Betaal geen duizenden euro’s huur teveel, maar vertrouw op een huurrecht advocaat

Als je in een huurhuis woont en je huurt bij een woning stichting, zoals dat bij een sociale huurwoning het geval is, dan zit je qua huurprijs meestal wel goed. Woningstichtingen gebruiken doorgaans het puntensysteem om de huurprijs te berekenen waardoor jij als huurder een huurprijs betaalt die past bij de woning die je huurt. Maar zodra je bij een individuele verhuurder gaat huren of bij een verhuurbedrijf waarbij de eigenaren zelf de panden bezitten, dan wordt het allemaal een stukje lastiger. Dit zijn ondernemers en als zodanig proberen ze winst te maken. Het uitmelken van huurders is uiteraard een uitstekende methode. Soms blijven ze hierbij binnen de wet, soms vinden ze mazen in de wet waardoor ze net nog iets meer kunnen melken en soms opereren ze gewoon buiten de wet hopende dat de huurders dit niet door hebben of geen zin hebben om actie te ondernemen. Het probleem is dat je als huurder in alle drie bovenstaande gevallen vaak teveel huur betaalt. Een huurbaas die teveel huur vraagt, loopt geen enkel risico als je actie onderneemt. Mocht je bijvoorbeeld naar de huurcommissie gaan of een huurrecht advocaat inschakelen, dan zal de verhuurder alleen de huur moeten aanpassen wanneer blijkt dat hij of zij inderdaad teveel huur heeft gevraagd. Uiteraard moet hij ook het teveel ontvangen huurbedrag terugbetalen, maar als hij dit niet doet, dan moet jij vervolgens actie ondernemen om dat toch terug te krijgen. Daar moet je dan weer voor naar de rechter en dus moet je weer een huurrecht advocaat inschakelen. Een huurbaas hoeft dus niet per buiten de wet te opereren om meer huur te kunnen vragen. Het systeem zit zo in elkaar dat een huurbaas het altijd kan proberen. Als hij 1000 huurder heeft en 10 komen in opstand, dan is het verlies van inkomsten door die 10 huurders die in opstand komen nauwelijks voelbaar. Uiteraard gaat een verhuurder het dan gewoon proberen bij alle huurders. Als je dus bij een huurbaas huurt, dan is het goed om de huurprijs te checken. Door de krapte op de woningmarkt is er tegenwoordig een kans van 9 op 10 dat je teveel betaalt. Daarom is het zaak je dat je wel actie onderneemt. Het gaat om honderden euro’s per maand aan teveel huur en dat zijn bedragen die al snel in de duizenden euro’s lopen. Een huurrecht advocaat van Damsté kan je helpen om je recht te halen. Kijk gerust eens op de site van damste.nl voor meer informatie over dit advocatenkantoor. 

Doe een beroep op de huurrecht advocaat bij een huur geschil 

Als je een geschil hebt met de huurder of verhuurder over de huur of iets dat met het huren of verhuren van een woning te maken heeft, dan kun je een huurrecht advocaat inschakelen. Het kan immers ook zo zijn dat je als verhuurder last hebt van een lastige huurder. Je moet dan wel weten wat je rechten zijn. Een huurrecht advocaat kan je hierbij helpen. 

Schakel de advocaat in voor verschillende rechtsgebieden

Je kunt een huurrecht advocaat inschakelen als je een geschil hebt met een huurder of verhuurder. Maar je kunt ook een beroep doen op de advocaten van Damsté voor problemen binnen andere rechtsgebieden zoals: 

  • Bestuursrecht
  • Arbeidsrecht
  • Ondernemingsrecht

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn