Bromfiets aankopen online

Als de zon straalt laat je graag de auto staan, dit is het moment; de tijd voor een bromfiets is gekomen! Je hebt er lang voor moeten sparen maar nu ga je een splinternieuwe bromfiets aankopen. Welke bromfiets past het beste bij jou?

Bromfiets of snorfiets?

Er is een verschil tussen een bromfiets en een snorfiets. Een bromfiets mag tot 45 km/u rijden en een snorfiets mag maar tot 25 km/u. Met een bromfiets moet je op de openbare weg rijden tussen de auto’s, een snorfiets rijdt op het fietspad waar dat mogelijk is. Bij een bromfiets is een helm dragen verplicht. Als je sneller wilt rijden is een bromfiets de beste keuze, koop wel een goede helm voor optimale veiligheid!

Tweetakt of viertakt?

Je kunt bij bromfietsen kiezen voor twee types motor. Een tweetakt motor is wat eenvoudiger van constructie en heeft daardoor wat meer trekkracht en rijdt sportiever. Je moet wel zelf olie en benzine mengen. Dat is niet zo ingewikkeld maar het vergt wel iets meer werk. Met een viertakt motor hoef je alleen benzine te tanken. Er is een oliereservoir en je moet van tijd tot tijd de olie verversen maar je hebt minder onderhoud. Een viertakt motor rijdt ook wat zuiniger in vergelijking met een tweetakt motor.

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een aantal zeer efficiƫnte elektrische bromfietsen. Ze lopen haast geruisloos en je kunt ze thuis opladen, wel zo handig. De aanschafprijs ligt wel een stuk hoger. Aan de andere kant ben je vaak minder kwijt aan onderhoudskosten.

Bekend merk of budget?

Naast de grote merken als Vespa en Piaggio zijn er ook een groot aantal minder bekende merken. De prijs ligt veel lager, maar hoe staat het met de kwaliteit? Een merkloze bromfiets aankopen is geen verkeerde keuze zolang je maar een betrouwbare dealer kiest die zorg draagt voor een goede constructie, en eventueel onderhoud. De onderdelen zijn vaak van iets mindere kwaliteit, maar als je goed zorgt voor de bromfiets kun je er heel wat probleemloze kilometers mee maken. De merkscooters staan voor kwaliteit en ze worden met de meest moderne technieken gemaakt. Als je veel kilometers gaat maken is de aanschaf van een duurdere merk scooter zeker het overwegen waard.

Een bromfiets aankopen is een grote stap en een hele uitgaaf. Bedenk vooraf goed welk merk en type het beste bij jou past, en bekijk de informatie op de website of neem even contact op voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn