Badkamerverlichting

Net als overal in uw woning, wilt u natuurlijk ook graag in uw badkamer over goede verlichting beschikken. Een goede badkamerverlichting zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld goed zicht hebt op uzelf in de spiegel. Als u zich op wilt maken, dan is dat natuurlijk van groot belang. U moet goed kunnen zien wat het effect is van de make-up die u aanbrengt, het is immers erg belangrijk dat dit allemaal op de juiste plaatsen zit en dat het niet teveel of juist te weinig is. Dit kunt u niet voor elkaar krijgen als u niet over een goede badkamerverlichting beschikt. Als het te donker is, dan kunt u niet goed zien waar u mee bezig bent en dan kan het maar zo zijn dat het resultaat uiteindelijk niet goed is. Een goede badkamerverlichting is niet alleen voor vrouwen belangrijk, ook voor mannen is het handig. Als u zich gaat scheren, dan wilt u immers wel goed zien wat u aan het doen bent, om te voorkomen dat u stukken overslaat of dat u zichzelf bijvoorbeeld snijdt. Waar u boven de spiegels dus graag fel licht wilt hebben, stelt u waarschijnlijk andere eisen aan de rest van de badkamerverlichting. Daar willen de meeste mensen voldoende licht hebben om alles te kunnen zien, maar dit hoeft niet erg fel te zijn. Als u bijvoorbeeld in bad gaat, dan wilt u zich lekker kunnen ontspannen en een felle verlichting helpt daar dan niet echt aan bij. Zo vragen verschillende gedeeltes van de ruimte om verschillende oplossingen. Gelukkig zijn er ook veel verschillende soorten badkamerverlichting verkrijgbaar, waardoor u overal de lampen aan kunt brengen die het beste op die plaats passen. Zo zorgt u ervoor dat de badruimte verlicht is op een manier die u het meest handig en prettig vindt.

Verschillende soorten badkamerverlichting

Voor de badkamer kunt u tegenwoordig kiezen uit verschillende soorten badkamerverlichting. Zo is het bijvoorbeeld een optie om inbouwlampen te installeren in uw badkamermeubel waar ook uw spiegel in verwerkt is. Of u kunt ervoor kiezen om losse lampen boven uw spiegel te hangen. Voor de rest van de ruimte kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een plafondlamp, maar ook voor inbouwspotjes. Wat voor soort badkamerverlichting u ook kiest, het is belangrijk om er altijd voor te zorgen dat deze geschikt is voor gebruik in deze specifieke ruimte. Elektriciteit en water gaan immers niet altijd goed met elkaar samen en het is daarom noodzaak om ervoor te zorgen dat de badkamerverlichting die u kiest zo gemaakt is dat er geen water binnen de armatuur kan komen. Kiest u voor inbouwspotjes, die zorgen voor een mooie gelijkmatige verlichting van de hele ruimte, dan is het bijvoorbeeld noodzakelijk om te kiezen voor IP44 spotjes binnen een straal van 75 centimeter van de douche en andere watervoorzieningen. Inbouwspotjes met deze aanduiding zijn namelijk spatwaterdicht en zijn dus veilig te gebruiken. Wilt u direct boven de douche badkamerverlichting installeren, dan dient deze spot een IP65 classificering te hebben, wat betekent dat ze geheel waterdicht zijn. Vanaf een afstand van meer dan 75 centimeter van de dichtstbijzijnde waterbron, kunnen er veilig gewone spots gebruikt worden. De kans dat er daar nog water komt, is immers bijzonder klein. Het klinkt misschien als veel gedoe om precies op te meten waar u welke spotjes mag gebruiken, maar veiligheid gaat natuurlijk altijd boven alles. Gaat u als badkamerverlichting inbouwspotjes gebruiken, dan is het dus echt belangrijk om hier rekening mee te houden:

  • direct boven de douche: IP65 inbouwspots
  • binnen een straal van 75 centimeter van de douche: IP44 spotjes
  • vanaf meer dan 75 centimeter: standaard inbouwspotjes

Veel mogelijkheden bij Pretmetled

Wilt u ook graag in uw badkamer inbouwspots gebruiken voor de badkamerverlichting, dan bent u bij Pretmetled aan het juiste adres. Zij bieden een ruime keus aan IP44 spots en u kunt bij hen dan ook zeker varianten vinden die precies passen bij wat u in gedachten had. Zij bieden spotjes met zowel ronde als vierkante modellen en hebben bovendien verschillende kleuren op voorraad. Zo kunt u kiezen voor spotjes met een witte behuizing, maar ook zilverkleurig is bijvoorbeeld een optie. Sommige hebben een wat rustieke uitstraling, terwijl andere er meer modern uitzien. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden wat betreft model waar u bij deze vorm van badkamerverlichting uit kunt kiezen. Het fijne van de inbouwspotjes voor de badkamer die bij Pretmetled te krijgen zijn, is dat ze dimbaar zijn, zodat u de lichtsterkte aan kunt passen aan uw behoefte op dat moment. Wilt u in bad ontspannen en even helemaal tot rust komen, dan draait u de badkamerverlichting op een zachte stand. Hebt u juist een fellere verlichting nodig omdat u zich wilt scheren of make-up aan wilt brengen, dan draait u de verlichting vol open, zodat u alles goed kunt zien. Bij Pretmedled kunt u niet alleen de badkamerverlichting zelf kopen, u kunt bij hen ook terecht voor alle andere zaken die u nodig hebt om dit aan te kunnen leggen. Er kan dan gedacht worden aan de dimmer, maar ook aan bijvoorbeeld schakelapparatuur. Daarnaast bieden zij niet alleen spots voor de badkamer, maar hebben zij ook een ruime keus voor de rest van het huis, zodat u bij hen alle LED inbouwspotjes kunt kopen die u nodig hebt om uw woning te verlichten. Bent u op zoek naar badkamerverlichting of andere LED inbouwspots, dan is Pretmetled dus de zaak om naar toe te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn