De medewerker vinden met het lab recruitment

SIRE Life Sciences® - SIRE Life Sciences®

Als jij net als ik druk op zoek bent naar een medewerker binnen de life sciences, dan heb je waarschijnlijk inmiddels ook ontdekt dat dit helemaal niet zo makkelijk hoeft te zijn. Toen ik jaren geleden Mijn bedrijf startte had ik zo mijn eerste medewerker te pakken. Zonder hier echt moeite voor te hoeven doen. En dus had ik het idee dat het altijd zo zou zijn. Ze zeggen toch wel vaak dat het vinden van je eerste medewerker het lastigste is, omdat je dan nog de ervaring mist, maar daarna wordt het altijd makkelijker. Helaas is dat toch niet het geval. De tijden veranderen en dat merkte ik wel toen ik een paar maanden geleden op zoek ging naar een nieuwe medewerker. Die vond ik toch niet zo snel als ik verwacht had. Na een paar maanden verwoed zoeken, en dat zonder enkel succes, werd het tijd voor andere maatregelen. Ik ben me hierin gaan oriënteren op het internet en zo kwam ik terecht op de website van het recruitment en executive search bureau SIRE Life Sciences. Hier werken ze binnen onder andere lab recruitment in verschillende vakgebieden:

  • Pharmaceuticals
  • Clinical research
  • Biotechnology

Als je op zoek bent naar een nieuwe medewerker, dan heb je natuurlijk altijd een bepaald idee voor ogen van wat je nu precies hebben wilt. Ik had inmiddels al min of meer de hoop opgegeven dat ik dit ooit zou vinden, maar ik werd aangenaam verrast door het lab recruitment. Zij hebben mij namelijk perfect geholpen!

Mijn wensen registreren voor lab recruitment

Je begint bij het lab recruitment en dus bij SIRE Life Sciences altijd met het registreren van je wensen. Dit is logisch natuurlijk. Ze moeten een goed idee krijgen van wat je wilt. Inmiddels had ik wel geleerd hoe een goede medewerker er op papier uit ziet. Het is nog altijd verbazingwekkend hoeveel fouten je hierin eigenlijk maakt. Ik was er altijd zo van overtuigd dat mijn idee er geweldig uitzag, totdat ik hier wat onderzoek naar deed. Gelukkig kunnen ze je hier bij het lab recruitment ook wel wat tips voor geven. Na het registreren van mijn wensen (wat al binnen drie minuten gebeurd was) ben ik me gaan oriënteren op wat de huidige markt bij het lab recruitment nu precies te bieden had. Je kunt gelukkig direct reageren op de vacatures. Op het moment dat ik een leuke en passende medewerker hier zeg heb ik daar natuurlijk op gereageerd.

Een uitstekend succes

Het duurde eigenlijk helemaal niet zo lang nadat ik mijn wensen op de website had geregistreerd voordat ik het eerste telefoontje kreeg of ik op gesprek wilde komen. Ik was erg blij hiermee, want het leek er nu toch echt op dat ik de juiste stappen ondernomen had. Het gesprek met de medewerkers van het lab recruitment was erg prettig, maar helaas kreeg ik een paar dagen later te horen dat de persoon het toch niet geworden was. Ik had echter wel een zeer goede indruk achter gelaten en ze zouden een oogje voor me in het zeil houden. En dat hebben ze zeker gedaan bij het lab recruitment, want voordat ik het wist werd ik weer gebeld voor een gesprek! En dat nog voordat ik had kunnen vragen om meer. Ditmaal was ik wel succesvol en ik werk inmiddels dus al een aantal maanden met een fantastische medewerker voor een succesvol bedrijf. Als jij dus ook druk op zoek bent naar een medewerker binnen de life sciences, dan kan ik je absoluut aanraden om je bij dit bureau aan te melden. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn