Al ons haardhout kunt u direct opstoken

Iedereen met een open haard, een houtkachel of een vuurkorf in de tuin weet hoe gezellig het is om haardhout te verbranden in huis of in de tuin. In de tuin kunt u bijvoorbeeld in de lente en de winter na een overheerlijke barbecue genieten van de ondergaande zon en een drankje terwijl de vuurkorf een paar meter verderop lekker knettert. In de winter is het tijd om met zijn allen gezellig knus rond de open haard de feestdagen door te brengen. En dat zijn er in december nogal wat. Dus het is misschien wel de hoogste tijd om een nieuwe lading haardhout te kopen. Iedere open haard eigenaar weet dat u niet zomaar elk type hout in de open haard kunt gooien. Voor een optimaal effect raden we houtblokken van een bepaalde afmeting aan die goed zijn gedroogd. Want anders is het in de eerste plaats niet eens mogelijk om het vuur te ontsteken. Want vochtig hout werkt enkel averechts. Gaat u meestal naar de tuinmarkt bij u in de stad en moet u al dat haardhout meeslepen naar huis in onhandige zakken? Dan hoeft dat vanaf nu niet langer want als u eens een kijkje neemt op onze website, dehaardhouthandelaar.nl, dan zult u zien dat u gewoon vanachter uw pc of laptop haardhout in groten getale kunt bestellen. Geheel online! En dan leveren we uw gewenste hoeveelheid haardhout ook nog eens in een pallet die we op elke plek rondom uw huis neerzetten. Zo doen we er beslist niet moeilijk over als u het aan de achterzijde van uw huis tegen uw garage of schuur wilt hebben. Als tip willen we u meegeven dat het verstandig is om het onder een afdakje te zetten, ter bescherming van regenwater.

Gebruik haardhout afkomstig van duurzame bomen

Wij zijn tegen de houtkap. Dat klinkt hypocriet als online verkoper van haardhout. Maar dat is het zeker niet want wij verwerken bomen op een duurzame manier. Onze grondstoffen komen namelijk uit de Baltische staten. Dat zijn Letland, Estland en Litouwen en daar doet men aan duurzame verbouwing. Dat wil zeggen dat voor elke gekapte boom er een nieuwe spruit geplant wordt. Dat heeft als resultaat dat het totaal precies gelijk blijft. Tevens kappen we natuurlijk geen hardhout zoals men aantreft in de oerwouden van deze wereld. Daarom vindt u haardhout van bomen zoals:

  • De es,
  • De berk,
  • De beuk,
  • En de eik.

Zoals u ziet zijn dit boomsoorten die men ook in Nederland aantreft en u daarom ongetwijfeld bekend in de oren klinken. De ene boomsoort rookt meer dan de andere, een andere variant ruikt net wat anders. U kunt variëren totdat u uw favoriete haardhout gevonden hebt.

Als u vandaag voor 17.00 uur bestelt dan hebt u het de volgende dag in huis

We bezorgen uw haardhout aldus per pallet en we leveren erg snel aan. In principe kunnen we de volgende werkdag al bij u komen bezorgen. Komt dat niet zo goed uit? Kies dan tijdens het bestellen uw gewenste bezorgdatum uit. Er zijn overigens geen verzendkosten aan verbonden en de prijzen op onze website zijn inclusief BTW. Kijkt u ook even bij onze andere producten? Want we verkopen het hout tevens in handige briketten of in een nog kleinere vorm, pellets genaamd. Gebruikt u haardblokken? Dan hebt u natuurlijk ook aanmaakblokjes of –houtjes nodig en lange lucifers. Ook dergelijke producten vindt u bij ons onder het kopje “accessoires”. U doet er goed aan om alles in een keer te bestellen want dan kunt u morgen al uw open haard aansteken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn