Altijd de financiën op orde dankzij een professionele boekhouder

Als je op een bedrijf hebt, dan is het altijd fijn wanneer je de financiën allemaal op orde hebt. Daarom kan een boekhouder een fijn persoon zijn om achter je te hebben staan. Het is namelijk meer dan alleen alles op orde houden. Een boekhouder is iemand die de cijfers kan lezen en op basis van de interpretatie ook kan inschatten wat goede en slechte keuzes zijn voor het moment. Dus een boekhouder is iemand die inzicht kan brengen. Allereerst wil je uiteraard dat alles helemaal op orde is. Dus je wilt niet achter de feiten aanlopen en je wilt zeker niet te maken krijgen met schuldsaneringen, aanmaningen en boetes. Om die reden is het al fijn om iemand te hebben die de zaken op administratief niveau voor jou kan waarnemen. Als het je eigen bedrijf is, dan heb je het waarschijnlijk druk genoeg. Daardoor heb je ten eerste weinig tijd om met de boekhouding aan de slag te gaan. Daarnaast is het ook zo dat als je er toch zelf mee aan de slag gaat, dan is het in de regel zo dat je er niet heel scherp mee bezig bent. Vaak doe je het dan tussen de bedrijven door. Even snel een paar rekeningen betalen die al een tijdje op de plank liggen of even snel de nieuwe cijfer toevoegen. Dit brengt het risico met zich mee dat je fouten maakt. Door de snelheid en het gebrek aan aandacht kunnen er kleine foutjes in de administratie sluipen. Deze, als men ze niet opmerkt, kunnen op de lange termijn grote gevolgen hebben. Dus als je toch zelf met de administratie aan de slag wilt gaan, dan moet je er altijd voor zorgen dat je er de tijd voor neemt. Een boekhouder is een professional. Dat betekent dat deze gewend is aan administraties. Dat betekent dat deze boekhouder ook gewend is aan rommelige administraties of administraties die niet op orde zijn. Het gevolg daarvan is dat een boekhouder vaak in een snel tempo heel secuur te werk kan gaan en binnen een mum van tijd alles weer op orde heeft. Daar waar jij dagen bezig bent met alle frustraties van dien, kan een boekhouder wellicht in een dag alles weer overzichtelijk maken. Dat is dus één belangrijk voordeel van het inschakelen van een professionele boekhouder. Een andere reden is zoals gezegd de expertise van de boekhouder. Op basis van alle cijfers en informatie kan deze immers een prognose opstellen. Hij of zij kan voorspellingen doen met betrekking tot de toekomstige uitgaven en inkomsten en de boekhouder kan natuurlijk ook gewoon advies geven.  Moet je wel of niet investeren en als je kunt investeren, waar moet je je geld dan instoppen? Wat zorgt voor de het meeste verlies en is daar wat aan te doen? Een accountant kan je in ieder geval vertellen waar je aandacht aan moet besteden.

Waar vind ik een goede boekhouder?

Mocht op zoek zijn naar iemand die voor jou de administratie kan waarnemen of heb je gewoon iemand nodig die tijdelijk de administratie weer op orde kan brengen, dan kun je terecht bij Stuurman. Dit kantoor is operatief in verschillende steden zoals:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Den Haag

Op de site van sadienstverlening.nl kun je ook gelijk lezen voor welke diensten je terecht kunt bij dit administratiekantoor. Dus surf snel naar sadienstverlening.nl en maak een afspraak.

Meer weten? Kijk dan vooral even op de website

Als je eerst wat meer wilt weten over dit kantoor, dan kun je het beste even naar de site van sadienstverlening.nl surfen. Daar vind je namelijk veel algemene informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn