Advocaat voor bedrijfsovername gezocht

Ik heb altijd al een eigen bedrijf willen hebben. In mijn familie zit het ondernemerschap in het bloed. Mijn opa had vroeger een eigen bedrijf en handelde veel in kaas en andere zuivel artikelen. Mijn vader en zijn broers werkten eerst bij mijn opa in het bedrijf, maar veel van hen zijn later een eigen bedrijf gestart. Mijn vader is nooit voor zichzelf begonnen, maar moedigde mij en mijn broer en zussen wel aan om te starten. Als kinderen verkochten wij bijvoorbeeld limonade in de buurt en verkochten wij op rommelmarkten onze spullen. Ik merkte door die ervaringen al dat ik soms anders dacht dan andere studenten, vaak was ik al bezig met bedenken hoe ik iets kon verkopen en of er voor een product een markt was. Het was dus niet vreemd dat ik uiteindelijk een studie ben gaan doen die zich richtte op het ondernemerschap. Ook tijdens deze studie merkte ik vaak dat ik soms anders dacht dan andere studenten, ik dacht veel meer in kansen en risico’s. Ik vond de studie erg leuk om te doen, maar dacht altijd bij mezelf dat ik niet een onderneming wilde starten om het starten, maar ik wilde alleen iets beginnen wanneer ik er echt toekomst in zag. Na mijn studie ben ik dan ook eerst gaan werken voor verschillende bedrijven, maar het idee van een eigen bedrijf sprak mij nog altijd erg aan. Een van mijn ooms wees mij er niet zo lang geleden erop dat een van zijn kennissen zijn bedrijf wil verkopen. Zijn kennis gaat richting de pensioenleeftijd en zijn kinderen willen het bedrijf niet overnemen. Eigenlijk had ik nooit serieus over het idee van een bedrijf kopen gedacht, maar het is een goede manier om te starten. Ik wist wel direct dat wanneer ik een bedrijf ging kopen, dat ik een advocaat voor bedrijfsovername nodig had.

Waarom heb je een advocaat bij bedrijfsovername nodig?

  • Het afdekken van risico’s uit het verleden
  • Een advocaat kan helpen met het opstellen van contracten, zoals een intentieverklaring
  • Een advocaat is onafhankelijk, waardoor hij/zij goed kan bemiddelen
  • Weet op welke punten gelet moet worden

Werken met een advocaat bij bedrijfsovername is vaak een goed idee. Zo weet een advocaat bij bedrijfsovername precies wat er komt kijken bij de overname en kan hij of zij adviseren waar naar gekeken moet worden. Wanneer een overname dichterbij komt, dan is het verstandig om veel zaken af te dekken, zodat problemen en risico’s worden voorkomen. Een advocaat bij bedrijfsovername kan ook helpen met het opstellen van intentieverklaringen en een geheimhoudingsverklaring.

Een advocaat voor bedrijfsovername gevonden bij Brenneradvocaten.nl

Nadat ik een gesprek had gehad met de kennis van mijn oom, leek het mij een goede optie om het bedrijf te kopen. Ik verdiepte mij in het bedrijf en de resultaten en het bedrijf was in zeer goede staat. Mijn oom hielp mij met het onderzoek en was het met mij eens dat het een goede optie was om te kopen. In het begin verliepen de gesprekken heel gemoedelijk, de ondernemer was blij omdat hij iemand had gevonden die wilde kopen en ik was blij omdat ik een goede kans zag. Maar wanneer de overname dichterbij komt, dan wil je zorgen dat je niet in de problemen komt vanwege het verleden van het bedrijf. Stel dat er fouten zijn gemaakt in het verleden, dan wil ik daar niet voor opdraaien. Een advocaat bij bedrijfsovername kan zorgen dat die risico’s met een contract worden afgedekt. Het is veel werk en er wordt veel besproken, maar een advocaat bij bedrijfsovername zorgt ervoor dat de toekomst van het bedrijf wordt gewaarborgd. Uiteindelijk heb ik het bedrijf gekocht en beide zijn we blij met de deal die we hebben gemaakt.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn