Administratiekantoor

Als u ondernemer wordt, dan doet u dit natuurlijk omdat u een goed idee hebt, omdat u een bepaald product of een bepaalde dienst op de markt wilt brengen. U wilt bezig zijn met het ondernemen. Pas als u uw onderneming gestart hebt, komt u erachter hoeveel administratieve klussen hierbij komen kijken. Hier gaat al snel erg veel tijd in zitten. Baalt u hier ook zo van? Dan is het inschakelen van een administratiekantoor een goed idee. Een administratiekantoor kan de administratie en boekhouding uit handen nemen, zodat u zelf weer tijd over houdt voor het doen waar u het beste in bent, namelijk ondernemen. Door zelf minder tijd te besteden aan administratieve klussen en dit aan het administratiekantoor over te laten, houdt u meer tijd over voor het verkopen van uw producten, voor het verbeteren van uw artikelen of uw diensten, voor het benaderen van nieuwe opdrachtgevers of klanten. Kortom, u krijgt meer tijd voor het verbeteren van uw bedrijf en voor het laten groeien van uw onderneming. Dit is natuurlijk erg belangrijk en bovendien zijn dit de zaken die u leuk vindt om te doen. De mensen die bij een administratiekantoor werken daarentegen, vinden het leuk om administratie voor anderen uit te voeren. Laat hen dus doen waar zij goed in zijn en doe zelf waar u zelf goed in bent. Dit levert echt de beste situatie op. Nu zijn er veel ondernemers die bang zijn dat het inschakelen van een administratiekantoor voor deze klussen veel te prijzig is. In de eerste plaats zult u moeten constateren dat de tarieven in veel gevallen ontzettend meevallen, in de tweede plaats verdient de uitbesteding zichzelf echt volkomen terug. We gaven immers net al aan dat alle tijd die u nu bezig bent met uw boekhouding, u niet kunt steken in het ontwikkelen van uw bedrijf. Door deze klus uit te besteden aan iemand anders, hebt u meer tijd om uw onderneming te laten groeien en dit zal zich zeker in de winst vertalen. Een ander voordeel is dat medewerkers van een administratiekantoor heel goed op de hoogte zijn van alle financiële wet- en regelgeving. Zij weten precies van welke regelingen u gebruik kunt maken en op welke aftrekposten u recht hebt. Zij zorgen er dus voor dat u het geld krijgt waar u recht op hebt en ze zorgen ervoor dat u nooit meer belasting betaalt dan nodig is. Hierdoor verdient het inschakelen van een administratiekantoor voor deze klus zichzelf dus echt helemaal terug.

Goed administratiekantoor

Als u een administratiekantoor in gaat schakelen, dan is het natuurlijk van het grootste belang dat u deze volkomen kunt vertrouwen. U wilt er op kunnen vertrouwen dat uw bedrijfsgegevens veilig bij hen zijn, dat deze niet op straat komen te liggen of in handen van de concurrentie terecht komen. Ook wilt u er volkomen op kunnen vertrouwen dat zij uw administratie en boekhouding naar behoren uitvoeren. Kunt u niet op uw administratiekantoor vertrouwen, dan zult u zelf steeds de neiging krijgen om alles te controleren en op die manier bent u dan nog steeds veel tijd kwijt aan deze klus. Dat was nu net niet de bedoeling. Bovendien blijft u als ondernemer altijd zelf verantwoordelijk voor uw boekhouding, ook als u deze uitbesteedt aan een administratiekantoor. Dit betekent dat als de Belastingdienst onregelmatigheden in uw administratie opmerkt, u zelf aansprakelijk bent en u dus ook degene bent die een boete tegemoet kan zien. Deze boetes zijn vaak fors en kunnen het einde van uw bedrijf betekenen. Ook daarom is het dus van groot belang dat u volledig kunt vertrouwen op het administratiekantoor dat u inschakelt voor het klaren van uw administratieve klussen.

Betrouwbare partner

Wilt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare partner inschakelt voor deze klussen? Kies dan voor administratiekantoor Actium. Zij hebben al jaren ervaring op dit gebied en u kunt er zeker van zijn dat uw boekhouding bij hen in goede handen is. Een groot voordeel van dit administratiekantoor is dat u er zelf voor kunt kiezen hoeveel administratie u aan hen overlaat en hoeveel u zelf doet. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de salarisadministratie aan hen uit te besteden of alleen uw jaarrekening door hen samen te laten stellen. Maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om de hele boekhouding aan hen over te laten, zodat u er zelf helemaal geen omkijken meer naar hebt. Naast het feit dat zij deze verschillende mogelijkheden bieden, zijn er nog meer redenen waarom u juist voor dit administratiekantoor zou moeten kiezen:

  • zij hebben een zeer ruime ervaring
  • zij hebben zeer veel kennis in huis wat betreft financiële wet- en regelgeving
  • zij staan op ieder moment voor u klaar
  • zij kunnen u verschillende softwareoplossingen bieden voor uw boekhouding
  • zij kunnen ieder bedrijf helpen, onafhankelijk van de bedrijfsvorm of bedrijfsgrootte
  • zij kunnen u op ieder moment heldere overzichten geven van uw financiële situatie, zodat u precies weet hoe uw bedrijf er voor staat

Dit zijn uiteraard allemaal zeer belangrijke punten en daarom ook zeker redenen waarom u voor administratiekantoor Actium zou moeten kiezen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat als u alles aan hen uitbesteedt, u toch voldoende inzicht in de boekhouding houdt. Door hun heldere overzichten is dit nooit een probleem. Zo ziet u snel hoe uw bedrijf er financieel voor staat en of u iets in de bedrijfsvoering moet veranderen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn