Belastingtelefoon particulieren

De Belastingtelefoon particulieren is ideaal voor mensen die worstelen met het invullen van een belastingformulier. Dat is niet meer nodig dankzij de beschikbaarheid van een team van experts via de belastingtelefoon. Via de website belastingtelefoon.nl vind je de telefoonnummers waar u de diverse expertises kunt bereiken. Naast particulieren staan zij namelijk ook klaar voor ondernemers die ook hun aangiftes moeten doen. Hoewel het voor ondernemers regelmatiger is, kan het voor particulieren behoorlijk ingewikkeld worden om een belastingformulier in te vullen. Helemaal als u bijvoorbeeld een koophuis hebt of net een erfenis hebt ontvangen of andere inkomsten of uitgaven die het invullen van een belastingformulier omslachtiger ontvangen. Daarnaast is het ook een risico secties te missen bij het invullen. Verder kan het zijn dat u wel weet dat u het moet invullen, maar niet weet waar u de gegevens kunt vinden. Als u met de Belastingtelefoon particulieren aan de telefoon bent, dan kan de deskundige u daarbij helpen. Soms moet u ook bepaalde gegevens invullen, denk aan bepaalde nummers die horen bij uw hypotheek of het goede doel waar u geld aan doneert. Mocht u niet weten waar u welke nummers kunt vinden, dan kunt u dat telefonisch vragen aan de Belastingtelefoon particulieren.

Belastingtelefoon particulieren helpt u door de aangifte heen

U zult merken dat de begeleiding van de Belastingtelefoon particulieren een uitkomst is bij het invullen van het formulier. Vaak vullen we iets in, maar hebben we niet door wat we invullen of wat de gevolgen zijn van de gegevens die we invullen. Sommige gegevens zijn al ingevuld voor u, maar dan wordt u wel gevraagd dit te controleren. Om zeker te weten wat u moet controleren, dat kan de Belastingtelefoon particulieren u uitleggen. Natuurlijk controleert u de gangbare bekende gegevens zoals uw naam, BSN-nummer en de werkgevers waarvan u een inkomen hebt ontvangen. Mocht u te maken hebben met een uitkering of een andere instantie waar u uw inkomen van ontvangt, dan kan dat vragen bij u opleveren. De grote uitdaging is ook als u de gegevens van uw hypotheek moet invullen. Gewoonlijk krijgt u van de hypotheekverstrekker een jaaroverzicht met daarin de gegevens die van toepassing zijn op de belastingaangifte. Toch kunnen er nog steeds vragen bij u ontstaan. Helemaal als het formulier weer is veranderd, want de belastingdienst wil dit nog weleens wijzigen. Dit zorgt helemaal bij vragen waarvoor de Belastingtelefoon particulieren meteen weer zijn nut laat zien.

U staat er niet alleen voor

De Belastingtelefoon particulieren staat voor u klaar van maandag tot en met donderdag van 8 uur in de ochtend tot 20 uur in de avond via het nummer 0800-0543. Op vrijdag kunt u ze bellen vanaf 8 uur tot17 uur. Zorg er wel voor dat u uw belastinggegevens bij de hand hebt. Dit praat veel makkelijker en dan kan de deskundige aan de telefoon uw gegevens sneller erbij pakken. Hiervoor is ook uw burgerservicenummer, ook wel bekend als sofinummer, essentieel. Houd deze ook bij de hand als u de stap neemt om de Belastingtelefoon particulieren te bellen. Bedenk wel goed dat zij u geen raad kunnen geven in het invullen van het belastingformulier. Zij kunnen u informatie geven over de belastingdienst. Hier gaat het om feitelijke informatie over de achtergrond van de belastingformulieren en het formulier zelf. Mocht u ook raad willen over hoe u deze moet invullen, dan kunt u beter contact zoeken met een belastingdeskundige. Deze staan ook bekend als belastingadviseur of fiscalist. Zij beschikken over meer kennis om u op gespecialiseerde wijze door uw belastingaangifte heen te helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn