koude douche en eventueel met een koud dompelbad. Hierna kun je lekker wat zwemmen in het zwembad of heerlijk tot rust komen in een hot tub. Een hot tub is een warm bad, dat een temperatuur heeft die ongeveer hetzelfde is als de lichaamstemperatuur. Hierdoor kun je er vaak lang in blijven zitten zonder het te koud te krijgen en ontspant je lichaam. Een hot tub is niet hetzelfde als een jacuzzi: dit is een warm bad met bubbels of jetstreams. Dergelijke baden kom je vaak tegen in sauna’s en het is dan ook een zeer goede manier om lekker tot rust te komen na een lange werkweek. Na de saunaronde kun je in je badjas plaatsnemen in het restaurant en iets lekkers bestellen, of uitrusten op een bank of bed. Na een saunadag ga je als het goed is uitgerust en lekker schoon en zacht weer naar huis.

Een hot tub in de tuin

In bijna ieder saunacomplex is wel een hot tub te vinden. Een hot tub kan binnen geplaatst worden, maar het is gebruikelijker om het bad in de tuin te zetten. Hier kun je lekker genieten van de frisse lucht en het uitzicht en wordt je hoofd niet zo snel warm, zodat je er langer van kunt genieten. Er zijn heel veel verschillende soorten hot tubs en het is niet alleen mogelijk om van een hot tub te genieten als je in de sauna bent. Je kunt zelf namelijk ook een hot tub aanschaffen voor in de tuin. Als je zelf een hot tub hebt, kun je een beetje ontspanning zoeken wanneer je dat zelf wilt en hoef je niet iedere keer een hoop geld uit te geven aan een dagje sauna. Je kunt in je eentje van een hot tub genieten, maar ook met zijn tweeën, met het hele gezin of met gasten. Als je zelf een hot tub wilt aanschaffen, zijn er verschillende dingen waar je over na moet denken. Allereerst moet je een goede plek hebben om het bad neer te zetten. In de tuin is vaak de beste plek, omdat het gevaarlijk kan zijn om een hot tub binnen te plaatsen. Het moet een plek zijn die je gemakkelijk kunt bereiken en waar je heerlijk kunt genieten van het warme water. Een terras rond het bad kan handig zijn wanneer het veel gebruikt wordt, omdat anders het gras rond het bad vertrapt wordt. Op die manier krijg je snel modder en gras in het bad en moet je het water vaak verversen. Als je een goede plek hebt uitgezocht, moet je nog een geschikte hot tub uitzoeken. Er zijn namelijk verschillende soorten, die verschillen in materiaal en de manier waarop het water wordt verwarmd. Het is afhankelijk van je wensen en je budget, welk exemplaar je het beste kunt kiezen.

Verschillende uitvoeringen en materialen

Als je er over nadenkt om een hot tub aan te schaffen, kun je het beste kiezen voor een houtgestookt exemplaar. Een bad dat wordt verwarmd door de verbranding van hout, heeft een speciale houtkachel die het water verwarmt. Dit is in de meeste gevallen de meest voordelige manier om het bad te verwarmen. Er worden verschillende soorten houtgestookte hot tubs gemaakt. Op www.hottubselect.nl vind je een aantal soorten hot tubs waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk dat de hot tub die je kiest aan verschillende eisen voldoet. Zo moet je een exemplaar kiezen dat gemakkelijk schoon te houden is, zodat je er vaker gebruik van kunt maken. Daarnaast moet je kiezen voor een bad met voldoende zitplaatsen. Als je gezin uit 5 personen bestaat en er kan altijd iemand niet in, komt dit de sfeer niet ten goede. Daarnaast moet er voldoende water in het bad kunnen en hoe het bad geplaatst wordt heeft hier ook veel mee te maken. Op www.hottubselect.nl vind je verschillende soorten hot tubs waar je uit kunt kiezen. Er zijn drie soorten materiaal, waar de baden van gemaakt worden:

  • hout
  • kunststof
  • aluminium

De houten hot tub is het meest traditionele bad en wordt al lang gebruikt, vooral in Scandinavië. Omdat het hout echter na lang niet gebruikt te zijn gaat verweren, is het aluminium exemplaar ontwikkeld. Sinds een aantal jaren is er ook een kwalitatief goed kunststof exemplaar op de markt. Welk materiaal je het beste kunt kiezen, hangt af van de manier waarop je het bad gaat gebruiken en wat je budget is. Op de website vind je meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn