Bedrijfsruimte huren

Als u begint als ondernemer, dan doet u dit vaak als freelancer en een eigen bedrijfsruimte huren is dan in veel gevallen nog lang niet aan de orde. U kunt vaak uw werk gewoon vanuit huis doen of op de locatie van uw opdrachtgever. Vanuit huis werken scheelt u veel reistijd en bovendien bespaart u zo flink in de kosten. Maar op een gegeven moment kan het zo zijn dat u als freelancer toch de mogelijkheid van een bedrijfsruimte huren gaat overwegen. Want hoewel het handig is om vanuit huis te werken en te besparen op de kosten van een bedrijfsruimte huren, heeft het natuurlijk ook een aantal nadelen. Vaak zijn de nadelen een keerzijde van de voordelen, namelijk:

  • u kunt ondertussen op de kinderen passen, wat betekent dat u ook vaak afgeleid zult worden van uw werk
  • u hoeft de deur niet uit om naar uw werk te gaan, wat ook betekent dat u nooit echt het idee hebt dat u aan het werk moet
  • u hebt de mogelijkheid om huishoudelijke klusjes even tussendoor uit te voeren, wat het risico inhoudt dat u uiteindelijk niet aan uw werk toekomt

Een ander nadeel is dat u geen goede plek hebt om zakelijke klanten te ontvangen. U zult dit altijd in uw woning moeten doen, wat betekent dat u uw huis altijd netjes moet hebben. Een bedrijfsruimte huren kan daarom op termijn ook voor freelancers toch een zeer goede optie zijn. U hebt dan echt het gevoel dat u naar uw werk gaat, u wordt niet afgeleid door huishoudelijke klusjes en door de kinderen en dat komt uw productiviteit natuurlijk zeker ten goede. Bovendien betekent een bedrijfsruimte huren ook dat u een geschikte plek hebt voor het ontvangen van opdrachtgevers en voor het houden van vergaderingen met hen.

Bedrijfsruimte huren bij groei

Natuurlijk zijn bovenstaande redenen niet de enige redenen voor een bedrijfsruimte huren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u als eenmansbedrijf begonnen bent, maar dat u zoveel vaste opdrachtgevers hebt weten binnen te halen dat u het werk niet meer alleen aan kunt. U kunt dan natuurlijk opdrachten weigeren, maar u kunt ook personeel aan gaan nemen. Met slechts één persoon erbij, blijft een bedrijfsruimte huren natuurlijk nog steeds geen noodzakelijkheid. Vaak kunt u immers in uw werkkamer in uw woning nog wel ruimte maken voor een extra persoon. Maar dat betekent wel dat u steeds uw personeel bij u over de vloer krijgt en dat werk en privé nog meer door elkaar gaan lopen. Bij groei van uw onderneming is een bedrijfsruimte huren dan ook zeker wel aan te raden. U hebt dan de beschikking over een professionele werkplek waar ieder op zijn gemak aan het werk kan gaan. Als iedereen een eigen sleutel heeft, kan men gaan werken wanneer men dat wil en hoeft er niet nagedacht te worden over de belangen van de gezinsleden, wat bij werken vanuit huis natuurlijk wel altijd meespeelt. Bovendien creëert u zo een meer professionele uitstraling, wat de zakelijkheid en het imago van uw bedrijf zeker ten goede zullen komen. Want hoewel opdrachtgevers het heel logisch vinden dat u als starter niet meteen kiest voor een bedrijfsruimte huren, wordt dit na een paar jaar toch wel iets anders. Men zal hier dan vraagtekens bij gaan zetten en zich afvragen of het wel goed gaat met uw bedrijf. Een bedrijfsruimte huren straalt dan ook uit dat de zaken goed gaan, dat uw bedrijf groeit en dat u de zaken professioneel aanpakt. Het kiezen voor een echte bedrijfslocatie is dan ook om verschillende redenen zeker aan te raden.

De juiste plek vinden

Stel, u wilt bedrijfsruimte huren, hoe vindt u dan een geschikte plek? U kunt natuurlijk zelf allerlei advertenties gaan bekijken en via internet op zoek gaan. Maar u kunt het zich ook een stuk gemakkelijker maken en gewoon een kijkje nemen op de website van De Bedrijfsmakelaar. Hier vindt u een zeer ruim aanbod aan panden die hiervoor geschikt zijn. U kunt bij hen bedrijfsruimte huren door heel Nederland, dus ook bij u in de buurt is er een geschikt pand te vinden. Bij de keuze voor een bepaald pand spelen natuurlijk een aantal zaken mee. Zo wilt u natuurlijk graag bedrijfsruimte huren die niet te ver van uw woning gelegen is. Niemand zit er immers op te wachten om heel veel extra reistijd kwijt te zijn en het is dan ook fijn als u iets bij u in de buurt kunt vinden. Daarom kunt u op de site van De Bedrijfsmakelaar ook uw eigen locatie opgeven en vervolgens aangeven binnen welke straal u graag wilt gaan zoeken. Zo bent u ervan verzekerd dat u alleen panden te zien krijgt die zich binnen een voor u acceptabele reisafstand bevinden. Daarnaast speelt natuurlijk ook het soort ruimte mee, het maakt immers nogal uit waarvoor u de bedrijfsruimte huren gaat. Wilt u er een kantoor in beginnen, dan bent u natuurlijk op zoek naar een heel ander pand dan wanneer u er ook een showroom bij moet hebben. Daarom kunt u dit ook meteen bij uw zoekopdracht aangeven. Door deze zaken meteen aan te geven, weet u zeker dat u niet allemaal opties te zien krijgt die helemaal niet aan uw wensen voldoen. Wilt u een bedrijfsruimte huren, dan is het dus zeker de moeite waard om uw zoektocht te starten op de website van De Bedrijfsmakelaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn