Bordspellen

Wil jij op een leuke manier wat tijd doorbrengen met familie of vrienden? Dan zijn bordspellen natuurlijk ideaal! Er zijn verschillende manieren waarop jij met anderen tijd door kunt brengen, maar als je niet het huis uit wilt gaan, maar tegelijkertijd ook niet alleen maar gewoon wat wilt kletsen, dan is het spelen van een spelletje een ideale oplossing! Zo kun je op een ongedwongen manier een gezellige tijd hebben met elkaar, terwijl je op een leuke manier bezig bent. Bordspellen zijn dan ook al vele eeuwen erg populair, het spelen hiervan is niet iets wat pas in de moderne tijd ontstaan is. Vroeger werden er al manieren verzonnen om met elkaar een spelletje te spelen, bijvoorbeeld bij het kampvuur, en in feite doen we dat natuurlijk nog steeds. We verzamelen ons nu alleen allemaal rondom een tafel waarop we het spel neer kunt zetten of leggen en gaan dan samen aan de slag. Ondertussen kunnen we wat kletsen met elkaar, we kunnen teams vormen of we kunnen met elkaar de draak steken. Om deze redenen zijn bordspellen onverminderd populair overal ter wereld, ook nu de smartphone en computer hun intrede hebben gedaan.

Verschillende soorten bordspellen

Nu is het natuurlijk wel zo dat niet iedereen fan is van het spelen van bordspellen, in sommige families wordt dit nooit gedaan, terwijl het in andere echt een traditie is om dit met elkaar te doen. Je zult in sommige huizen dan ook echt een enorme kast met verschillende soorten spellen zien staan, want er zijn immers heel veel verschillende varianten verzonnen. De verschillende varianten verschillen vaak op de volgende punt van elkaar:

  • leeftijden waarvoor ze geschikt zijn
  • duur van het spel
  • ruimte en materialen die je nodig hebt

Sommige bordspellen zijn relatief eenvoudig van opzet en bestaan ook uit slechts een paar onderdelen. Bijvoorbeeld een spelbord, wat pionnen en wat kaartjes. Andere zijn echter veel uitgebreider en daardoor vaak ook veel ingewikkelder. Hoe ingewikkelder een spel is, hoe minder geschikt het vaak is om met kleine kinderen te spelen. Sommige spelletjes zijn dan ook pas geschikt vanaf een leeftijd van een jaar of twaalf, terwijl andere varianten echt voor het hele gezin geschikt zijn, van heel jong tot heel oud. Het is zeker van belang om hier bij aankoop op te letten, zodat je niet iets koopt wat ongeschikt is voor de samenstelling van jullie groep. Bordspellen moeten immers wel leuk zijn, het is niet leuk als één of twee personen niet echt mee kunnen komen met de rest omdat ze het niet genoeg begrijpen.

Spellenrijk biedt veel keus

Ondanks dat bordspellen heel erg populair zijn, is dit niet iets wat in heel veel winkels verkocht wordt. In de meeste speelgoedwinkels zul je ze nog wel kunnen vinden, maar het aanbod is er vaak niet heel erg groot. Je zult er in de meeste gevallen alleen de populairste titels aantreffen. Als je het geluk hebt dat er een speciale spellenwinkel bij jou in de buurt zit, dan kun je daar je slag wel slaan, of je kiest er gewoon voor om online te shoppen bij Spellenrijk! Zij hebben namelijk heel veel verschillende soorten bordspellen in hun collectie opgenomen, waardoor je bij hen altijd wel een variant kunt vinden die jij nog niet hebt en die je wel heel erg aanspreekt. Denk dan aan Stratego, Twister en Trivial Pursuit, maar ook aan bijvoorbeeld Dixit, Escape Room en Carcassonne. Er is dus echt veel keus bij hen! Wie dus nieuwe bordspellen wil kopen, doet er echt goed aan om eens een kijkje te nemen in de webshop van Spellenrijk!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn